Head of Foodservice

Head of Foodservice

 • Scale-up
 • Consumer
 • Hilversum
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 1333 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de GreenPro International werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf zes jaar ervaring
 • Netwerk binnen Foodservice
 • Commercieel
 • Strategisch
 • Zelfstarter

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Bij het ambitieuze team van GreenPro International weten ze het zeker: plantaardige producten zijn de toekomst. De distributeur heeft een sterk portfolio met mooie, 100% plantaardige merken dat het bedrijf aan retailers, foodservice en industrie in Europa levert. Om de foodservicetak uit te breiden, trekt de scale-up een commerciële en strategische Head of Foodservice aan. 

Over GreenPro International

De huidige voedselketen is niet meer houdbaar. Daar zijn GreenPro Internationals founders Aart Jan van der Kaaij en Joep van Straalen heilig van overtuigd. De huidige keten in stand houden is volgens hen ook helemaal niet meer nodig, want er bestaan inmiddels hele goede, duurzame alternatieven. Te weten: plantaardige producten. Niet iedereen hoeft vegan te worden, is hun overtuiging. Maar dat als we allemaal wat vaker voor een lekker, plantaardig alternatief kiezen, zetten we al een grote stap in de goede richting.

Met haar portfolio van 100% plantaardige merken levert de scale-up onder andere vegan vervangers voor vlees, vis, kaas, ijs, pizza, kant-en-klaarmaaltijden, sauzen en snacks aan retailers, de industrie en de foodservice in Europa. GreenPro International is al category captain voor Jumbo. En ook bij Albert Heijn, Crisp en andere retailers in Europa liggen steeds meer merken van GreenPro in de schappen. Behalve importeur en distributeur, is GreenPro International ook een adviseur en kennispartner, die klanten voorziet van advies over producten, concepten, optimale inrichting van het schap en over de supply chain. De organisatie groeit hard en zit bovenop trends. Daarnaast is GreenPro International vastberaden alleen de beste mensen aan zich te binden. De aanstelling van CEO Dirk Holzapfel, voormalig Managing Director Danone, is daar een mooi voorbeeld van.

Als early mover in de vegan industrie slaagde GreenPro International er in een stevige naam en netwerk in de retailwereld te vestigen. Behalve in Nederland, België, Zweden en Finland, is GreenPro ook actief in Frankrijk en Spanje. Eind vorig jaar zette de scale-up voet op Duitse bodem, en ook daar gaat het hard. Tot nu toe zag GreenPro haar omzet elk jaar verdubbelen. Een deel van die omzet haalt de organisatie uit de foodservice, een tak die nog potentie voor groei biedt. Een mooie uitdaging voor de Head of Foodservice.

Vacature: Head of Foodservice

De Head of Foodservice krijgt de unieke kans om samen met de merken de strategie te bepalen om deze kansen te verzilveren. Vanuit haar/zijn eigen netwerk onderzoekt de Head of Foodservice de mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen, en bouwt zij/hij bestaande relaties verder uit. De Head of Foodservice voert gesprekken en onderhandelingen met (toekomstige) partners, en ontwikkelt vervolgens met hen een gedegen commercieel en strategisch plan. Actief meedenken over een divers, gebalanceerd productaanbod hoort daar ook bij. Dit alles maakt de rol zowel strategisch als operationeel interessant.

Er is alle ruimte voor de Head of Foodservice om haar/zijn ambities waar te maken en de foodservicetak uit te bouwen. Als onderdeel van het dynamische GreenPro-team wordt zij/hij onder meer ondersteund door een Trade Marketeer en een Operations Manager, maar zoals vaak in start- en scale-ups, staat zij/hij ook regelmatig zelf met de poten in de spreekwoordelijke klei. Rapporteren doet de Head of Foodservice aan Aart Jan van der Kaaij, co-founder en CCO.

“In deze rol is een zelfstartende, ondernemende houding een must. Aan micromanagen doe ik niet: ik geef alle ruimte en het vertrouwen om kennis, ervaring en relaties optimaal in te zetten voor het beste resultaat.” – Aart Jan van der Kaaij, co-founder

De Head of Foodservice krijgt de volledige verantwoordelijkheid om de Nederlandse foodservicedivisie vorm te geven. Dat vraagt om een gedreven professional met een scherp strategisch brein en ervaring en een eigen netwerk in de foodservice. Een zelfstarter die sterk is op het strategische vlak, maar ook op operationeel niveau buitengewoon goed presteert. Zelf vegan zijn is zeker geen must, maar om een bijdrage te leveren aan de grotere missie van GreenPro International, kunnen een passie voor food en geloof in de plantaardige transitie niet ontbreken.

 

Interesse?

GreenPro International werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met
Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Head of Foodservice Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.