Head of Finance

Head of Finance

 • Finance
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1609 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Futurewhiz werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste vijf jaar ervaring met een brede financescope
 • Leidinggevende ervaring
 • Accountingskills
 • Analytisch
 • Commercieel
 • Ondernemend
 • Scale-upmindset

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Alle kinderen vinden leren leuk: dat is de gedachte achter Futurewhiz. Het bedrijf achter Squla en WRTS biedt een online-leerprogramma dat leren voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs leuker en makkelijker maakt. Door (financiële) data overal in het bedrijf leidend te maken, speelt de Head of Finance een sleutelrol in het realiseren van de groeiambities.

Over Futurewhiz

De leerplatformen van Squla en WRTS bieden kinderen en leerlingen de mogelijkheid zich op een gepersonaliseerde en aantrekkelijke wijze lesstof eigen te maken. Op die manier maakt Futurewhiz leren leuker en makkelijker, wat voor meer zelfvertrouwen en betere resultaten zorgt. Het online platform van Squla – waar meer dan tachtig procent van de Nederlandse basisscholen gebruik van maken – richt zich vooral richt op leerlingen in het basisonderwijs en hun docenten. WRTS is daarentegen vooral bedoeld voor scholieren uit het voortgezet onderwijs. WRTS is ooit begonnen als online platform om woordjes te leren, maar is inmiddels uitgegroeid tot een platform waarop leerlingen en hun docenten terecht kunnen voor alle vakken die in het middelbaar onderwijs gegeven worden.

Futurewhiz is in Nederland, Polen en in Duitsland actief en heeft nationale en internationale ambities. Om die te realiseren wordt de organisatie gesteund door de internationale investeringsmaatsschappij NPM Capital, zowel met financiële middelen als kennis. Als onderdeel van het groeiplan is Futurewhiz onlangs samengegaan met Infinitas Learning, de grootste Europese aanbieder van leermaterialen. Hoewel Futurewhiz binnen de groep nog altijd onafhankelijk opereert, is het integratieproces aan de financieringskant in volle gang.

Vacature: Head of Finance

Een strakke, optimale financiële operatie en financiële data die overal in de organisatie leidend zijn: dat is het doel van de Head of Finance. Door de juiste data te verzamelen, analyseren en te vertalen naar actionable insights, faciliteert en stimuleert de Head of Finance duurzame groei.

Samen met het team dat de Head of Finance aanstuurt – twee boekhouders en twee controllers in Amsterdam en een Financial Administrator in Duitsland – zorgt zij/hij ervoor dat rapportages, analyses en forecasts altijd up-to-date en in de hele organisatie beschikbaar zijn. Zo stelt de Head of Finance de organisatie in staat om dagelijks te sturen op actuele performance. Hierin is zij/hij ook een belangrijke sparringpartner voor de marketingorganisaties in de verschillende landen. Zij/hij snapt de dynamiek en de kapitaalstructuren binnen een scale-up en bepaalt op basis van liquiditeits- en risicoanalyses waar en hoeveel geld er geïnvesteerd kan worden om verdere groei mogelijk te maken.

Daarnaast optimaliseert de Head of Finance bestaande processen en systemen en richt zij/hij waar nodig nieuwe in. Zij/hij schakelt met diverse externe accounting- en auditcontacten en bouwt sterke relaties op met invloedrijke (vendor)partners en aandeelhouders. Door accurate kennis van finance en legal te combineren met een goede business sense en sterke onderhandelingskills, weet de Head of Finance altijd het beste scenario voor Futurewhiz te realiseren.

De Head of Finance speelt een bepalende rol voor de toekomst van Futurewhiz, mede door de samenwerking met NPM Capital en Infinitas Learning verder vorm te geven. Zij/hij is actief betrokken bij strategische projecten, waaronder de overname van externe partijen en het aangaan of uitbouwen van samenwerkingen met partners en leveranciers. Daarnaast verzamelt en analyseert de Head of Finance data om de winstgevendheid van nieuwe producten en diensten te voorspellen en adviseert zij/hij op basis hiervan het MT over de strategische richting van de organisatie.

“Door ons bereik te vergroten, ons product te verbeteren en de lifetime te verhogen, willen we de komende jaren flink groeien. Daarvoor zijn investeringen nodig. De Head of Finance brengt in kaart hoe dat er precies uit moet zien en werkt nauw samen met onze stakeholders om de plannen te realiseren.” – Serge Bueters, CEO

De snelle groei van Futurewhiz vraagt om een ondernemende Head of Finance die niet bang is om te pionieren. Dat betekent dat zij/hij niet alleen risico’s in kaart brengt, maar ze ook durft te nemen. Nieuwsgierigheid, een zelfstandige houding en een sterk probleemoplossend vermogen zijn voor deze rol absolute musthaves. De rol en het team van de Head of Finance groeien evenredig mee met de organisatie. Dat biedt een interessant toekomstperspectief. Zij/hij rapporteert direct aan CEO Serge Bueters.

 

Interesse?

Futurewhiz werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.