Head of Finance

Head of Finance

 • Finance
 • Technology
 • Lelystad
 • Gepubliceerd op: 01 december 2023
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 2235 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 4 jaar ervaring met finance/controlling
 • Strategisch
 • Hands-on
 • Ervaring met verbeteren en integreren van werkprocessen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Motorrijden is niet alleen een geliefde hobby, maar voor veel mensen de primaire manier van transport. Als ingredient brand helpt Pinlock helmmerken met het naadloos integreren van hun technologie, zodat consumenten in alle weersomstandigheden kunnen blijven rijden. De Head of Finance stoomt de finance-organisatie van de scale-up klaar voor verdere groei.  

Over Pinlock

De Pinlock®-lens, ooit winnaar van de beste uitvinding van het jaar in Nederland, groeide uit tot essentieel onderdeel van de motorhelm. De lens is gebaseerd op twee principes: nanotechnologie in de lens die water kan aantrekken, opslaan en weer afgeven aan de lucht, en een isolerende werking wanneer de lens geïnstalleerd is in de motorhelm. Dit laatste is mogelijk dankzij een siliconen sealrand op de lens. De combinatie van de twee technologieën maakt de lens effectief tegen condensvorming in het vizier. Daardoor biedt Pinlock helder zicht in alle weersomstandigheden, voor zowel weekendrijders als de coureurs in de MotoGP en Formule 1.

Sinds 2017 staan Bas Jongsma en Jeroen Borggreve aan het roer van het bedrijf. Zij maakten een start met de professionaliseringsslag en investeerden door het productieproces verticaal te integreren in de eigen toeleveringsketen. Vandaag de dag is Pinlock met afstand de grootste speler in de markt. De scale-up levert zijn technologie – die grotendeels geproduceerd wordt in de eigen productielocatie in Raamsdonksveer – aan 166 helmmerken over de hele wereld, en dat aantal neemt in rap tempo toe.

De afgelopen vijf jaar groeide Pinlock van leverancier van toonaangevende anticondenstechnologie uit tot geïntegreerde producent van de Pinlock®-lenzen en ontwikkelpartner van helmmerken. Pinlock richt zich op het bieden van steeds meer meerwaarde aan haar partnerbrands, het uitbouwen van de technologievoorsprong en het verder versterken van het merk. Het bedrijf zet niet alleen stappen op het vlak van optiek en naadloze integratie, maar breidt ook zijn portfolio uit om de groeiende markt steeds beter te bedienen. Op het hoofdkantoor in Lelystad zijn ongeveer twintig mensen werkzaam en in Raamsdonksveer werken ruim dertig collega’s.

Vacature: Head of Finance

De Head of Finance speelt een belangrijke rol in de volgende groei- en professionaliseringsfase van de organisatie en leidt deze groei vanuit de financiële strategie in goede banen. Zij/hij/hen bekijkt de huidige finance-organisatie met een holistische blik en bepaalt hoe deze optimaal kan worden ingericht en geprofessionaliseerd. Dat doet de Head of Finance samen met het finance-team van twee fte dat de administratie doet. Sinds de organisatie controleplichtig is geworden, speelt dit team een prominentere rol in de organisatie.

De Head of Finance doorziet de cijfers en wijst moeiteloos mogelijkheden voor verbetering en besparing aan. Welke strategische keuzes moet Pinlock maken om internationaal verder te kunnen opschalen? De Head of Finance zoekt verbinding met onder meer Supply Chain, Productie, Sales en Marketing en haalt bij deze teams proactief informatie op om de juiste beslissingen te maken op het gebied van forecasting, marges en supply chain management. Zij/hij/hen definieert strategisch haalbare doelen en budgetten en houdt deze nauwkeurig bij. Dankzij een sterk ontwikkelde groeimentaliteit zoekt de Head of Finance actief naar nieuwe kansen en identificeert zij/hij/hen de bijbehorende financiële vereisten. Ook zorgt zij/hij/hen elke maand voor een heldere, gestructureerde maandafsluiting. De Head of Finance rapporteert direct aan de CEO, Bas Jongsma.

“Als Head of Finance kun je op hoog-strategisch niveau denken en ons adviseren. Jouw kennis en ervaring zijn nodig om samen naar de volgende fase te groeien en onze grote ambities waar te maken. Je kunt in deze rol echt je stempel drukken op het succes en de toekomst van Pinlock.” – Bas Jongsma, CEO

Naast een heldere strategische visie heeft de Head of Finance ook een uitgesproken hands-on mentaliteit. Binnen deze ondernemende organisatie voelt niemand zich te goed om de mouwen op te stropen. Bij Pinlock zet men echt samen de schouders eronder, zoekt men samen naar oplossingen en worden successen samen gevierd.

 

Interesse?

Pinlock werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Yael Elsen via yael.elsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Yael Elsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Head of Finance

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.