Head of D2C

Head of D2C

 • E-commerce
 • Consumer
 • Lochem
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1642 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Mepal werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan vijf jaar relevante werkervaring
 • Bachelor of Master in relevant vakgebied, bijvoorbeeld business of marketing
 • Achtergrond in D2C en online marketing
 • Gewerkt in professionele webshopomgeving
 • Ervaring met het aansturen van teams
 • Analytisch sterk

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Mepal staat bekend om duurzame en modieuze lunchboxen, drinkflessen en voorraaddozen van hoge kwaliteit. Gesteund door PE-investeerder 3i zet het bedrijf in op internationale expansie en online groei. De Head of D2C is verantwoordelijk voor al Mepals webshops en speelt daarmee een centrale rol in het verwezenlijken van die ambities. 

Over Mepal

Mepal ontwerpt en produceert bewaaroplossingen voor eten en drinken die het leven – thuis en onderweg – makkelijker en zorgelozer maken. Denk bijvoorbeeld aan handige voorraaddozen, onverwoestbare lunchboxen, gegarandeerd lekvrije pop-updrinkflessen en perfect isolerende thermosbekers. Daarmee is Mepal er voor de kleine alledaagse en de grote bijzondere momenten: de allereerste schooldag, een gezellige lunch met collega’s of een fijne vakantie met het gezin.

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf, gevestigd in Lochem, heeft een lange traditie van innovatieve productontwikkeling. Mepal staat dan ook bekend om haar hoge kwaliteit, duurzaamheid, modieuze vormgeving en slimmigheden die zorgen voor een optimale gebruikservaring. Daarnaast biedt het bedrijf via MyMepal de mogelijkheid om de trommels, bakjes, flessen en bekers naar hartenlust te personaliseren met teksten, afbeeldingen en kleuren.

“We maken producten waar mens en planeet blij van worden. Ons assortiment is bijna volledig recyclebaar, niet stuk te krijgen en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Ook helpen we onze klanten om verspilling tegen te gaan, bijvoorbeeld doordat we wegwerpflesjes en boterhamzakjes overbodig maken.” – Rutger de Korte, CEO

Sinds eind 2021 is Mepal onderdeel van 3i Group. Gesteund door deze Britse PE-investeerder richt het bedrijf zich op verdere internationale expansie en een flinke online groei. Het zwaartepunt ligt nu op Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Scandinavië. In al die markten wil Mepal het preferente merk worden of blijven, terwijl het ook haar aanwezigheid in andere landen uitbouwt. Daarnaast wil het bedrijf flink versnellen via de eigen webshops en de grote platformen (Amazon, bol.com, etc.). Mepal is uitstekend gepositioneerd om in de komende jaren haar omzet te verdubbelen en uit te groeien tot een leidende speler in heel Europa.

Vacature: Head of D2C

Online is een belangrijke pijler onder de groei van Mepal. Daarom zet het bedrijf in op het professionaliseren en uitbouwen van haar e-commerceorganisatie, onder andere door het aannemen van een Head of D2C. Zij/hij krijgt de leiding over alle D2C-activiteiten van Mepal, inclusief commerciële visie, development roadmap en operatie. Daarvoor werkt de Head of D2C veel samen met collega’s van onder andere IT, Supply Chain en Marketing. Zij/hij rapporteert aan de Manager E-commerce en krijgt de ruimte om hybride te werken.

“E-commerce bij Mepal gaat om meer dan alleen het verkopen van producten. De webshops zijn ook een uithangbord van ons merk; ze helpen de merkidentiteit te versterken en onze zichtbaarheid te vergroten.” – Jeroen de Bos, Commercial Director

De Head of D2C ontwikkelt en implementeert strategieën en commerciële initiatieven waarmee Mepal de consument nog beter kan bereiken en kan overtuigen van het merk en de producten. Zij/hij is constant bezig met de verkoopresultaten in de shops en stuurt met het team sterk op resultaat. Ook zorgt zij/hij voor continue optimalisatie van de funnel en de belangrijkste e-commerceflows, zoals shop/evaluate, search, configure/customize, register en check-out. Bovendien zet de Head of D2C een cultuur en werkwijze neer die draait om testing en learning (bijvoorbeeld via A/B-tests).

De Head of D2C gaat leidinggeven aan een team dat nu bestaat uit een CRO-specialist, een SEO-specialist, een e-mailspecialist en een Product Owner voor B2B en B2R. Zij/hij coacht en ontwikkelt het team en bouwt het op termijn verder uit. Daarnaast stuurt de Head of D2C de samenwerking met externe bureaus aan, bijvoorbeeld om de IT-architectuur (CRM en PIM) verder te professionaliseren. Ook werkt zij/hij veelvuldig samen met de Head of Marketplaces en de Head of Growth.

Wat de rol met name interessant maakt, is dat iedere markt verschillende uitdagingen met zich meebrengt: van het volledig from scratch opzetten van een webshop tot het finetunen van een goedwerkend platform. Dat vraagt om een Head of D2C die strategisch vermogen combineert met executiekracht en er niet voor terugdeinst om zelf de handen uit de mouwen te steken.

 

Interesse?

Mepal werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Max Tasseron Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.