Group Product Manager

Group Product Manager

 • Product
 • Energy
 • Eco
 • Rotterdam / Amsterdam
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 1793 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Eneco werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 8 jaar werkervaring
 • Achtergrond in digital Product Development
 • Ervaring met desktop en mobiele producten
 • Stakeholdermanagement
 • Customer centric
 • Datagedreven
 • Ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Eneco wil zich ontwikkelen tot een klimaatneutraal en digital-first energiebedrijf dat leidend is in Europa. Daartoe heeft de Chief Digital Officer een team opgezet dat zich richt op disruptieve digitale proposities. Eneco wil dat team uitbreiden met Group Product Managers: pioniers die de digitale transformatie van het internationale energiebedrijf vormgeven.

Over Eneco

Vanuit haar missie ‘duurzame energie van iedereen’ helpt Eneco, samen met partners, klanten en leveranciers, consumenten en bedrijven om duurzamer te wonen, te werken en te leven. Het energiebedrijf richt zich met name op de radicale elektrificatie van de industrie, mobiliteit en de gebouwde omgeving, op het uitfaseren van aardgas en op het versnellen van de adoptie van duurzame warmteoplossingen zoals geothermie, groen gas en groene waterstof.

Eneco is actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk onder de labels Eneco, AgroEnergy, LichtBlick, Oxxio en WoonEnergie. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Rotterdam, groeit nog ieder jaar. Zo leverde Eneco in 2021 energie aan zo’n 5,6 miljoen klanten en rapporteerde het een omzet van 5,2 miljard euro. Daarnaast produceerde het in totaal 14.735 GWh, meer dan tien procent meer dan in 2020, waarvan ongeveer zeventig procent uit wind- en zonne-energie.

“Er is nu actie nodig om de planeet niet verder op te laten warmen dan anderhalve graad en leefbaar te houden voor de volgende generaties. Met het One Planet Plan nemen we onze verantwoordelijkheid. Samen met onze klanten werken we richting klimaatneutraal in 2035.” – As Tempelman, Chief Executive Officer

Cruciaal in het versnellen van de energietransitie en het realiseren van het One Planet Plan is Eneco’s transformatie in de manier waarop men digitale producten en proposities inzet. Het Digital Product Management team, geleid door de Chief Digital Officer, staat centraal in deze nieuwe werkwijze, die onder andere draait om een productgedreven aanpak, agile en empowered teams. Het Digital Product Management team heeft het mandaat om disruptieve digitale innovaties te ontwikkelen waarmee Eneco uit kan groeien tot het leidende digital-first energiebedrijf van Europa.

Vacature: Group Product Manager

De Group Product Manager zorgt met radicale digitale innovaties voor klimaatneutrale en schaalbare energieoplossingen voor huishoudens en bedrijven in heel Nederland. Als onderdeel van Eneco’s nieuwe Digital Product Management team is zij/hij een aanjager van technologische vernieuwing. Data, analytics en de klantervaring staan daarin centraal. De Group Product Manager stuurt een team van Researchers, Designers, Developers, Product Owners en Product Managers aan en ontwikkelt met hen producten die waarde leveren voor klanten (B2B en B2C), de energietransitie versnellen en tegelijkertijd de omzet en winst van Eneco vergroten. Zij/hij werkt veelvuldig samen met de Chief Digital Officer en rapporteert aan de Head of Product, die samen met de Head of Data & AI en de Head of Engineering het MT van het Digital Product Management team vormt.

“Digitale innovaties ontwikkelen en niet stoppen tot ze volledig zijn geoperationaliseerd, dat is waar het om gaat. De Group Product Manager moet daarbij over de grenzen van producten heen kijken en overal kansen zien. De business meenemen is belangrijk, maar mensen uit hun comfortzone trekken ook. Anders is het nooit snel en ingrijpend genoeg.” – Vincent Tuk, Chief Digital Officer

Eneco wil het Digital Product Management team uitbreiden met meerdere Group Product Managers die ieder een (of meer) van Eneco’s productfamilies zullen gaan leiden. Het team richt zich nu op vier productfamilies, maar dat zullen er in de komende jaren steeds meer worden:

 • Dynamic pricing – een nieuwe propositie waarmee gebruikers tarieven betalen die passen bij de vraag naar en het aanbod van energie op dat moment en waarmee ze inzicht krijgen in de actuele prijzen om daar praktische keuzes over energiegebruik op te baseren zoals wanneer de wasmachine aan te zetten.
 • Virtual power plant – een systeem dat de assets van Eneco en derde partijen met elkaar verbindt en er zo voor zorgt dat het bedrijf in real-time kan reageren op de vraag naar energie.
 • Heat pumps – een platform dat intallateurs inzicht biedt in welke warmtepomp waar draait en wanneer service nodig is, bijvoorbeeld voor onderhoud of storingsoplossing. Daarnaast biedt het platform consumenten een constumer journey met verschillende touchpoints rond de aankoop, inbedrijfname en bediening van hun eigen systemen.
 • App first – een servicemodel waarin (potentiële) klanten alles zelf via de app kunnen regelen, van vragen over hun abonnement en het betalen van de rekening tot het plannen van service en het melden van storingen.

Stakeholdermanagement is essentieel voor de Group Product Manager. Zij/hij werkt veel samen met senior counterparts vanuit, onder andere, de business, ICT, Data Science, de Data Engineering community en externe partners. In deze samenwerking is het belangrijk dat de Group Product Manager over de technische kennis beschikt om effectief te communiceren met experts, bijvoorbeeld op het gebied van UX-design. Daarnaast vergt het een goed gevoel voor Eneco’s businessmodel en sterke strategische en analytische capaciteiten om door de hele organisatie heen afstemming te vinden en stakeholders mee te nemen in haar/zijn visie op nieuwe digitale oplossingen.

De Group Product Manager krijgt de kans om bij een grote organisatie van binnenuit een revolutie teweeg te brengen. Zij/hij bouwt mee aan een sterke productgedreven cultuur en transformeert Eneco in een app-first energiebedrijf dat alle nieuwe digitale mogelijkheden optimaal inzet om een net-zero toekomst dichterbij te brengen. Daarmee kan de Group Product Manager veel meer bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het verduurzamen van de aarde dan zij/hij in haar/zijn privéleven zou kunnen doen.

 

Interesse?

Eneco werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Jessica Lim via jessica.lim@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Jessica Lim Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.