Head of Brand Experience

  • Schijndel
  • Gepubliceerd op 11 juli 2019

Bolsius is een toonaangevend huissfeermerk dat aan de vooravond staat van een grootscheepse transformatie. Sleutelwoorden van de transformatie zijn klantgerichtheid, internationale expansie en duurzaamheid. Als onderdeel van de transformatiestrategie investeert Bolsius in een nieuwe positie: Head of Brand Experience.

Over Bolsius

Bolsius, een Nederlands bedrijf opgericht in 1870, combineert het beste van twee werelden: een ondernemend familiebedrijf met een zeer professionele en internationaal georiënteerde bedrijfscultuur. In Nederland staat Bolsius bekend om haar kaarsen. Het merk heeft zich al uitgebreid naar andere woondecoratie- en huiselijke producten, waaronder geurproducten en accessoires. Het Bolsius assortiment wordt wereldwijd in 50 landen verkocht.

“Jaarlijks gaat er in de woondecoratie industrie wereldwijd meer dan tien miljard euro om. Onze transformatiestrategie zal ons in staat stellen om exponentieel te groeien en dit enorme potentieel te benutten.” – Loïc Chauteau, Chief Marketing Officer

De magie van de vlam

De magie van de vlam zit in het inspireren van verbondenheid. Het aansteken van een kaars kan de sfeer voor een romantisch diner creëren, warmte brengen tijdens een gezellige avond met een vriend, of hoop en troost bieden in tijden van verdriet. Kaarsen verwarmen elk huis met een gevoel van verbondenheid. Bolsius wil het Bolsius merk herpositioneren.

De interne revolutie

Zoals de CMO Loïc Chauteau het stelt, is er een interne revolutie aan de gang. Dankzij research en innovatie zal het productieproces van Bolsius de komende vijf jaar verschuiven naar een grotendeels duurzaam model. Intussen zal het bedrijf een volledig klantgerichte strategie gaan hanteren en implementeren en het merk internationaal uitbouwen. Om deze interne revolutie te leiden, bouwt Loïc Chauteau aan een marketing hub met drie pijlers: Category Management, Creative Studio en Brand Experience. Er is een nieuwe vacature gecreëerd om de derde pijler te leiden.

“De P&L is als een Rubiks kubus. De verschillende kanten zijn Strategy, Brand, Category, Channel, Country en Innovation. Elke kant van de kubus is met de rest verbonden en ze zijn allemaal even belangrijk. Om de puzzel op te lossen, moeten ze allemaal perfect zijn”. – Loïc Chauteau, Chief Marketing Officer

Vacature: Head of Brand Experience

Dit is een zeer ondernemende, strategische en creatieve rol. De Head of Brand Experience brengt elk brand touchpoint voor elke stakeholder tot leven. Niet alleen vanuit een productperspectief, maar ook vanuit een compleet ervaringsperspectief. Dit is de nieuwe manier van denken binnen Bolsius, die de unieke mogelijkheid biedt om het portfolio op te bouwen met de ambitie om exponentieel te groeien.

“Ik geloof in het opbouwen van een duurzame relatie met onze consumenten door middel van storytelling en het openen van een dialoog voor gezamenlijke waardecreatie.” – Loïc Chauteau, Chief Marketing Officer

De Head of Brand Experience zal een team van Brand professionals aansturen. Samen zullen zij een sterk merkenportfolio opbouwen in verschillende marktsegmenten, verschillende kanalen en in landen. Dat betekent dat de Head of Brand Experience moet uitblinken in portfolio management (strategie, positionering, inzichten in de consument), maar ook in merkactivatie (story-telling en 360 activeringsplannen) en teammanagement.

Kandidaatprofiel

  • Strategische benadering van merkactivatie
  • Creatieve flair en passie voor de woondecoratie industrie
  • Minimaal 10 jaar ervaring
  • Idealiter een combinatie van FMCG-marketing, luxe retail en creative agency ervaring.
  • Ervaring op het gebied van People management
  • Internationale ervaring – of het nu gaat om het werken binnen verschillende markten of op wereldwijd niveau

Bolsius werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen via suzanne@topofminds.com.

Contact

Suzanne Goedhart-Limmen Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Head of Brand Experience

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

Solliciteer op deze functie

Head of Brand Experience

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

  • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
Stel een vraag

Head of Brand Experience

Vraag over deze vacature? Vraag het Suzanne Goedhart-Limmen

COOBLOS Kinderopvang
Volgende vacature
CMOConsumentenClaim

Aanmelden nieuwsbrief