Head of E-commerce

Head of E-commerce

 • E-commerce
 • Consumer
 • Capelle aan den Ijssel
 • Gepubliceerd op: 16 april 2024
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 1077 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 10 jaar ervaring
 • Met B2B-e-commerce
 • En met D2C-e-commerce
 • Leidinggevende ervaring
 • Eerder succesvol een e-commerceplatform opgezet en opgeschaald
 • Hands-on
 • Passie voor muziek

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Artone is een toonaangevende speler in de muziekindustrie. Het bedrijf kwam in 2022 voort uit een fusie tussen Bertus Distributie en Record Industry. Dankzij deze combinatie kan Artone muzieklabels, artiesten en uitgeverijen een totaalpakket bieden. De Head of E-commerce ontwikkelt de online verkoopstrategie voor zowel het B2B- als D2C-segment.

Over Artone

Artone is de naam van de groep die in 2022 is ontstaan na de fusie van vinylperserij Record Industry en Bertus Distributie, Europa’s grootste onafhankelijke distributeur van vinyl en cd’s – gezamenlijk goed voor meer dan honderd jaar ervaring in de muziekindustrie. Onder Artone vallen ook de labels V2 Benelux, Music on Vinyl en Music on CD. Met ruim driehonderd medewerkers, een hoofdkantoor in Nederland en saleskantoren in veertien Europese landen is het snelgroeiende Artone een belangrijke speler in de internationale muziekindustrie. Het bedrijf distribueert via Bertus voor onder meer Sony, Universal, Warner Records en vele onafhankelijke labels en artiesten, inclusief eigen labels. Naast distributie vormt de perserij in Haarlem een belangrijk onderdeel van de core business van Artone. Op beide gebieden heeft het bedrijf een ijzersterke reputatie en dito netwerk in de markt.

Dankzij de fusie kan Artone klanten veel meer bieden dan alleen persen of distributie. Vanaf het initiële creatieproces tot productie, van distributie tot verkoop: als one-stop shop biedt Artone artiesten, labels, retailers en consumenten een end-to-end oplossing. De komende jaren wil het bedrijf die verticale integratie van de dienstverlening verder optimaliseren en professionaliseren. Om die professionalisering op het gebied van e-commerce door te voeren, trekt Artone een ervaren Head of E-commerce aan.

Vacature: Head of E-commerce

Op het gebied van e-commerce zijn al flinke stappen gezet, maar er is nog veel ruimte voor optimalisatie en groei. De Head of E-commerce ontwikkelt een strategie gericht op de groei en het maximaliseren van sales via de B2B- en D2C-platformen van Bertus. Het B2B-platform – waar meer dan 3.500 retailers en e-tailers op zijn aangesloten – is het grootste saleskanaal van Bertus Distributie. De implementatie naar het nieuwe B2B-platform ‘Intershop’ is in volle gang. Aan de hand van een gestroomlijnde en klantvriendelijke winkelervaring optimaliseert de Head of E-commerce dit saleskanaal en bouwt zij/hij dit verder uit.

De D2C-platformen zijn nog iets meer in de pioniersfase. Het afgelopen jaar werden verschillende webshops gelanceerd. Onder leiding van de Head of E-commerce zullen meerdere webshops volgen. D2C vormt een belangrijk onderdeel van de toekomstige groeistrategie van Bertus en Artone, en die weet de Head of E-commerce maximaal te verzilveren. Ook is zij/hij verantwoordelijk voor de verschillende marketplaces waar Bertus mee samenwerkt. Op dit moment zijn dat Amazon en eBay. De Head of E-commerce bepaalt de strategie en zorgt ervoor dat de Marketplace Specialist in het team deze effectief uitvoert. Met als resultaat: maximale exposure en optimale performance.

Ook ontwikkelt de Head of E-commerce online advertentiestrategieën – SEO, SEA en digitale marketingtechnieken – om gericht verkeer naar de platformen te leiden en de optimale online klantbeleving te garanderen. Daarvoor werkt de Head of E-commerce samen met een online marketingbureau. Met een scherpe en analytische blik monitort zij/hij resultaten, patronen en conversieratio’s en vertaalt zij/hij deze naar concrete verbeterpunten. Hierbij schakelt de Head of E-commerce met diverse teams binnen de organisatie, waaronder Marketing, Sales, IT, Customer Service en Logistiek.

Het team dat de Head of E-commerce aanstuurt, is nog volop in ontwikkeling. De Head of E-commerce bouwt, begeleidt en coacht dit team zodat iedereen het beste uit zichzelf en elkaar haalt. De leiderschapsstijl van de Head of E-commerce laat zich omschrijven als empathisch, communicatief sterk en inspirerend. Zij/hij neemt het E-commerceteam en de hele organisatie overtuigend mee in veranderingen en creëert gemakkelijk draagvlak voor nieuwe ideeën. Naarmate het e-commercekanaal groeit, breidt ook het team uit.

“Als Head of E-commerce heb je een duidelijke langetermijnvisie, maar ben je ook ondernemend genoeg om de platformen hands-on op- en uit te bouwen. Dat laatste is in deze rol een cruciaal concept: je bouwt het team en de e-commercekanalen verder uit, waarbij je moet kunnen anticiperen op marktontwikkelingen, technologische vooruitgang en het gedrag van onze klanten.” – Jan Willem Kaasschieter, CEO

De Head of E-commerce staat voor de pittige, maar mooie uitdaging om het e-commercekanaal van Bertus naar de volgende fase te leiden. Die uitdaging is tweeledig: op het gebied van D2C is het zaak om te pionieren en te experimenteren, terwijl het op B2B-gebied meer om verstevigen en uitbreiden gaat. Vaststaat dat er op beide domeinen enorme slagen gemaakt kunnen worden. Dat maakt het een geweldige kans voor een ondernemende leider die de technische en tactische toolkit heeft om op beide vlakken optimaal resultaat te bereiken, en die zowel uit het bouwen als het consolideren energie haalt.

Interesse?

Artone werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marc Mohr via marcmohr@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marc Mohr Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Head of E-commerce

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.