Head of Brand Experience

Head of Brand Experience

  • Marketing
  • Consumer
  • Schijndel
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 843 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bolsius werkgeverspagina voor andere vacatures

Bolsius staat op het punt om wereldwijd te lanceren. Het Nederlandse huissfeermerk heeft als missie om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Met een marktpotentieel van dergelijk formaat is er volop ruimte om te groeien. De Head of Brand Experience zal een belangrijke rol spelen in dit proces. Hij/zij zal een blijvende impact op de hele organisatie hebben en het merk naar een hoger niveau tillen.

Over Bolsius

Een reis die begon in 1870 bracht Bolsius naar waar ze nu zijn. Bolsius exporteert naar meer dan 50 landen en maakt van elk huis een thuis met kaarsen in vele verschillende vormen, maten, kleuren en geuren. Dankzij een team van meer dan 1000 medewerkers blijft de groei zich voortzetten en blijft het productaanbod groeien.

Bolsius heeft een breed scala aan sfeervolle kaarsen voor in huis die samensmelten met positieve vibes en heerlijke geuren – dit alles om een huis gezelliger te maken, ongeacht welke kleur van de regenboog het ook mag hebben. Het merk biedt ook een speciale productlijn voor bedrijven: de Bolsius Professional lijn.

Bolsius blijft groeien met een focus op hoge kwaliteit, ondernemerschap en innovatie in haar DNA. Het was het eerste bedrijf binnen de categorie dat eigen materiaal in opslag had en ze zijn constant bezig met het overnemen van meer bedrijven en het uitbreiden naar meer markten. Wat ooit een klein bedrijfje uit Schijndel was, zal blijven uitbreiden en ontwikkelen tot een innovatieve leider in de categorie ’thuissfeer’.

Vacature: Head of Brand Experience

Nu Bolsius internationaal aan het uitbreiden is, wordt de rol van Head of Brand Experience cruciaal in het creëren van de eerste storyline die het merkverhaal neerzet en een duidelijke merkpositie inneemt. Deze rol vereist de unieke combinatie van een marketingstrateeg en een creatieve geest die een passie heeft voor de huiselijke sfeer.

“De Head of Brand Experience moet een gezonde dosis passie hebben voor de huiselijke sfeer en huisdecoratie. Een achtergrond in marketing is vereist, en liefde voor de categorie is absoluut essentieel voor deze rol.” – Loïc Chauteau, Chief Marketing Officer

De Head of Brand Experience overbrugt de kloof tussen het technische deel van Bolsius en de consument die een merkverhaal nodig heeft dat het product overstijgt. Hij/zij krijgt de kans om strategisch zijn/haar marketingkennis en passie voor creatieve storytelling in te zetten door samen met een reclamebureau een verhaal te ontwikkelen dat de consument het merk in de context van zijn eigen dagelijkse leven laat zien.

Teamleiderschap is een ander belangrijk aspect van deze rol. De Head of Brand Experience bouwt het team op en leidt anderen naar hun succes. Hij/zij zal mensen met dezelfde ondernemersgeest als Bolsius motiveren en gaat graag nieuwe uitdagingen aan, waarbij hij/zij het onbekende nooit uit de weg gaat en nieuwe kansen creëert.

De Head of Brand Experience zal meestal vanuit het hoofdkantoor van Bolsius in Schijndel werken met de mogelijkheid om op bepaalde dagen vanuit huis te werken. Ook reist hij/zij af naar andere locaties van Bolsius in het buitenland, zodat andere vestigingen in hetzelfde tempo kunnen groeien en dezelfde merkbeleving kunnen leveren in alle verschillende markten. Tegelijkertijd houdt hij/zij zich bezig met het verwerven van meer inzichten vanuit de productiefaciliteiten welke kunnen worden opgenomen in de storytellingcampagnes.

Wat deze rol interessant maakt voor een Head of Brand Experience is de combinatie van marketingstrategie en creatieve kracht om iets nieuws te bouwen en tegelijkertijd deel uit te maken van de groei van Bolsius – alles om het merk uiteindelijk naar haar ware potentieel te brengen.

Bolsius werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.