Group Controller

Group Controller

 • Finance
 • Industrial
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 17 april 2024
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 751 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 8 jaar ervaring
 • In audit
 • Binnen een holding of matrixorganisatie
 • Procesbegeleiding
 • Inhoudelijk sterk
 • Weet raad met relaties

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De verduurzaming van wonen en werken versnellen: dat is de missie van OMDUS. Het vastgoedverduurzamingsbedrijf heeft een landelijke dekking en grote slagkracht dankzij de holdingstructuur, waarin verschillende sterke merken zijn verenigd. De Group Controller zorgt voor een waterdicht en gestroomlijnd auditproces, bewaakt rapportagestandaarden en integreert nieuwe acquisities. Visie en sterk stakeholdermanagement vormen hierbij de basis.

Over OMDUS

In 2022 fuseerden onderhoudsbedrijven De Variabele en Caspar de Haan, vanuit de overtuiging dat er in de markt voor vastgoedonderhoud meer focus op verduurzaming en innovatie moest komen. Het roer moest om dus – en dat werd ook de naam van de holding. Naast De Variabele en eeuwenoud familiebedrijf Caspar de Haan kwamen hier later nog Rendon, United Legendz (met de vijf merknamen Biltz, IJbouw, Meerbouw, Mouton en TBK) en Vergouwen bij. De verschillende bedrijven binnen OMDUS hebben gezamenlijk een landelijke dekking, ieder met behoud van zijn sterke label(s) en lokale identiteit. Zo faciliteert de holding een krachtig en duurzaam regionaal netwerk van bedrijven met een persoonlijk karakter. Private equity-partner NPM Capital is meerderheidsaandeelhouder van OMDUS.

Een van de speerpunten van OMDUS is ‘beste werkgever met de beste werknemers’. Het bedrijf ondersteunt een werkomgeving die medewerkers ontwikkelt en (ver)bindt, bijvoorbeeld met talentprogramma’s. OMDUS is een missiegedreven bedrijf, dat gelooft in vastgoedonderhoud en -renovatie met het oog op morgen. Partners profiteren van concrete duurzaamheidsregels en –programma’s, die draaien om een CO2-neutrale keten, circulair werken en klimaatadaptieve en natuurinclusieve oplossingen.

“We moeten in Nederland nog 2,4 miljoen woningen van een F-, E- of G-label ombouwen naar een A-label om als woningsector aan het Parijsakkoord te voldoen. OMDUS wil hier een leidende rol in spelen. Daarbij laten we onze nu al zeer gezonde omzet en EBITDA bovendien verder groeien.” – Denis Brouwer, CEO

Daarnaast biedt de holding uiteraard andere voordelen, zoals een centrale strategie, kennisdeling en professionalisering van supportfuncties – waaronder finance. Binnen die context gaat de Group Controller aan de slag.

Vacature: Group Controller

De Group Controller speelt een belangrijke rol in het centrale financeteam van OMDUS. Samen met de Group Controller en de Finance Director – aan wie zij/hij rapporteert – werkt zij/hij aan de professionalisering van alle financiële (rapportage-)processen in de holding. Zo zorgt de Group Controller dat OMDUS en alle portfoliobedrijven volledig audit-ready zijn. Ook pakt zij/hij verschillende projecten op, zoals procesoptimalisatie, CSRD-rapportage, integratie van acquisities en tax reporting. Omdat dit een nieuwe, centrale functie is in een groeiend bedrijf, zijn het bouwen van goede relaties en een sterke focus op uniforme kwaliteit belangrijke criteria voor succes.

De audit wordt gedaan door een Big 4-accountant, met wie de Group Controller nauw samenwerkt. Zij/hij stroomlijnt, verbetert en coördineert de auditprocessen, de consolidatie van de groepscijfers en het opstellen van jaarrekeningen. Dit doet zij/hij vanuit een centrale visie, die in samenwerking met de Finance Director en Group Controller tot stand is gekomen. Hierbij werkt zij/hij nauw samen met de regiobedrijven om hen te helpen en te adviseren – maar ook om hen mee te nemen in de nieuwe standaarden en verwachtingen. Ook het begeleiden van nieuwe portfoliobedrijven bij de (financiële) integratie is een van de verantwoordelijkheden van de Group Controller. Goede communicatieve vaardigheden zijn van groot belang om de beoogde professionaliserings- en centralisatieslag te kunnen maken.

De kandidaat
De kandidaat heeft ervaring met auditprocessen, opgedaan bij een gerenommeerd accountancykantoor of in een functie met een focus op overnamen, en is in bezit van een RA-titel. Zij/hij is in staat uniformiteit te borgen en duidelijke richtlijnen uit te zetten naar de regiobedrijven, maar kan ook goede relaties opbouwen met deze bedrijven en hun finance-afdelingen. Daarnaast is zij/hij sterk in consolideren: de financiële verantwoordelijkheid ligt immers lokaal, maar de Group Controller behoudt het overzicht. Daarbij begrijpt zij/hij de balans tussen autonomie in de regio’s enerzijds en centraal beleid vanuit de holding anderzijds. Zij/hij kan vanuit die balans de juiste keuzen maken en deze overtuigend communiceren.

De Group Controller kan op meerdere vlakken impact maken: door bij te dragen aan de duurzame missie van OMDUS en door vanuit een cruciale rol te helpen bij de uitvoering van de ambitieuze buy-and-buildstrategie.

Interesse?

OMDUS werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Claire den Beer Poortugael via clairedenbeerpoortugael@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Claire den Beer Poortugael Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Group Controller

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.