Head of Business Development

Head of Business Development

 • Sales
 • Consulting
 • Amsterdam
 • 901 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Lepaya werkgeverspagina voor andere vacatures

Lepaya maakt met innovatieve en gepersonaliseerde leeroplossingen en bedrijfstrainingen effectiever en meer engaging. De startup heeft afgelopen jaar een uitstekende basis gelegd: de techniek werkt, de propositie is getest en de klanten zijn enthousiast. Het leerplatform zet nu vol in op groei. Daarmee is dit hét moment om in te stappen. De nieuwe Head of Business Development krijgt de kans te werken in een dynamische en ondernemende omgeving, waar hij/zij een centrale rol speelt in het realiseren van de groeiambities.

Over Lepaya

De markt voor bedrijfstrainingen staat al decennialang stil. Met name young professionals en young leaders krijgen niet de tools die ze nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen. Daarom heeft Lepaya een trainingsplatform ontwikkeld dat past bij 2019: online waar het online kan, en live waar live een meerwaarde heeft. Met gefocuste sessies en met to-the-point filmpjes, artikelen en opdrachten waar je altijd en overal via je smartphone toegang toe hebt.

Lepaya maakt leren meetbaar. Het bedrijf combineert uitgebreide data – bijvoorbeeld over wanneer mensen een training volgen en hoelang ze ermee bezig zijn – met kwalitatieve feedback en de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van educatie. Afgelopen jaar heeft uitgewezen dat Lepaya’s propositie werkt. Nu wil het bedrijf snel doorgroeien en ook internationaal uitbreiden.

Over de vacature

De Head of Business Development is cruciaal in het realiseren van Lepaya’s groeiambities: voor 2019 een vervijfvoudiging van de omzet. Daartoe ontwikkelt hij/zij de groeistrategie, haalt nieuwe klanten binnen en identificeert hoe Lepaya haar omzet bij bestaande klanten kan vergroten.

De Head of Business Development geeft leiding aan het sales team. Daarbij gaat het om de operationele leiding, om het schaalbaar maken van het salesproces, om het nadenken over structuren, KPIs en targets, en om het doorontwikkelen en -groeien van het team. Ook verzet hij/zij zelf veel hands-on werk en gaat bijvoorbeeld ook zelf veel naar klanten.

De eerste concrete opdracht aan de Head of Business Development is om in zes tot twaalf maanden een eigen klantportfolio op te bouwen. Daarin zoekt hij/zij de samenwerking met de Account Managers en Onderwijskundigen, die zich richten op het vormgeven en verzorgen van de trainingen.

“De Head of Business Development moet als geen ander in staat zijn om nieuwe kansen te zien en daar op door te pakken. Onze klanten zijn bedrijven die écht om hun medewerkers geven. Daar moet hij/zij feeling mee hebben. Iemand moet echt begrijpen waar die bedrijven en hun medewekers behoefte aan hebben en op basis van de inhoud een sterke band opbouwen met HR-directeuren en met de business.” – René Janssen, mede-oprichter

Kandidaatprofiel

ERVARING
 • 7+ jaar werkervaring, waarvan 3+ in Sales, Business Development of Lead Generation
 • Affiniteit met leren, training of HR
 • Leidinggevende ervaring
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels
 • Ervaring met het Challenger Sales Model is een pré
PERSOONLIJKHEID
 • Datagedreven
 • Flexibel
 • Leergierig
 • Besluitvaardig

Lepaya werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via
suzanne@topofminds.com.

Contact

Head of Business Development Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.