Head of E-commerce Sun

Head of E-commerce Sun

 • Marketing
 • Leisure
 • Rotterdam
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 2329 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Sunweb Group werkgeverspagina voor andere vacatures

De reisbranche is flink opgeschud in 2020. Voor Sunweb Group betekent dit een versnelling van de strategische transformatie. Kernwoorden zijn klantcentrisch, datagedreven en resultaatgericht. Head of E-commerce Sun is een nieuwe rol, met de vrijheid en ruimte voor ondernemerschap om veel commerciële impact te maken.

Sunweb Group

Sunweb Group is een ondernemende touroperator die vakanties binnen Europa aanbiedt. Door organische groei te combineren met strategische acquisities heeft Sunweb Group haar toppositie binnen de Europese reisbranche stevig verankerd. De meeste medewerkers zijn gevestigd in Rotterdam, maar er zijn ook kantoren in Zürich, Girona, Antwerpen, Parijs en Kopenhagen.

Al sinds de Nederlandse ondernemer Joost Romeijn het bedrijf in 1991 oprichtte, is het businessmodel een platform dat vraag en aanbod bij elkaar brengt. De business kan snel op- en afschalen in overeenstemming met de markt. Dat komt doordat Sunweb Group geen eigen assets zoals vliegtuigen of hotels heeft. Het belang daarvan is anno 2020 duidelijker dan ooit tevoren.

Sunweb Group verzorgt een breed scala aan pakketreizen met merken zoals Sunweb, Eliza was Here, Primavera, GoGo, Beachmasters, Husk, Bizztravel, X-travel en Sudtours. Intern is de organisatie onderverdeeld in een aantal thematische business units (ook wel ‘powerhouses’) met ieder een eigen P&L. Het grootste Powerhouse is Sun.

De organisatie staat aan het begin van een digitale professionaliseringsslag. Het belangrijkste doel is het verankeren van een klantcentrische, datagedreven en resultaatgerichte werkwijze, met veel ruimte voor ondernemendheid. Een recente uiting hiervan is Vakantiedokter: een in-app service waarmee reizigers vanaf hun vakantiebestemming een e-consult kunnen aanvragen met een Nederlandse huisarts.

In lijn met de transformatie werft Sunweb Group voor sleutelposities talent uit de top van de arbeidsmarkt om samen de reisorganisatie van de toekomst vorm te geven. Een voorbeeld hiervan is de aanstelling van Brenda van Leeuwen als Chief Digital Officer in februari 2020.

“Corona heeft alles versneld, vroeger bestaat niet meer. Juist tijdens lockdown zijn we doorgegaan te investeren in onze toekomst, zowel met nieuwe IT-ontwikkelingen als de digitale transformatie.” – Brenda van Leeuwen, Chief Digital Officer

Vacature: Head of E-commerce Sun

Vanuit inhoudelijk en natuurlijk leiderschap zet de Head of E-commerce een nieuwe standaard voor de Sunweb-organisatie van de toekomst: klantcentrisch, datagedreven en resultaatgericht. Zij/hij is verantwoordelijk voor de omzetdoelstellingen en het marktaandeel van alle merken binnen het powerhouse Sun.

De Head of E-commerce Sun maakt impact door:

 • De strategie voor e-commerce te ontwikkelen en uitvoeren. Uiteraard afgestemd op de overkoepelende strategie van het bedrijf. Belangrijke elementen zijn de klantreis, salesfunnel, dekkingsbijdrage, ROAS, het aantal boekingen en de NPS/klanttevredenheid.
 • Een state-of-the-art internationaal e-commerceteam in te richten en aan te sturen. Multidisciplinair, behendig met grote hoeveelheden data en erop gericht de markering-ROI te optimaliseren.
 • Een naadloze merkbeleving te creëren met paid, owned en earned media, zowel off- als online. Alleen door samen te werken wordt het beste uit de marketingkanalen gehaald.
 • Multidisciplinaire samenwerking en inhoudelijke afstemming te stimuleren. Deze rol bevindt zich op het snijvlak van e-commerce, yield/revenue management en product. Bij crossfunctionele projecten adviseert zij/hij als e-commerce-expert.
 • Daadkrachtig leiderschap. Het doel is best practices uit de e-commerce-wereld te implementeren, een eenduidige datagedreven werkwijze in te bedden in de organisatie, nieuwe e-commercekansen te herkennen en innovatie aan te jagen. Om teamleden, peers en het leiderschap mee te nemen in deze ontwikkelingen is heldere communicatie en overtuigingskracht essentieel.

De Head of E-commerce rapporteert aan de Directeur Sun, Reinoud Koot. Voor de counterparts van de powerhouses Ski en Youngsters is zij/hij een bron van inspiratie.

Sunweb werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.