Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Head of Category Management

Head of Category Management

 • Marketing
 • Consumer
 • Vianen
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 10280 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Miele werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 8 jaar werkervaring
 • In Marketing of Category Management
 • Ervaring met premium merken
 • Klantgericht
 • Stakeholdermanagement
 • Leidinggevende ervaring

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Het Duitse merk Miele staat overal ter wereld synoniem voor kwaliteit. Een uitstekende basis voor de Head of Category Management om de huishoudelijke producten en de meerwaarde van Miele nog sterker naar voren te brengen en zo de omzet, marge en klanttevredenheid te verbeteren.

Over Miele

Miele staat voor Immer Besser. Het bedrijf doet er alles aan om zichzelf continu te verbeteren en het dagelijks leven van haar klanten nog beter en eenvoudiger te maken. Daarbij zet het bedrijf in op uitmuntende kwaliteit, premium designs en intuïtieve bediening.

Waar Miele geen enkele concessie in doet, is in haar zoektocht naar absolute perfectie in kwaliteit en levensduur. Of het nou gaat om wasmachines, stofzuigers, ovens, drogers, koffiemachines, vaatwassers of koelkasten, kiezen voor Miele is een duurzame keuze. Ook initiatieven zoals het informeren van consumenten over energiezuinig gebruik, het hergebruiken van onderdelen en de verkoop van refurbished apparaten dragen hieraan bij.

De producten van Miele zitten vol met fascinerende innovaties en technologische functionaliteiten die zorgen voor nog betere prestaties en een minimaal energieverbruik. Onder de noemer Miele@Home heeft het bedrijf een lijn van slimme apparaten ontwikkeld die gemakkelijk en veilig verbonden kunnen worden met bestaande Smart Home-oplossingen. Dit alles is te ervaren in de Miele Experience Centers in Vianen, Amsterdam en Leidschendam. Zo bouwt het merk mee aan de woning van de toekomst.

In Nederland verkoopt Miele haar producten met name via keukenspeciaalzaken, de elektronische vakhandel, ketens en online retailers. Voor het van oorsprong Duitse familiebedrijf is ons land een grote en belangrijke markt. Daarom wordt Nederland vaak ingezet voor pilots en zijn de lokale teams serieuze sparringpartners voor het hoofdkantoor. Zo krijgen de teams in Vianen alle ruimte om bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe producten, campagnes en strategieën.

Vacature: Head of Category Management

De Head of Category Management ontwikkelt en implementeert de Nederlandse category management-strategie, in lijn met de wereldwijde strategie van Miele. Vragen waarop zij/hij antwoord geeft, zijn bijvoorbeeld: Wat is in dit segment belangrijk voor de Nederlandse consument? Hoe kunnen we het assortiment zo optimaal mogelijk neerzetten? Wat is de daarbij behorende kanaalstrategie? De Head of Category Management beantwoordt die vragen samen met haar/zijn team en met veel gevoel voor de klant en de klantreis. Zij/hij begrijpt hoe de optimale klantervaring eruit zou moeten zien – of het nu gaat over de aankoop van een wasmachine of een compleet nieuwe keuken – en weet daar via relevante touchpoints op in te spelen. Op deze manier zorgt de Head of Category Management voor het behalen van doelstellingen op het gebied van omzet, marge en klanttevredenheid. Zij/hij rapporteert aan de Marketing Directeur Nederland en stuurt zo’n zes fte aan.

“De wensen van de Nederlandse consument staan bij ons voorop. Om hen optimaal te bedienen, werken we proactief samen met onze retailers, de teams binnen Miele NL en het hoofdkantoor in Duitsland. Deze interacties zorgen voor veel impact en veelzijdigheid, precies wat deze rol zo mooi maakt.” – Inge Clerx, Marketing Directeur Nederland

De Head of Category Management werkt intensief samen met onder meer Sales, Trade Marketing, Marketingcommunicatie, Digital en Service. Samen met deze teams helpt zij/hij bij het creëren van sterkte strategieën en proposities en het leiden van divisieoverschrijdende projecten zoals de lancering van een nieuw product. De Head of Category Management heeft in deze launches een sturende rol en zorgt dat alle stakeholders goed worden meegenomen. Daarnaast is zij/hij ook belangrijk in de afstemming met het Duitse hoofdkantoor. De Head of Category Management geeft proactief aan wat er nodig is, bijvoorbeeld qua productontwikkeling, om optimaal in te spelen op de wensen van de Nederlandse consument. Dat vraagt om een duidelijk verhaal, onderbouwd met analyses en overtuigingskracht.

De Head of Category Management stuurt een team aan van drie Category Managers en drie Product Trainers. Zij/hij leidt, inspireert en coacht hen en zorgt dat zij zich individueel en als team maximaal kunnen ontwikkelen. Tegelijkertijd vraagt de functie ook om zelf actief mee te werken en waar nodig de details in te duiken. Het is die combinatie van strategie, leiderschap, stakeholdermanagement en zelf de handen uit de mouwen steken die deze functie extra interessant maakt.

 

Interesse?

Miele werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.