Head of Engineering

Head of Engineering

  • IT
  • Technology
  • Veghel
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1827 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de BAS Trucks werkgeverspagina voor andere vacatures

BAS Trucks is de grootste dealer voor gebruikte trucks en trailers in Europa. Om ervoor te zorgen dat iedereen ter wereld op korte termijn ook online trucks kan kopen en verkopen, zit het bedrijf midden in een grootschalige platformtransformatie. De Head of Engineering staat aan het hoofd van de bouw en borging van een hybride, toekomstbestendige en high-tech IT-landschap.

Over BAS Trucks

Brabantse Automobiel Service, zo luidt de naam van het nu wereldwijd bekende BAS Trucks in 1962. Het bedrijf ontstaat uit de overname van een Volvo-dealerschap, maar groeit in een mum van tijd uit tot het huidige full service concept voor de transportsector. Van nieuwe en gebruikte trekkers en opleggers tot bouwmachines en bedrijfswagens, het BAS Global Truck Concept legt zich anno 2021 wereldwijd toe op o.a. de in- en verkoop, leasing, verzekering, after-salesservice en het onderhoud. Met in het totaal zo’n 850 medewerkers en activiteiten in meer dan 150 landen is BAS Trucks inmiddels goed voor een jaarlijkse miljoenenomzet.

De focus op groei en innovatie zit bij BAS Trucks in het DNA. Niet alleen offline, maar juist ook online schakelt dit familiebedrijf vlot door naar de volgende versnelling. Geheel vanuit de visie die is gericht op kwaliteit, transparantie en efficiency is de Europese marktleider momenteel bezig met het uitbouwen van een nieuwe propositie. Eentje waarvoor een compleet nieuw platform gebouwd wordt en waarmee in de toekomst iedereen, waar ook ter wereld, online een truck kan kopen én verkopen.

“In onze huidige business willen we het aantal verkochte voertuigen binnen drie tot vijf jaar verdubbelen. Daarnaast moet onze nieuwe propositie uitgroeien tot een baanbrekend platform waarmee we zo’n honderdduizenden transacties per jaar kunnen faciliteren.” – Bart Kusters, Director of Operations

Van het inchecken en controleren van de voertuigen tot het garanderen van een veilige deal, de IT van dit wereldproject moet fenomenaal zijn. Aan de Head of Engineering de taak om dit marktplaatsplatform te bouwen, te onderhouden en op volle toeren te laten draaien.

Vacature: Head of Engineering

De Head of Engineering weet het veelomvattende IT-bouwproject van BAS Trucks zowel operationeel als strategisch aan te vliegen. Het huidige monolitische systeem omvormen tot een microservices-systeem? De wereldwijde performance aanzwengelen? De beveiliging en afhandeling van incidenten verzorgen? De Head of Engineering regelt het en staat samen met haar/zijn team garant voor een stabiele IT-omgeving. Samen met hen ontwikkelt zij/hij ook een duidelijke langetermijnvisie en -strategie voor het technische platform. Ervaring met het schalen van een organisatie en engineering is voor deze functie een must.

Een van de punten waaraan de Head of Engineering gaat werken is de voorspelbare oplevering van kwalitatieve software. Hiervoor introduceert zij/hij een agile-werkwijze. De Head of Engineering richt zich hierbij niet alleen op de werkwijze. Ook de groei van de infrastructuur en het professionaliseren van de deployment pipeline horen bij de transformatie. Belangrijke punten in het totale verloop zijn: het creëren van stabiliteit als integraal onderdeel van het ontwikkelproces, het genereren van de inzichten erachter en de democratisering ervan in de organisatie. PHP is de stack waarmee gewerkt wordt.

“We hoeven niet continu te releasen, maar ik zou wel willen dat we het kunnen. Dat is de vrijheid die we binnen dit platform moeten vinden. Kijken we twee jaar verder, dan is deze persoon een van de senior leaders hier binnen Bas Trucks. Haar/zijn blik is dus gericht op de toekomst en zij/hij staat stevig in de schoenen.” – Marcel van Leeuwen, Director Marketing, Product & Tech

De Head of Engineering leidt een afdeling met IT-teams verdeeld over meerdere landen. De huidige inrichting bestaat uit teams in India en Letland, maar de Head of Engineering bouwt dit op basis van haar/zijn ontwikkelde groeistrategie lokaal uit met zo’n tien cross-functionele teams van o.a. Engineers, Tech Leads en Architects. Hiervoor werkt zij/hij veel samen met de Head of Product, waarmee zij/hij ook de ‘BAS tech-cultuur’ definieert. Door aan de hand van de OKR-principes duidelijke doelen (per kwartaal en half jaar) op te stellen, vormt de Head of Engineering haar/zijn teams om tot krachtige executiemachines. Verder geeft zij/hij deze teams op coachende wijze de vrijheid om zelfstandig aan slag te gaan en neemt ze mee in het innovation planning process.

De ambitie voor deze rol is dat de Head of Engineering over drie jaar een afdeling van honderd man leidt met een aantal Team Managers onder zich. Op dit niveau hoeft zij/hij overigens nu nog niet te zitten. De Head of Engineering neemt (samen met de Head of Product en Head of Marketing) plaats in het MT van Marcel van Leeuwen, Director Marketing, Product & Tech, aan wie zij/hij eveneens rapporteert.

Als laatste de cultuur, die is binnen dit Brabantse familiebedrijf informeel en erg gericht op onderlinge betrokkenheid en gelijkwaardigheid. Daarnaast spelen ondernemerschap en ambitie een grote rol in de organisatie. Het bedrijf past daarom vooral bij personen die hun rol met beide handen aanpakken, deze zelf vormgeven en verder willen groeien binnen BAS Trucks.

 

Interesse?

BAS Trucks werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via 
hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.