Global Sourcing Manager

Global Sourcing Manager

  • HR
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf Vanaf 5 jaar werkervaring jaar werkervaring
  • 930 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Just Eat Takeaway werkgeverspagina voor andere vacatures

Geen tijd om te koken, maar wél een verse maaltijd willen eten. De kans is groot dat je jouw menu bestelt via Takeaway.com, in Nederland beter bekend als Thuisbezorgd.nl. Als marktleider in het vaste land van Europa en Israël groeit deze maaltijdbezorgdienst constant door. Om internationaal de beste drivers aan te blijven trekken, is er in deze scale-up plaats voor een energieke Global Sourcing Manager. 

Over Takeaway.com

Het van oorsprong Nederlandse Takeaway.com is als een van de eerste maaltijdbezorgers van het land niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Bijna geen enkele restauranthouder of consument krijgt er tegenwoordig niet mee te maken. Wat in 1999 begon als een platform waarop restaurants zelf hun maaltijden en bezorgdiensten aanboden, is uitgegroeid tot een internationaal en beursgenoteerd bedrijf.

De afgelopen twintig jaar is het platform doorontwikkeld en uitgebreid met nieuwe features. Sinds 2016 heeft Takeaway.com bijvoorbeeld een eigen bezorgtak genaamd Scoober. Hierdoor kan men ook maaltijden van restaurants zonder eigen bezorgservice bestellen. Het klinkt heel simpel: restaurants zetten hun menu’s op de website en Takeaway.com verzorgt de bezorging. Superhandig, maar voor de maaltijdbezorgdienst zelf levert het veel meer werk op.

“In deze markt is het winner takes all. Wij zijn van plan die winnaar te worden en daarom bouwen we onze bezorgtak uit tot een best-in-class-bedrijf met de juiste mensen, technologie, en processen.” – Mark Deumer, Global Director Operations Takeaway.com

Binnen dit businessmodel is de concurrentie enorm, waardoor de markt extreem competitief is. Hierdoor denken bedrijven onophoudelijk creatief na over hoe ze zichzelf moeten vernieuwen om marktaandeel te verkrijgen, te behouden en te vergroten. Dankzij de bezorgtak stijgt de hoeveelheid bestellingen, en daarmee de omzet, flink. Met een mogelijke internationale fusie in het vooruitzicht blijft dit stijgen.

Alles bij elkaar genomen: Takeaway.com groeit razendsnel en hierdoor stijgt het aantal benodigde betrouwbare drivers ook. Er is daarom een specifieke taak weggelegd voor een doortastende en autonome Global Sourcing Manager.

Vacature: Global Sourcing Manager

Deze autoriteit op het gebied van sourcing trekt continu en in groten getale nieuwe drivers voor Takeaway.com aan. Niet alleen voor Nederland, maar ook voor de bijna honderd internationale steden waar de scale-up eigen logistieke services heeft. De prioriteit binnen deze invloedrijke rol ligt vooral op stevig vendormanagement, dus veel met bureaus schakelen en goed nadenken over de beste contracten en tarieven.

Om alles in goede banen te leiden, creëert en onderhoudt de Global Sourcing Manager een sterke global sourcingstrategie. Van sourcingmodellen en -kanalen tot de betaalstructuren, compensaties en voordelen van de bezorgers, dit creatieve brein denkt er allemaal over na. Kennis van de lokale arbeidsmarkten, de bijbehorende loonontwikkelingen en de nieuwste trends binnen de regio’s van Takeaway.com, zijn binnen deze rol essentieel. Met het overbruggen van cultuurverschillen heeft hij of zij dus geen enkele moeite.

Bovendien ontwikkelt deze datagedreven Global Sourcing Manager met gemak overzichtelijke performance dashboards. Hij of zij weet daarom altijd direct te vertellen of en op welke manier de verschillende bureaus hun KPI’s bereiken.

Naast het ontcijferen van data helpen stevige communicatieskills de Global Sourcing Manager de inzichten helder door het bedrijf te verspreiden. Om ervan verzekerd te zijn dat de hiring targets worden gerealiseerd, schakelt hij of zij regelmatig met het Operations Country Management en de Legal- en HR-afdeling. Door de nauwe samenwerking met de verschillende internationale bureaus beheert deze proactieve geest belangrijke relaties en zorgt hiermee voor de juiste ingrediënten voor Takeaway’s inkoopmix.

De ideale kandidaat is heel autonoom en voelt zich prettig in een rol waarin hij of zij belangrijke beslissingen moet nemen. Deze natuurlijke netwerker is operationeel ijzersterk en ontwikkelt slimme commerciële strategieën om de sourcing van Takeaway.com naar een hoger niveau te tillen. De Global Sourcing Manager werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam en rapporteert aan de Head of Driver Operations, die het toezicht houdt op het wervingsproces voor zowel de interne als externe drivers.

Takeaway.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker, via vivian.linker@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.