Global Lead On-Demand Delivery

Global Lead On-Demand Delivery

 • Strategy
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 687 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Unilever vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Unilever: is er iemand die het bedrijf niet kent? Elke dag gebruiken 2,5 miljard mensen een of meerdere producten van het bedrijf. Digital is een van de belangrijkste groeipijlers van de van oorsprong Nederlandse multinational. Concreter: in 2019 moet de digitale groei verdrievoudigd worden. Een belangrijk aandeel van die groei is weggelegd voor instant food delivery. De nieuwe Global Lead On-Demand Delivery moet daarin een cruciale rol gaan spelen.

OVER UNILEVER

Unilever is een toonaangevende marktleider in hart en nieren. Eentje met een duidelijke ideologische missie: naast het bedrijf laten groeien, wil de directie tegelijkertijd niets liever dan haar milieuvoetafdruk halveren. ‘Duurzaam leven gemeengoed maken’ is naast een doel op zich, binnen het bedrijf ook een belangrijke inspiratiebron voor innovatie. Door nieuwe manieren van werken en zakendoen te ontwikkelen, hoopt Unilever naast een kleinere ecologische footprint, vooral een positieve impact op de maatschappij achter te laten.

NETFLIX EN IJS

Je kent het wel: het moment waarop je net middenin een serie zit en je ineens een onbeheersbare behoefte aan een bak cookie dough van Ben & Jerry’s voelt opkomen. Iemand zin om naar de supermarkt te rennen? Natuurlijk niet. Instant delivery = instant happiness, zo redeneren ze bij Unilever, want wat is er fijner dan die felbegeerde bak Ben & Jerry’s binnen no-time op je eigen bank bezorgd krijgen?

IN EEN JAAR NAAR DERTIG LANDEN

Weinig markten zijn zo dynamisch als de Direct-to-Consumer (DTC) markt. Dat ondervond Unilever toen het afgelopen jaar begon met het uitrollen van directe bezorging van ijs. Daartoe werd Ice Cream Now in het leven geroepen: een start-up binnen Unilever die zich puur op het uitrollen van de instant delivery van ijs richtte. Na succesvolle lanceringen in enkele pilot landen is de startup klaar voor de volgende stap: het concept uitrollen in dertig landen.

Die second wave beperkt zich niet tot ijs, integendeel. IJs was als een van de sterkste categorieën van Unilever een goed startpunt, maar daar moet het zeker niet bij blijven. De startup gaat verder onder de naam Unilever Now en zal ook andere food producten van Unilever via instant delivery verkrijgbaar maken.

Vacature: Global Lead On-Demand Delivery

De Global Lead On-Demand Delivery denkt mee over de te voeren strategie in de verschillende landen. Met welke platformen gaan we werken, en welke modellen? Welke resources en hoeveel budget kan vrijgemaakt worden en welke targets horen daarbij? En welke mensen zijn het meest geschikt voor het lokale team dat verantwoordelijk is voor de executie? Hij/zij levert een actieve bijdrage aan het opzetten van distributiekanalen, operations en online beschikbaarheid om de lokale e-Commerce markt te veroveren. Zodra de fundamenten in de dertig landen stevig neergezet zijn, blijft de Global Lead On-Demand Delivery een actieve spil in het aanjagen en ondersteunen van lokale teams, en er samen met hen voor te zorgen dat innovatie en optimalisatie van processen en kanalen – op basis van duidelijke KPIs – altijd top of mind blijven. Daarbij is een strategische en analytische zienswijze onmisbaar, maar is een sterke commerciële visie dat evenmin.

AGILE STRATEGIE

Dat gezegd hebbende: natuurlijk staat er al een strategie op papier. Maar, zoals gezegd, weinig markten zijn zo dynamisch als de DTC-markt. Afgelopen tijd bevestigde die veranderlijkheid nog maar eens: talloze aggregators die met een eigen delivery fleet gingen bezorgen; Amazon, easyJet en verschillende food chains die eveneens gingen bezorgen. Kortom: de uiterst competitieve DTC-markt is een druk komen en gaan van velerlei partijen. Deze dynamiek is naast fascinerend, ook de belangrijkste reden waarom de opgestelde strategie allesbehalve rigide is. Immers, een verander(en)de markt vraagt om een agile strategie.

PRIORITEIT #1: PARTNERSHIPS SLUITEN

Als onderdeel van een middelgroot team – dat in de nabije toekomst zal uitbreiden – is de Global Lead On-Demand Delivery vooral de drijvende kracht achter nieuwe partnerships. Met een overtuigend, op analyses berustend voorstel schuift de Lead aan bij de grote partijen. Onweerlegbare cijfers en prognoses zijn de eerste stap; een ijzersterk, overtuigend betoog doet de rest. Daarmee vereist de rol van Global Lead On-Demand Delivery een analytisch brein, strategische visie en commerciële mindset ineen. Eentje die zelfstandig, daadkrachtig en doelgericht deze uitdaging aangaat, en daarmee een grote bijdrage levert aan verdere groei van een groot(s) bedrijf.

KANDIDAATSPROFIEL

ERVARING
 • WO-niveau
 • Minimaal 3 jaar ervaring als consultant of analyst uit de industrie
 • Ervaring in FMCG en digital
 • (Internationale) ervaring in e-Commerce of digital marketing is een pre
 • Vloeiend in Engels (woord en geschrift)
PERSOONLIJKHEID
 • Analytisch en strategisch sterk
 • Commerciële mindset
 • Sterke interesse in de volledige consumer journey
 • Gestructureerde, zelfstandige werker
 • Leergierig
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Bereid om regelmatig te reizen 

Unilever werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters, via imke@topofminds.com.

Contact

Global Lead On-Demand Delivery Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.