Head of CSR

Head of CSR

 • Legal
 • Sustainability
 • Amsterdam
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 3107 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de A&O Shearman werkgeverspagina voor andere vacatures

Kanidaatprofiel*

 • Vanaf acht jaar ervaring
 • Binnen zakelijke dienstverlening, bijvoorbeeld strategy consulting
 • Kennis en netwerk op het gebied van CSR, duurzaamheid, diversiteit & inclusiviteit
 • Sterk strategisch inzicht
 • Hands-on implementatie
 • Organisatiesensitiviteit

* Research shows that while male candidates feel confident enough to apply when they meet about 60% of the requirements, female candidates only apply when they tick every box. So if this role has your name on it, but you’re not sure about the criteria, we still want to hear from you.

Download volledig profiel

A&O Shearman staat als gerenommeerd en vooruitstrevend advocatenkantoor bekend om hoge kwaliteit en uitstekend werkgeverschap. Onderdeel van de bedrijfsstrategie is een ambitieus programma op het gebied van diversiteit, duurzaamheid en Corporate Social Responsibilty (CSR). Aan de Head of CSR om in deze unieke rol beleid te ontwikkelen en impactvolle projecten te leiden waarmee A&O Shearman zich positief blijft onderscheiden.

Over A&O Shearman

A&O Shearman is een internationaal advocatenkantoor dat ondernemingen, financiële instellingen, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties bijstaat met de best denkbare juridische adviezen. Op het Amsterdamse kantoor werken in totaal zo’n 350 advocaten, notarissen, fiscalisten en ondersteunende professionals.

Het advocatenkantoor is onderdeel van een sterk wereldwijd netwerk met vestigingen in meer dan dertig landen. Daarmee biedt werken bij A&O Shearman de voordelen van een internationale omgeving, zoals toegang tot uitgebreide expertise, internationale trainingen en grote grensoverschrijdende deals, terwijl de cultuur – met haar nadruk op openheid en gelijkwaardigheid – heel Nederlands aanvoelt.

A&O Shearman scoort uitmuntend waar het aankomt op werkgeverschap. Het kantoor werd een aantal jaren geleden zelfs als enige Nederlandse advocatenkantoor officieel gecertificeerd door het Top Employers Institute. Het instituut roemt A&O Shearman met name om haar diversiteitsbeleid, organisatiecultuur en leiderschapsontwikkeling. Omdat A&O Shearman blijft vernieuwen en ontwikkelen, creëert de organisatie een positie voor een nieuwe Head of CSR.

Vacature: Head of CSR

De Head of CSR is als buitengewoon scherp ingestelde strateeg in de lead van het uitvoeren van een integraal programma voor environmental, social en corporate governance (ESG). Aan de Head of CSR twee belangrijke opgaven: het vaststellen van beleid en het bereiken van resultaten die zichtbaar zijn binnen en buiten de organisatie. Het beoogde programma omvat projecten op het gebied van diversiteit en inclusiviteit, duurzaamheid, sociale impact en pro bono-werk. Op al deze terreinen lopen al langere tijd verschillende initiatieven binnen A&O Shearman, zoals activiteiten rondom Pride, het inzetten van juridische kennis ten behoeve van verduurzaming en circulariteit, en diverse pro bono-werkzaamheden die advocaten verrichten.

De Head of CSR heeft een duidelijke visie op ESG-onderwerpen en de maatschappelijke context. Voor beleidsvorming trekt de Head of CSR op met het MT, partners en verschillende werknemers. Samen bepalen ze een glasheldere strategie. De afweging is steeds: waar hebben we wat toe te voegen en hoe kunnen we met onze kennis en kunde het verschil maken in de wereld? Antwoorden op deze vragen vormen de basis van het beleidsmatig kompas dat leidend zal zijn voor strategiebepaling. De Head of CSR heeft een adviserende rol in de totstandkoming van het beleid en weet tegelijkertijd collega’s op een prettige manier uit te dagen en te beïnvloeden.

Vervolgens staat de Head of CSR aan het roer van een organisatiebreed programma. Daarmee levert zij/hij een cruciale bijdrage aan de gestelde doelen op het gebied van diversiteit, duurzaamheid en CSR. Door haar/zijn ervaring in complexe organisaties navigeert de Head of CSR recht op het doel af. Zij/hij weet de juiste mensen op het goede moment bij projecten te betrekken. Met als resultaat: samen een impactvolle en zichtbare bijdrage leveren aan innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke resultaten. Tenslotte brengt de Head of CSR de bereikte resultaten intern en extern voor het voetlicht.

“Een positieve verandering in de wereld vraagt om een proactieve rol van bedrijven. Binnen de advocatuur loopt A&O Shearman voorop op het gebied van CSR. Ik zie ernaar uit om onder aanvoering van onze Head of CSR in de komende jaren nog meer indrukwekkende vernieuwingen te realiseren.” – Jonathan Heeringa, Managing Partner

De Head of CSR vervult een hele brede rol en bepaalt tegelijkertijd de richting. Dit vergt in eerste instantie dat zij/hij goed luistert en het speelveld verkent: welke initiatieven lopen er, welke behoeften en mogelijkheden zijn nog niet vervuld? Zij/hij onderzoekt kansen in het vakgebied, zowel binnen als buiten het kantoor. Binnen het kantoor richt de Head of CSR zich op een schifting in lopende projecten: welke zijn in lijn met de CSR-strategie en leveren de meeste impact? Op die manier weet zij/hij helder te prioriteren en alle professionals in de organisatie aan de ingezette koers te laten bijdragen. Daarnaast opereert de Head of CSR sterk uitvoerend. Zij/hij is in staat om op alle niveaus binnen de organisatie de juiste toon aan te slaan en collega’s mee te krijgen om projecten tot uitvoer te brengen. De typische ‘make it happen’-cultuur van A&O Shearman resoneert goed bij de Head of CSR.

Aan de ambitieuze Head of CSR om deze key positie zelf vorm te geven en op een invloedrijke manier in te vullen. Daarbij is zij/hij zowel intern als extern boegbeeld voor de organisatie. Zo draagt de Head of CSR bij aan de goede reputatie van het Nederlandse kantoor van A&O Shearman op het gebied van diversiteit, duurzaamheid en CSR. Overal binnen het netwerk van A&O Shearman is aandacht voor CSR, waardoor de Head of CSR ook wereldwijd over het onderwerp meedenkt. Een geweldige kans voor een bevlogen professional die toe is aan een rol met purpose op hoog strategisch niveau.

 

Interesse?

A&O Shearman werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.