Growth Market Manager

Growth Market Manager

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Zaandam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1948 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Albert Heijn vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Albert Heijn Zakelijk, een snel groeiende tak binnen Albert Heijn, heeft de ambitie om beter eten ook voor zakelijke klanten nog toegankelijker te maken. De doelgroepen Zorg en Kinderdagverblijven zijn de grootste groeimarkten voor de komende jaren. Om die potentie waar te maken trekt Albert Heijn een Growth Market Manager aan. Het is de plek binnen de organisatie waar de komende jaren de ogen op gericht zullen zijn. 

Over Albert Heijn Zakelijk

Albert Heijn is al meer dan 125 jaar een begrip in Nederland. De supermarkt zorgt iedere dag voor het eten, drinken en de huishoudelijke artikelen van meer dan zes miljoen trouwe klanten. Albert Heijn had in 2020 een marktaandeel van 35 procent en is daarmee de grootste supermarkt van het land. 

Een uitdagende vraag voor een supermarkt met een aandeel als dat van Albert Heijn blijft: hoe en waar kunnen we nog verder groeien nu de consumentenmarkt zo goed als verdeeld is? Dat doet Albert Heijn sinds enkele jaren vooral in drie zakelijke sectoren: Zorg, Kinderdagverblijven en Bedrijven & Kantoren. 

Inmiddels is de zakelijke markt goed voor een groot gedeelte van de online-omzet van Albert Heijn. Naast de online propositie, biedt Albert Heijn Zakelijk ook andere oplossingen voor de zakelijke markt, denk hierbij aan AH To Go’s , onbemande supermarkten, pick up points etc. Het grootste aandeel hiervan komt uit bedrijven en kantoren, maar juist in Zorg en Kinderdagverblijven zijn nu grote stappen te maken. Daarom trekt het team Albert Heijn Zakelijk een Growth Market Manager aan. 

Vacature: Growth Market Manager

De Growth Market Manager is commercieel verantwoordelijk voor twee doelgroepen met grote groeipotentie: Zorg en Kinderdagverblijven. De infrastructuur ligt er al; nu is het momentum voor groei. 

Inspelen op bestaande vraag
Vanuit ziekenhuizen en zorginstellingen komen steeds vaker verzoeken zoals: ‘Welke rol kan Albert Heijn spelen in goede voeding?’ Deze verzoeken komen nu op verschillende plekken aan binnen de organisatie. Het bij elkaar brengen en structureren van al deze verzoeken is laaghangend fruit met grote impact op de samenleving. 

Propositieontwikkeling
De belangrijkste manier om deze groeimarkten te veroveren en verder te ontwikkelen is door middel van bestaande en nieuwe proposities. Een conceptueel sterke Growth Market Manager krijgt bij Albert Heijn Zakelijk de vrijheid om enerzijds bestaande proposities te verbeteren en verder uit te rollen en anderzijds nieuwe ideeën aan te dragen, uit te werken en op te zetten. 

Een goed voorbeeld is de recente acquisitie van Food Connect, een aanbieder die verse en vriesverse maaltijden van hoge kwaliteit thuis bezorgt. Door de vergrijzing en de toenemende druk op de zorg zal er steeds meer vraag zijn naar dit soort gemaksmaaltijden. Ook voor het segment Kinderdagverblijven is dit een buitenkans. Veel kinderdagverblijven bereiden op dit moment zelf hun maaltijden, maar met steeds strengere regels wordt dit alsmaar ingewikkelder om vol te houden. Verse, goede maaltijden die aan de deur bezorgd worden, kunnen ook hier een oplossing zijn. De Growth Market Manager herkent dit soort kansen en weet daar met externe partijen en partnerships slim op in te spelen. 

Netwerk
De Growth Market Manager heeft binding met de wereld van Zorg. Een eigen netwerk en sterk stakeholdermanagement zijn van groot belang bij het opzetten van partnerships binnen de segmenten Zorg en Kinderdagverblijven (denk aan: de zorgverzekeraar, academische ziekenhuizen, brancheorganisaties). Albert Heijn heeft een matrixorganisatie; de Growth Market Manager werkt met gemak en plezier samen met verschillende afdelingen als Data Analytics, Marketing en Products.

De Growth Market Manager is onderdeel van Albert Heijn Zakelijk en werkt samen met Accountmanagers, Channel Managers en Account Assistenten. Binnen dit jonge, informele en enthousiaste team leeft een enorme drive om samen iets totaal nieuws uit de grond te stampen, waardoor er op deze plek binnen Albert Heijn de energie van een start-up hangt. Zij/hij werkt vanuit Zaandam en vanuit huis. En is ook onderweg om bestaande en potentiële partners en klanten te bezoeken, om zo nog meer mensen in Nederland in aanraking te laten komen met het gemak van kwalitatief en gezond eten van Albert Heijn.

Dit is de plek binnen Ahold waar gas gegeven kan worden.” – Diane Klok, Directeur Albert Heijn Zakelijk

 

Interesse?

Albert Heijn Zakelijk werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.