Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Head of Data Strategy

Head of Data Strategy

  • Consulting Exit
  • Technology
  • Amsterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2950 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de KPN werkgeverspagina voor andere vacatures

Digitalisering is nooit af. Iedere stap opent vele deuren. Hoe digitaler het bedrijf, hoe breder de horizon. Juist daarom is KPN een interessante omgeving voor dataprofessionals. Als rechterhand van de Chief Data Officer heeft de Head of Data Strategy grote impact op de vormgeving van het KPN-brede Data Excelleration Program.

Over KPN

Nederland bevindt zich in een digitale stroomversnelling. Sociale contacten, werk, de zorg, het onderwijs, alledaagse dingen zoals boodschappen doen – van al deze dingen wordt het online component steeds belangrijker. Deze ontwikkeling wordt mede mogelijk gemaakt door telecom-gigant KPN.

Elke dag werken we aan het netwerk van de toekomst, een netwerk van mensen en techniek dat vooruitgang mogelijk maakt.” – Joost Farwerck, CEO

Hun toekomstbestendige netwerkontwerp heeft zichzelf bewezen toen de coronamaatregelen tot grote verschuivingen en pieken in de vraag naar data leidden. Maar het draait natuurlijk niet alleen om de korte termijn. Juist de lange termijn is belangrijk voor deze Nederlandse marktleider met rijke historie. KPN staat voor betrouwbare en snelle verbindingen en staat daarmee midden in de nieuwe realiteit.

Data Office: Strategy, Architecture & Change
Het Data Office is een afdeling van circa 250 professionals die de data van KPN tot bruikbare informatie transformeren en/ of waardevolle data stromen in (kritische) bedrijfsprocessen beter laten lopen. Deze afdeling is cruciaal in het invullen van de digitale doelstellingen van KPN.

Strategy, Architecture & Change (SA&C) is een team van 15 fte binnen het Data Office, dat invulling geeft aan de data-transformatie binnen KPN. Dat doen ze door de datastrategie met een horizon van drie tot vijf jaar te bepalen, draagvlak te creëren, de corresponderende doelarchitectuur en veranderprogramma’s op te zetten en te leiden om de digitale transformatie te versnellen.

Het officiële standpunt van KPN is dat de organisatie gelooft in diversiteit op de werkvloer en in de kracht van divers samengestelde teams. Het Data Office is daar een goed voorbeeld van. Zo komen de 250 experts van het Data Office uit verschillende delen van de wereld en is er een gelijke man-vrouw-verdeling op leiderschapsniveau.

Vacature: Head of Data Strategy

De Head of Data Strategy kijkt over de verschillende datadisciplines heen en is verantwoordelijk voor het KPN-brede Data Excelleration Program. Als rechterhand van de Chief Data Officer ontwikkelt zij/hij de visie en strategie om heel KPN de komende drie tot vijf jaar steeds datagedrevener te maken. Ook stuurt zij/hij het team (15 fte) aan dat de bijbehorende data-architectuur uitdenkt en stap voor stap begeleidt naar het einddoel. Tot slot is zij/hij verantwoordelijk voor de cultuurprogramma’s om de organisatie hierin mee te nemen. 

Vorig jaar stapte ik over van PwC naar KPN. Ik merk dat iedereen hier graag wil digitaliseren. Om dat enthousiasme te leveragen, trek ik graag samen op met een sterke rechterhand.” – Iris de Jongh, Chief Data Officer

Een strategische rol met KPN-brede impact
Een uniforme datagedreven werkwijze is essentieel om de meest waardevolle, schone data te verzamelen. De missie van het Data Exceleration Program is daarom de datavolwassenheid van de hele organisatie te verhogen.

De Head of Data Strategy is een ster in het leggen van verbindingen. Zij/hij zorgt dat de datastrategie aansluit op de organisatiedoelstellingen van KPN en bouwt breed draagvlak voor deze strategie. Per doelgroep vraagt dat om andere skills. Zij/hij geeft direct leiding aan 15 experts en stuurt een breed netwerk aan data-professionals inhoudelijk en projectmatig aan. Het belang van directe en indirecte leiderschapsvaardigheden is dan ook evident. Om de gekozen strategie goed te laten landen in de rest van de business is het belangrijk om ervaring te hebben met stakeholdermanagement en het beïnvloeden van besluitvorming op RvB-, MT- en directieniveau.

 

Interesse? 

KPN werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Jessica Lim via 
jessica.lim@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Jessica Lim Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.