Head of Business Control

Head of Business Control

 • Finance
 • Financial Services
 • Utrecht
 • 615 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de RNHB werkgeverspagina voor andere vacatures

Sinds 2017 is vastgoedfinancierder RNHB volledig zelfstandig. Er waait een frisse wind door het bedrijf, dat voel je meteen bij binnenkomst in hun kantoor in hartje Utrecht. Ze zijn dynamisch en ambitieus. De aanbieder van hypothecaire kredieten bevindt zich momenteel in een fase waarin veel veranderingen tegelijkertijd worden opgepakt. Versnelling van de verdere professionalisering is nodig om de volgende stap te maken. Het doel is de komende jaren fors te groeien, zelfs een aantal keren te verdubbelen in omvang. Organische groei en overnames zullen hiervoor zorgen. Om dit in goede banen te leiden is er een vacature voor Head of Business Control.

Over RNHB

RNHB is een gevestigde naam in de Nederlandse vastgoedmarkt met ruim 125 jaar ervaring. Toch waan je je eenmaal binnen in hun kantoor in hartje Utrecht bij een startup. Je voelt het aan de ‘buzz’ en ziet het terug in het ambitieniveau van deze innovatieve aanbieder van hypothecaire kredieten. Met meer online dienstverlening en aandacht voor personalisatie wil het bedrijf de komende jaren fors groeien.

De corporate cultuur die zo kenmerkend is voor de financiële dienstverlening, zie je niet terug bij RNHB. Het is een organisatie waar iedereen open en direct communiceert en waar flexibel gewerkt wordt. In plaats van een traditionele hiërarchie, is het een platte organisatie met ruimte voor goede ideeën. RNHB wil medewerkers stimuleren om het verschil te maken: ‘Kom met een goed plan en dan gaan we daar mee aan de slag.’

“Groei, professionalisering en vernieuwing staan voorop, maar tegelijkertijd bevindt RNHB zich in een fase waarin veel uitdagingen spelen. Volledige zelfstandigheid, opbouw van een nieuwe organisatie en een aantal overnames zijn recentelijk behaalde mijlpalen, maar er zijn nog minstens zoveel uitdagingen te gaan.” – Richard van Altena, Chief Financial & Risk Officer bij RNHB.

Vacature: Head of Business Control

Als eigenaar en coördinator van de business control cyclus van RNHB is de Head of Business Control de drijvende kracht achter de optimalisering van het managementproces. Belangrijke onderdelen hiervan zijn managementrapportages en financiële modellen om de performance van de business te monitoren en het ondersteunen van de business bij het optimaliseren van processen en beslissingen. De Head of Business Control deelt inzichten met het management en de aandeelhouders en rapporteert aan de CFRO. Daarnaast zijn het adviseren van interne en externe stakeholders en het meehelpen opbouwen van het team Business Control belangrijke onderdelen van deze rol.

De Head of Business Control is in staat de snel veranderende omgeving te vertalen naar snel beschikbare analyses. Hij/zij regelt bijvoorbeeld binnen kort tijdsbestek management reporting voor een nieuwe portfolio-acquisitie en zet dit om in structurele processen.

Voor wie is dit interessant?

Een resultaatgerichte Business Controller met minimaal 10 jaar relevante werkervaring in een (internationale) financial services omgeving, bij voorkeur met hypotheken en diverse fundingmodellen, maar ook met het opzetten van business-controlling in een greenfield omgeving. Een gedreven professional die energie haalt uit het verder opbouwen van deze dynamische organisatie.

Ervaring

 • Ervaring met het opzetten en/of aansturen van een Business Control team
 • Ervaring met het opzetten van managementrapportages
 • Eerder meegewerkt aan securitisaties
 • Bekend met funding, acquisities, productontwikkeling, prijsstelling, risicomanagement, etc.
 • Ervaring in aansturing van specialisten
 • Academische opleiding (RC is een pre)

Persoonlijkheid

 • Initiatiefrijke zelfstarter
 • Besluitvaardig en overtuigend
 • Kritisch en nauwkeurig
 • Organisatietalent die het overzicht bewaart

RNHB werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.