Head of Customer Service

 • Scale-up
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 19 december 2018
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bloomon werkgeverspagina voor andere vacatures

Bloomon is het eerste internationale consumentenmerk in bloemen. Een markt die al oneindig lang bestaat. Sinds de oprichting vier jaar geleden groeit bloomon ongelooflijk hard. De e-tailer breidt zich snel uit over heel Europa en is hard op weg een wereldspeler te worden. De Head of Customer Service speelt een centrale rol in het verwezenlijken van die ambitie. Zijn/haar eerste doel: één miljoen blije klanten.

Bloomon is de eerste bloemist die uitsluitend online opereert. Het bedrijf heeft een platform ontwikkeld waar klanten het formaat, het bezorgmoment en de frequentie zelf kunnen instellen. Zo krijg je een verse en bijzondere bos bloemen thuisbezorgd wanneer je wil.

De bloemen van bloomon zijn van de hoogste kwaliteit en zo vers als maar kan. Om zich van die kwaliteit en versheid te verzekeren, heeft het bedrijf een snelle en efficiënte supply chain ontworpen. Zo koopt het bedrijf haar bloemen bijvoorbeeld niet op veilingen of bij groothandels – zoals de meeste bloemisten – maar direct van de kwekers.

Bloomon is opgericht in 2014 en in razend tempo uitgegroeid tot veelbelovende scale-up. The Financial Times noemde het bedrijf zelfs ‘de Netflix van de bloemen’. Bloomon heeft grootse plannen: eerst Europa veroveren en daarna de wereld.

Vacature: Head of Customer Service

“De Head of Customer Service moet de expertise en ervaring hebben om customer service van mij over te nemen en mee te kunnen denken over hoe de organisatie eruit moet zien. Wat betreft strategie, opzet en processen is de basis aanwezig. Hij/zij brengt dat naar een volgend niveau, prioriteert verbeteringen en begeleidt de teams in de implementatie.” – Gideon Cramwinckel, Global Head of CRM

De Head of Customer Service schaalt de customer service mee met de jaarlijkse verdubbeling van het aantal klanten en de internationale uitbreiding van de business. Daarbij bewaakt hij/zij het hoge serviceniveau.

Om dat te bereiken, zorgt de Head of Customer Service dat de medewerkers goed getraind zijn, de juiste tools en informatie ter beschikking hebben, en dat de capaciteit van de teams matcht met de fluctuerende servicevraag. Ook ontwikkelt en implementeert hij/zij verbeterde processen om de kwaliteit en de efficiëntie te verhogen en richt hij/zij zich op meer strategische vraagstukken, bijvoorbeeld over de kanaalstrategie.

De Head of Customer Service rapporteert aan de Global Head of CRM en werkt veel samen met de rest van de organisatie om de service continu te verbeteren. Hij/zij is de voice of the customer bij het ontwerpen van nieuwe proposities en voorziet andere afdelingen van datagedreven en actiegerichte inzichten om de service verder te verbeteren.

Kandidaatsprofiel

ERVARING
 • 5+ jaar werkervaring
 • Managen van customer service in B2C
 • Lean management (continuous day-to-day improvement loops en implementatie van grotere projecten)
 • Vloeiend in Engels, met daarbij Nederlands, Duits of Frans (3e taal is een pre)
PERSOONLIJKHEID
 • Extreem klantgericht
 • Datagedreven
 • Energiek
 • Leider 

Interview met Patrick Hurenkamp, CO-Founder & CEO bij Bloomon

Bloomon werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via viviandendekker@topofminds.com.

Contact executive search

Vivian den Dekker Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Aanmelden nieuwsbrief