Head of Corporate Development

Head of Corporate Development

 • Consulting Exit
 • Private Equity
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 08 mei 2024
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 1207 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 8 jaar ervaring
 • In private equity, corporate M&A of investment banking
 • Ervaring met het zelfstandig voorbereiden en sluiten van deals
 • Communicatief sterk
 • Ondernemende zelfstarter
 • Ervaring met due diligence
 • En met corporate (her)financiering

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Met zijn Infrastructure-as-a-Service-model helpt Fudura partijen als ASML, Philips, NS en ProRail te verduurzamen. Dat doet het bedrijf voor ruim vijfentwintigduizend klanten – en dat aantal moet de komende jaren flink toenemen. De Head of Corporate Development is de drijvende kracht achter het uitbouwen van corporate development-gerelateerde activiteiten en versnelt daarmee de groei van Fudura én de energietransitie.

Over Fudura

Zo’n vijfentwintigduizend organisaties legden het afgelopen decennium hun duurzame energie-infrastructuur in handen van Fudura. Door de inzichten die Fudura deze partijen geeft, krijgen ze veel meer grip op hun energieverbruik en -kosten. Het bedrijf helpt partijen hun energieprestaties te verbeteren en zo hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Zo zorgt Fudura er niet alleen voor dat deze partijen verduurzamen en hun klanten nóg beter kunnen bedienen, maar bouwt het ook proactief mee aan een wereld die efficiënt en eerlijk met energie omgaat.

Hoewel Fudura officieel pas twaalf jaar bestaat, bouwt het voort op decennialange ervaring met de energietransitie. Het bedrijf is marktleider op het gebied van transformatoren, meetsystemen en datatoepassingen en heeft een ijzersterke reputatie. Daarnaast richt Fudura zich op oplossingen voor netcongestie en het versnellen van de energietransitie, waaronder energieopslag, zonnepanelen, oplaadstations voor elektrische voertuigen en andere oplossingen die het bedrijf binnenkort zal lanceren.

Sinds de oprichting weet Fudura elk jaar stevig uit te breiden. Vandaag de dag is er sprake van een heuse groeispurt, mede versterkt door het instappen van investeringspartijen PGGM en DIF in 2022. Intussen telt de organisatie ruim vierhonderd medewerkers, die werken vanuit het hoofdkantoor in Utrecht of een van de vijf andere vestigingen verspreid over Nederland.

De komende jaren wil Fudura zijn leidende rol in de energietransitie verstevigen, onder meer door zich niet langer als productgedreven organisatie, maar als leverancier van integrale oplossingen te positioneren. Die transitie heeft niet alleen impact op het productportfolio, maar vraagt ook om nieuwe capabilities, een cultuurverandering en een waardegedreven aanpak waarin organische en anorganische groei centraal staan.

Vacature: Head of Corporate Development

Om de groeiambitie sneller te kunnen realiseren, wil Fudura de komende jaren verschillende bedrijven aan zijn portfolio toevoegen. Door de juiste M&A-targets te identificeren, zorgvuldig en kritisch te analyseren en te evalueren en uiteindelijk de deal te closen, speelt de Head of Corporate Development een sleutelrol in Fudura’s actieve M&A-strategie. Onder haar/zijn leiding staat vast dat elke voorgenomen overname significante waarde toevoegt en verdere groei van Fudura bevordert.

De belangrijkste taken van de Head of Corporate Development zijn overnamekandidaten sourcen en monitoren, externe financiële adviseurs aansturen, de overnamen en integratieprocessen leiden, financiële modellering en waardering, dealstructurering en onderhandelingen en due diligence uitvoeren.

Naast het bouwen van een solide M&A-pijplijn richt de Head of Corporate Development zich op het versterken van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe strategische partnerships. Wekelijks zit zij/hij aan tafel met aandeelhouders en het senior management om hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. In die gesprekken neemt de Head of Corporate Development het voortouw en toont zij/hij zich een overtuigende gesprekspartner die uitstekend de strategische en commerciële rationale kan overbrengen.

“Je scope als Head of Corporate Development bestrijkt M&A, corporate finance, commercial finance en strategische partnerships. Een zeer brede rol met veel exposure en nóg meer impact.” – Beert Wassenaar, CFO

In de dagelijkse praktijk werkt de Head of Corporate Development nauw samen met het bredere managementteam en de CFO, Beert Wassenaar, aan wie zij/hij direct rapporteert. Zij/hij geeft leiding aan het Corporate Development-team, dat momenteel bestaat uit een Corporate Development Associate. Het is aan de Head of Corporate Development om dit verder uit te bouwen.

Voor een ervaren dealmaker met een scherp strategisch brein biedt deze rol de mogelijkheid om de lead te nemen in het M&A-proces van Fudura. Dat vraagt om een zelfstartende professional die ervaring heeft met het volledige traject en elke fase boeiend en uitdagend vindt. De Head of Corporate Development levert niet alleen een cruciale bijdrage aan de toekomst van Fudura, maar ook aan een betere, duurzame wereld.

Interesse?

Fudura werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Head of Corporate Development

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.