Growth Manager

Growth Manager

 • Strategy
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 812 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kraft Heinz werkgeverspagina voor andere vacatures

Vraag een medewerker van Kraft Heinz om de bedrijfscultuur te omschrijven, en begrippen als ‘ambitieus’, ‘gepassioneerd’ en ‘persoonlijke ontwikkeling’ komen geheid voorbij. Maar ook: ‘focus op groei’ – en hoe! De Amerikaanse voedingsgigant is duidelijk als het gaat om haar ambitie: het beste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld worden. De nieuwe Growth Manager moet daar een overtuigende bijdrage aan leveren.

Over Kraft Heinz

De food industry is volop in beweging. Niet in het minst aangejaagd door een van de meest toonaangevende spelers in die industrie: Kraft Heinz. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf is het meest bekend van de ketchup natuurlijk, maar heeft daarnaast nog een groot aantal andere merken in handen en is actief in bijna dertig landen. Vorig jaar verhuisde het Nederlandse hoofdkantoor van Zeist naar de Amsterdamse Zuidas. Die focus op groei klinkt door in alle gelederen van het bedrijf. Daarbij geldt New Channel als prominent speerpunt, want daar wil het bedrijf een groot(s)marktaandeel verwerven. Daarvoor is het bedrijf op zoek naar een tot-op-het-bot gedreven Growth Manager.

Vacature: Growth Manager

Op dit moment is Kraft Heinz zich aan het focussen op New Channel want de gigant heeft alle ingrediënten – letterlijk – in huis om de grootste klanten aan zich te binden en de omzet het komende jaar flink te zien groeien. Dat is exact het strijdplan voor de nieuwe Growth Manager.

Doelgerichte, integere salestijger

Laten we het beest vooral bij de naam noemen: voor deze rol zoekt Kraft Heinz een commercieel dier. Een tijger, beter gezegd. Liever geen analist of consultant die het liefst alles tot op de letter en decimaal nauwkeurig uitzoekt, maar iemand die recht op zijn doel afgaat. Iemand die graag ownership neemt, die aan elke onderhandelingstafel z’n mannetje staat en niet bang is daarbij de randjes op te zoeken. Maar uiteraard niet koste wat het kost: integriteit wappert uitermate hoog in het Kraft Heinz-vaandel. De Growth Manager is een belangrijk onderdeel van het salesteam en rapporteert direct aan Bob Rog, Sales Director Retail. Maar dat zijn zeker niet de enige ogen die op de Growth Manager gericht zijn; het hele bedrijf heeft immers baat bij de resultaten van de Growth Manager om je bij een erkende multinational in de kijker te spelen. Op dit moment heeft de Growth Manager 1fte onder zich werken. Of dat zo blijft, hangt af van zijn/haar prestaties. Als de resultaten er naar zijn, is uitbreiding van het team slechts een kwestie van tijd.

Job done? Tijd voor de volgende stap

‘Het is hard werken, maar dat wordt zeker beloond,’ zegt Bob Rog. Kraft Heinz staat niet voor niets bekend als bedrijf waar mensen binnen afzienbare tijd mooie stappen zetten. ‘Als het staat, dan staat het, en dan is het tijd voor de volgende stap,’ aldus Bob Rog

Kandidaatsprofiel

Het moge duidelijk zijn dat de ideale kandidaat een onverschrokken onderhandelaar is, liefst met een flinke dosis ervaring in de FMCG-industrie. Belangrijker is dat de persoon een commerciële mindset heeft en de kanalen kent. Maar bovenal heeft de ideale kandidaat de juiste make-the-cut mentaliteit en veel zin om deze uitdaging met beide handen aan te grijpen.

Ervaring
 • 4 – 8 jaar ervaring in Sales
 • Ervaring met stevige onderhandelingstrajecten
 • FMCG – ervaring
Persoonlijkheid
 • Commercieel
 • Overtuigende onderhandelaar
 • Initiatiefrijk
 • Doelgericht
 • Resultaatgedreven
 • Zelfverzekerd
 • Bereidheid om te reizen

Kraft Heinz werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. 

Contact

Growth Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.