Head of Customer Intelligence

Head of Customer Intelligence

  • Analytics
  • Consumer
  • Zwolle
  • 632 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Wehkamp vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In de komende drie jaar 500.000 nieuwe klanten. Dat is het ambitieuze doel van wehkamp. De Head of Customer Intelligence is cruciaal om die ambitie waar te maken. E-commerce draait immers om het neerzetten van de allerbeste customer journey. Gewapend met klantdata van hoge kwaliteit en een uitstekend oog voor strategie, commercie en marketing, zet de Head of Customer Intelligence de klantervaring neer die zorgt voor de beoogde groeiversnelling.

Wehkamp: Nummer 1 in Online Fashion

Wehkamp is het grootste online fashionbedrijf van Nederland. Meer dan 2,7 miljoen vaste klanten, dagelijks zo’n 500.000 bezoekers en ruim 10 miljoen pakketten per jaar. Het zijn indrukwekkende cijfers. De basis van wehkamps succes is een uitstekend begrip van haar klanten. Dat zie je zowel terug in het assortiment als in de goed ontworpen customer journey; van rondneuzen op de site tot het afrekenen en bezorgen.

In alles wat wehkamp doet, staat de klant voorop. Data is daarbij het uitgangspunt. Dat geldt voor alle 900 medewerkers, die elke dag datagedreven aan een nog betere klantervaring werken. Daardoor is het bedrijf de laatste jaren snel gegroeid. De ambitie voor de komende jaren is om die groei te versnellen.

“We willen met elkaar de volgende stap zetten in klantgericht en datagedreven werken; in holistisch en crossfunctioneel naar de customer journey kijken. Daarbij willen we gebruik gaan maken van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van data-analyse. Alles om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden. De Head of Customer Intelligence moet ons naar die volgende fase brengen.” – Denny Haayen, Chief Customer Officer

Vacature: Head of Customer Intelligence

De Head of Customer Intelligence zet de customer journey neer die wehkamp in de komende drie jaar 500.000 nieuwe klanten oplevert, en die bestaande klanten nog meer engaget. Hij/zij werkt samen met alle afdelingen binnen wehkamp, zoals Buying & Sales, Marketing, Operations en Finance, om klantgedrag over de gehele customer journey inzichtelijk te maken en te verbeteren. Hij/zij rapporteert aan CCO Denny Haayen en werkt met hem en de andere bestuursleden om grote strategische klantvraagstukken analytisch op te lossen.

De Head of Customer Intelligence leidt een team van acht econometristen. Hij/zij begeleidt hen in de omslag naar een proactieve werkwijze: beginnen bij de strategische doelen van wehkamp en de integrale customer journey en van daaruit inzichten uit data genereren die echt het verschil maken. Ook neemt de Head of Customer Intelligence het voortouw in de ontwikkeling van voorspellende algoritmes, door gebruik van bijvoorbeeld statistical modeling, advanced analytics en machine learning. Met die state-of-the-art technieken is wehkamp nog beter in staat om de customer journey te personaliseren en te optimaliseren.

“Het spreekt voor zich dat kwantitatief en analytisch vermogen een must zijn in deze functie. Daarbij combineert hij/zij die kwaliteiten met gevoel voor strategie, commercie en stakeholdermanagement. De Head of Customer Intelligence moet vol zelfvertrouwen strategisch analytische onderwerpen kunnen presenteren aan het Management Team” – Denny Haayen, Chief Customer Officer

Kandidaatsprofiel

ERVARING
  • Master/MBA met specialisatie in statistiek, toegepaste wiskunde, econometrie of aanverwant veld
  • 10+ jaar werkervaring in digitale klantgedreven organisatie
  • Managen van analytics teams
  • Geavanceerde analysetechnieken, zoals clustering, decision trees, logistic regression en recommendation systems
  • Kennis van digitale landschap

Wehkamp werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen, via janko@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.