Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Head of E-commerce

Head of E-commerce

  • E-commerce
  • Consumer
  • Hoorn
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 2391 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de De Eekhoorn Dutch Furniture werkgeverspagina voor andere vacatures

Al jaren zien zowel meubelbedrijf De Eekhoorn Dutch Furniture (B2B) als haar dochteronderneming Basiclabel (B2C) hun business groeien. In deze groei richten zij zich momenteel vooral op de inzet van e-commerce en de internationale uitrol. De Head of E-commerce weet hiervoor precies de juiste groeistrategie te bepalen.

Over De Eekhoorn Dutch Furniture & Basiclabel

Sinds de oprichting in 1980 is De Eekhoorn Dutch Furniture inmiddels al meer dan veertig jaar gespecialiseerd in het produceren van massief houten bouwpakketmeubelen. Naast de eigen productie – die bestaat uit zo’n dertig procent van de totale omzet – importeert het B2B-bedrijf meubelen uit landen in het Verre Oosten en Oost-Europa. Bovendien distribueert het bekende merken als WOOOD, BePureHome en vtwonen. De veelal in eigen huis ontworpen meubelen worden uiteindelijk verkocht aan zo’n 1.500 afnemers in met name Europa, zoals Sissy-Boy, Leenbakker, Wehkamp, Trendhopper en Karwei. Niet alleen offline, maar ook online is het bedrijf actief via marketplaces als bol.com en Loods5. Dit kanaal wordt as we speak groots uitgerold richting Duitsland en Frankrijk, waarna andere Europese landen snel volgen.

Basiclabel
Basiclabel is een webshop én offline woonwinkel gericht op de verkoop van trendy meubelen en meubelaccessoires. Van slaapkamer tot eethoek, de unieke B2C-formule biedt consumenten complete woonassortimenten. Net als het moederbedrijf, focust de webshop annex woonwinkel zich vandaag de dag voornamelijk op e-commerce. Het online verhaal is namelijk van enorme waarde voor de snelle expansie van de scale-up, die wordt gesteund door PE-investeerders. En niet alleen in Nederland, maar juist ook internationaal wil Basiclabel de B2C-activiteiten verder uitrollen. De gewenste groei is al gaande, maar de Head of E-commerce zorgt ervoor dat deze succesvol doorzet.

Vacature: Head of E-commerce

De Head of E-commerce is omzet-, marge- en winstverantwoordelijk voor alle sales richting de consument. Dit doet zij/hij via drie specifieke domeinen, namelijk: de online marketplaces, de webshop Basiclabel.nl en de offline winkelformule. Hierbij is het doel van de Head of E-commerce om de huidige omzet binnen vijf jaar tijd te verdrievoudigen.

Hoe gaat de omzet in e-commerce groeien? Dankzij eerdere ervaring met platformen en internationale groei in de consumentenmarkt kan de Head of E-commerce deze vraag snel beantwoorden. Zij/hij begrijpt online marketplaces,  wat voor platform Basiclabel is, wat de beste afzetkanalen zijn en hoe je (online) groei stimuleert. De ideale kandidaat kent de B2C-markt en weet wat er op de verschillende kanalen binnen de platforms speelt. Deze kennis vertaalt zij/hij vervolgens naar de marketplaces en Basiclabel en stippelt er een passende groeistrategie voor uit. De Head of E-commerce vindt precies het juiste format om kanaalconflicten te voorkomen en creëert zo de gewenste win-winsituatie voor Basiclabel én alle zakelijke klanten.

“De Head of E-commerce zorgt ervoor dat het concept de weg naar verdere internationale uitbreiding vindt. Dit jaar wordt de Europese uitrol naar zo’n 15 marketplaces zeer belangrijk. Basiclabel.nl focust zich nu nog op Nederland en België, maar de testfase in Duitsland is inmiddels gestart. Over zo’n vijf jaar heeft deze persoon een omzetverantwoordelijkheid die loopt in de tientallen miljoenen.” – Jos de Smit, DGA & Commercieel Directeur De Eekhoorn Dutch Furniture & Basiclabel.

Om het werk in goede banen te leiden, stuurt de Head of E-commerce in het totaal 25fte aan. Deze direct reports zijn verdeeld over meerdere teams en dagelijks verantwoordelijk voor het operationeel runnen van de marketplaces, de webshop en winkels. Denk hierbij aan de B2C-klantenservice, on- en offline marketing, de marketplaces, operationele performance, assortimenten en look & feel van de webshop én winkels. Verder wordt er veel samengewerkt met o.a. afdeling Inkoop, IT en Finance van De Eekhoorn Dutch Furniture. Zelf rapporteert de Head of E-commerce aan Jos de Smit, DGA en Commercieel Directeur van De Eekhoorn Dutch Furniture.

De cultuur binnen De Eekhoorn Dutch Furniture en Basiclabel past bij die van een echt familiebedrijf: no-nonsense, dynamisch en met een platte organisatiestructuur. Het team is vrij jong en telt ongeveer 240 collega’s. De Head of E-commerce komt te werken in het Experience Center dat is gevestigd op een gloednieuwe locatie aan de snelweg bij Hoorn.

 

Interesse?

De Eekhoorn Dutch Furniture & Basiclabel werken voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.