Global Innovation Program Manager

Global Innovation Program Manager

 • Operations
 • Consumer
 • Amsterdam/Utrecht
 • 863 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de JACOBS DOUWE EGBERTS werkgeverspagina voor andere vacatures

Jezelf opnieuw blijven uitvinden is dé formule om toekomstproof te blijven. Hun commitment aan innovatie is een van de belangrijkste ingrediënten waaraan Jacob Douwe Egberts haar succes dankt. Minstens zo belangrijk als innoveren, is de organisatie achter die innovatie. De nieuwe Global Innovation Program Manager is de drijvende kracht achter het programma- en portfoliomanagement van het Innovation & Growth Program van JDE. Een stevige uitdaging die vraagt om een stevige kandidaat.

Over: Jacob Douwe Egberts

Wat er allemaal kan gebeuren tijdens het drinken van een kop koffie – bij Jacobs Douwe Egberts weten ze er alles van. Die wetenschap inspireert de vele duizenden medewerkers wereldwijd dagelijks om ervoor te zorgen dat iedereen de koffie kan drinken die hij lekker vindt. De merken van JDE – Senseo, Douwe Egberts, Moccona, L’Or en Pickwick, om een paar voorbeelden te noemen – worden verkocht in meer dan 140 landen.

JDE-medewerkers zijn trots op de gepassioneerde mindset van de organisatie, die altijd op zoek is naar verbetering van hun eigen kennis en kunde. Het doel is simpel en onverminderd ambitieus: a coffee for every cup.  Bij JDE werken betekent werken in een dynamische, innovatieve omgeving waar de teamgedachte domineert: mensen ondersteunen elkaar daar waar het kan, en successen worden altijd samen gevierd. JDE is een uiterst ambitieuze en dynamische organisatie waarbij de wil om impact te maken hoog op de agenda staat. En hoe kun je beter impact maken dan door innovatie? Het is de core business van het Innovation & Program Delivery Team van JDE.

Vacature: Global Innovation Program Manager

Het I&PD Team is verantwoordelijk voor drie kerngebieden: projectmanagement, programmamanagement en procesmanagement. De Global Innovation Program Manager is de drijvende kracht achter het JDE Innovation & Growth Portfolio en ondersteunt de business – categorieën en regio’s – op alle mogelijke manieren op weg naar succesvolle innovatie(s). Zij/hij weet precies wanneer innovaties op welke markt worden opgeleverd, en houdt nauwgezet bij of de planning on track is – en blijft. De Global Innovation Program Manager rapporteert direct aan de Innovation & Program Delivery Director, Babette Derksen.

De Global Innovation Program Manager richt zich op de volgende terreinen:

 • End-to-end verantwoordelijkheid voor management van het Innovation & Growth Program en de portfolio van JDE
 • Verzorgen van accurate portfolio- en programmamanagement reports voor het Innovation & Growth Program op regionaal-, categorie- en global level
 • JDE Portfolio & Program Interdependency Management – het managen van trade offs tussen verschillende programma’s binnen de organisatie
 • Managen van het In-market Innovation Excellence Program voor Retail en Professional

Continu zoeken naar alignment met de business en andere landen is onlosmakelijk met de rol verbonden, evenals het onderhouden van contact met global GM’s, Marketing Directors en Global Category Directors. Door het grote, internationale speelveld waarop deze stakeholders acteren, is de zichtbaarheid van de Global Innovation Program Manager enorm groot. Doorgroeien binnen de organisatie behoort tot de mogelijkheden.

De rol is greenfield en de verwachtingen liggen hoog. In de dynamische periode waarin de organisatie zich bevindt, is de noodzaak voor uitstekend programmamanagement afgetekend duidelijk geworden. JDE beschouwt het een key critical capability om ook de komende jaren succesvol impact te blijven maken. Dat maakt de rol naast een hele uitdagende, ook eentje waarvoor onmiskenbaar een zwaargewicht nodig is.

Kandidaatprofiel

De ideale kandidaat is een high potential met een bewezen track record in programmamanagement. Iemand met de presence en vaardigheden van een leider, die altijd op zoek is naar continuous improvement en daarnaast zeer bedreven is op het gebied van stakeholder management. Een scherp analytisch en strategisch brein dat daarnaast voldoende slag- en overtuigingskracht heeft om feilloos de vertaalslag van plan naar implementatie te kunnen maken.

 • 10+ jaar werkervaring, liefst evenredig aantal jaar in consultancy en business  – idealiter in een matrixorganisatie
 • Ervaring danwel affiniteit met FMCG
 • Sterke analytische en communicatieve vaardigheden
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal

Jacob Douwe Egberts werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.