Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Head of Global Trade Marketing

Head of Global Trade Marketing

  • Marketing
  • Oudenhoorn
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1450 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Farm Frites werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 10 jaar ervaring in een commerciële rol
  • Leidinggevende ervaring
  • Strategisch
  • Verandermanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Farm Frites is een grote internationale speler in de foodservicesector. Het bedrijf wil wereldwijd verder groeien en haar toonaangevende positie uitbouwen. De nieuwe Head of Global Trade Marketing is verantwoordelijk voor de prominente rol die Trade Marketing speelt in het realiseren van deze groei.

Over Farm Frites

Farm Frites startte in 1971 in het Zuid-Hollandse Oudenhoorn met het produceren van frites. Dat doet het onafhankelijke familiebedrijf vandaag de dag nog steeds – maar dan met een nóg grotere familie. Inmiddels werken er wereldwijd vijftienhonderd mensen voor Farm Frites. Naast de productiefaciliteit en het hoofdkantoor in Oudenhoorn, heeft het bedrijf productielocaties en verkoopkantoren over de hele wereld. Al vijftig jaar investeert Farm Frites samen met haar medewerkers, klanten en partners in het ontwikkelen, verwerken en vermarkten van aardappelproducten, met respect voor de planeet. De ruim tachtig verschillende soorten frites, aardappelspecialiteiten en appetizers worden in meer dan honderd landen verkocht aan foodservice-ondernemers, van lokale restaurants tot grote, internationale fastfoodketens. Het doel: klanten verrassen en mensen blij maken met de lekkerste producten. Duurzaamheid en groei spelen hierin een belangrijke rol. De markt waarin Farm Frites opereert dynamisch noemen, is een understatement. Ontwikkelingen en trends worden op de voet gevolgd, nieuwe ideeën en innovaties continu getoetst. Farm Frites wil klanten non-stop blijven verrassen en optimaal bedienen.

De komende jaren wil het bedrijf de groei stevig voortzetten. Met een ijzersterk product en een duidelijke strategie, lijkt niets de groeiambities in de weg te staan. Om de gestelde doelen te kunnen verwezenlijken, is verdere professionalisering noodzakelijk. Belangrijkste commerciële focuspunten: verdere digitalisering en een (nog) meer klantgerichte aanpak. In deze professionaliseringsslag speelt de Head of Global Trade Marketing een onmisbare rol.

Vacature: Head of Global Trade Marketing

De Head of Global Trade Marketing speelt een sleutelrol in de transitie die Farm Frites doormaakt. Als drijvende kracht achter het 15 fte-tellende Trade Marketing team – bestaand uit (Senior) Trade Marketeers verdeeld over verschillende internationale regio’s – is de Head of Global Trade Marketing verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitrollen van de strategische visie en plannen voor deze afdeling. Met als stip op de horizon dat het team een meer sturende rol gaat innemen: van salesondersteunend orgaan naar strategisch sparringpartner, die de organisatie meeneemt in een meer conceptuele, klantgerichte manier van werken. In deze transitie bewijst de Head of Global Trade Marketing haar/zijn waarde als effectieve verandermanager. De Head of Global Trade Marketing duikt in de data en identificeert de klantbehoeften, stelt vast waar pijnpunten liggen en stippelt de ideale customer journey uit. Dit wordt gevolgd door een strategisch plan waarin zij/hij helder uiteenzet hoe Farm Frites ervoor zorgt dat klanten optimaal bediend en ontzorgd worden. Een mooie, maar ook uitdagende opdracht, met name doordat het assortiment van Farm Frites in ruim honderd landen wordt verkocht. Logischerwijs reist de Head of Global Trade Marketing met enige regelmaat naar de regio’s om te zien wat er in de verschillende landen speelt.

Het Trade Marketing team is onderdeel van het Global Marketing team dat wordt aangestuurd door Global Marketing Director Sander van der Linden (voormalig Marketing Director Benelux van Jacobs Douwe Egberts). Onder het Global Marketing team vallen ook de teams van Product Marketing, Brand & Communicatie en Market Intelligence. Met de Heads van deze teams vormt de Head of Global Trade Marketing het Marketing MT.

“We willen onze klantrelaties versterken door onze klanten nóg beter te bedienen. Niet alleen met de beste, duurzame producten, maar ook met goede klantgerichte oplossingen. Als Head of Global Trade Marketing adviseer je klanten proactief over mogelijkheden.” – Sander van der Linden, Global Marketing Director

Deze rol is een mooie kans voor een resultaatgedreven, klantgerichte trade Trade Marketing Manager. Zij/hij heeft ruime ervaring in een corporate omgeving, die deze graag in een wendbare, snelgroeiende organisatie wil toepassen. In haar/zijn rol als oplossingsgerichte verandermanager kunnen eigenschappen als daadkracht en overtuigingskracht niet ontbreken. Kortom: een stevige, commerciële professional die de strategische skills heeft om het team en de organisatie naar een hoger niveau te tillen, en er tegelijkertijd geen moeite mee heeft om af en toe ook zelf met de poten in de spreekwoordelijke klei te staan.

 

Interesse?

Farm Frites werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via emily.olij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.