Head of Financial Control

Head of Financial Control

  • Finance
  • Technology
  • Amsterdam
  • 858 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Guidion werkgeverspagina voor andere vacatures

Guidion is dé servicepartner voor grote B2C organisaties op het gebied van service en diensten in en om het huis. Het bedrijf stimuleert ondernemerschap door de zzp’ers in hun netwerk te ontzorgen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. De scale-up is de laatste jaren hard gegroeid en zet nu in op digitalisatie en schaalbaarheid om dat succes voort te zetten. De Head of Financial Control zorgt dat de financiële organisatie meekan in die ontwikkeling. Het aansturen en ontwikkelen van zijn/haar team is daar een essentieel onderdeel van, en tevens een unieke kans om managementervaring op te doen.

Over Guidion

Technische outsourcing in telecom en energie; dát is Guidion. Als je bijvoorbeeld zonnepanelen aanschaft, dan is de kans groot dat een zelfstandig expert via Guidion bij jou thuis de panelen komt plaatsen. Andere opdrachten zijn typisch: aansluiten van internet en telefonie, onderhouden van cv-ketels en installeren van slimme thermostaten.

 

“We zijn enorm trots op onze cultuur: ambitieus, ondernemend en met veel nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Zo hebben we bijvoorbeeld een in-house strength coach. Ook wordt er veel georganiseerd, van borrels en lunches tot bootcampen, bedrijfshockey en wielrennen.” – Jasper van den Driest, CEO

Guidion is dé servicepartner voor grote nationale en internationale bedrijven zoals VodafoneZiggo, KPN, T-Mobile, en E.ON (in Duitsland). Bij Guidion zijn in totaal zo’n 1300 zzp’ers aangesloten die gezamenlijk ieder jaar zo’n 900.000 klanten in Nederland en Duitsland helpen met installatie, onderhoud of een storingsbezoek. Voor de zzp’ers is dit de perfecte manier om flexibel aan extra opdrachten te komen. Zo kunnen zij zich volledig richten op hun ondernemerschap en de kwaliteit van de dienstverlening door de ontzorging die Guidion biedt op logistiek, financieel administratief en planmatig gebied.

De vacature: Head of Financial Control

Dankzij het vernieuwende businessmodel groeit Guidion al sinds haar oprichting in 2005 bijzonder snel. Het bedrijf zit middenin de transitie naar de volgende groeifase en zet daarvoor vol in op digitalisatie en schaalbaarheid. De Head of Financial Control speelt daarin een belangrijke rol: hij/zij zorgt dat zijn/haar financiële team van vijf fte meegaat in die ontwikkelingen. De Head of Financial Control rapporteert aan de CFO.

“De Head of Financial Control is voor mij een belangrijke sparringpartner. Hij/zij denkt mee over zaken als internationale uitbreiding en nieuwe businessmodellen, vanuit financiële implicaties en vanuit strategisch oogpunt.” – Han Sanders, CFO

De Head of Financial Control implementeert nieuwe, geautomatiseerde processen en verbeterde structuren om de afdeling verder te stroomlijnen. Hij/zij heeft de analytische vermogens en pragmatische insteek om ook zelf nieuwe verbeterprojecten te initiëren. Tijdens al deze veranderingen zorgt de Head of Financial Control er ook voor dat de dagelijkse financiële administratie door blijft lopen. Hij/zij werkt bijvoorbeeld hands-on mee aan het opstellen, analyseren en optimaliseren van periodieke rapportages, en het sturen op actuals ten opzichte van forecast en budget.

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de rol is het bouwen, aansturen en coachen van het Financial Control team. Met veel oog voor ontwikkeling, motiveert en coacht de Head of Financial Control de teamleden om te zorgen dat zij zichzelf verbeteren en volledig meekunnen in de ingeslagen weg van digitalisering en automatisering.

Kandidaatprofiel

  • HBO+ opleidingsniveau in Accountancy of Economie
  • 6+ jaar ervaring in Audit/Accountancy bij de Big Four of als Financial Controller in de industrie
  • Kennis van (fiscale) regelgeving, bijv. Dutch Gaap, AO/IC, BTW, LB, VPB
  • Ervaring met efficiency projecten en ERP-implementaties is een pré
  • Goede beheersing van Nederlands, Engels en bij voorkeur ook Duits

Guidion werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.