Global Innovation Delivery Manager

Global Innovation Delivery Manager

  • IT
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2578 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de JACOBS DOUWE EGBERTS werkgeverspagina voor andere vacatures

Innovatie is een van de belangrijkste drijvers achter de groei van JDE. Het Global Innovation & Program Delivery team is verantwoordelijk voor veel van de geslaagde innovaties die het bedrijf op de markt brengt. De Global Innovation Delivery Manager begeleidt de multidisciplinaire projectteams op weg naar grote, succesvolle innovatieprojecten. 

Over Jacobs Douwe Egberts (JDE)

In 265 jaar tijd groeide Jacobs Douwe Egberts (JDE) van een kleine, lokale winkelier uit tot een wereldleider met voet aan de grond in meer dan 140 landen. Iconische merken van het bedrijf zijn onder meer Jacobs, Tassimo, Moccona, Senseo, L’OR, Douwe Egberts, TiORA, Super, Kenco, Pilao, en Gevalia. Sinds 2013 is JDE in handen van het Duitse private equitybedrijf JAB Holding.

Wat in al die jaren niet veranderd is, is de overtuiging dat er ‘geweldige dingen kunnen gebeuren tijdens het drinken van een kop koffie’. Elke dag zetten duizenden JDE-medewerkers zich vol overgave in om erachter te komen welke geweldige dingen dat precies zijn, is. Samen zorgen zij ervoor dat iedereen overal ter wereld de koffie kan drinken die hij lekker vindt.

Ambitieus, ondernemend en dynamisch
JDE staat bekend om een enorme drive tot innovatie en een diepgewortelde wens om impact te maken. Ambitieus, ondernemend en dynamisch zijn drie kenmerkende sleutelwoorden voor de cultuur van de high-paced organisatie. Daar hoort ook team spirit bij: bij JDE steunen collega’s elkaar waar het kan, en viert men successen samen.

Vacature: Global Innovation Delivery Manager

De Global Innovation Delivery Manager heeft een duidelijk doel: de multidisciplinaire teams succesvol leiden en begeleiden op weg naar een geïntegreerde delivery van grotere renovatie- en innovatieprojecten. De verantwoordelijkheid van de Global Innovation Delivery Manager start zodra het project bij het team terechtkomt. Vervolgens volgt zij/hij de in-market performance nauwgezet totdat het project afgerond is.

De Global Innovation Delivery Manager maakt deel uit van het Global Innovation and Program Delivery team – onderdeel van het Global Marketing team – en rapporteert direct aan de Global Innovation Delivery Team Lead, Armin Eijsackers. De Global Innovation Delivery Manager werkt met en voor de Single Serve business waar onder meer soft pads (Senseo), Tassimo system, Nespresso Compatibles Capsules en de L’OR Barista system sub-categorieën onder vallen. Wanneer voor projecten nieuwe toepassingen ontwikkeld moeten worden, werkt de Global Innovation Delivery Manager nauw samen met partners van JDE.

Meer ‘complexe’ projecten
Over het algemeen houdt het Global Innovation & Program Delivery team zich bezig met de meer ‘complexe’ innovatieprojecten. Zo werden onder andere de succesvolle koude thee-lijn (Lekker Fris) van Pickwick door dit team gemanaged, net als de L’OR Barista koffiemachine en de onlangs op de markt gebrachte duurzame koffiepads van Senseo (Senseo Earth). In de nabije toekomst staan verschillende lanceringen van verschillende inventieve, innovatieve projecten op het programma.

“De Global Innovation Delivery Manager weet hoe een heldere projectmanagement planning eruit ziet, kan feilloos risks assessments uitvoeren en projecten moeiteloos verder scopen. Goede projectmanagement skills zijn essentieel, maar inspirerend leiderschap is dat ook: teams moeten niet alleen deliverables halen, maar ook altijd gemotiveerd zijn om het beste uit zichzelf en elkaar te willen halen.” – Armin Eijsackers, Global Innovation Delivery Team Lead of Single Serve & Tea

Multidisciplinaire teams
De Global Innovation Delivery Manager heeft een eigen portfolio met projecten, waarbij zij/hij telkens verschillende multidisciplinaire projectteams aanstuurt. In deze teams zitten onder meer Marketing, Finance, Operations, Value Stream en Research & Development met vijf of zes workstream leads en gemiddeld 15-25 indirect reports. De Global Innovation Delivery Manager stelt duidelijke parameters voor taken en verantwoordelijkheden, waardoor elk project de deliverables op het gebied van budget, kwaliteit en timelines moeiteloos haalt. Gedurende een project – dat doorgaans 1-3 jaar duurt – fungeert de Global Innovation Delivery Manager als brug tussen de technische en commerciële teams, en zorgt zij/hij ervoor dat alle partijen continu aligned zijn. Daarvoor zijn zowel technologische kennis als een commerciële mindset vereist, evenals de capaciteit om eisen en wensen van beide domeinen helder over te kunnen brengen.

De ideale kandidaat heeft ervaring in het lanceren van wereldwijde projecten op bijvoorbeeld het gebied van new product development, productlijnen of equipment installation. In een dynamische omgeving als JDE is een flexibele, agile en oplossingsgerichte mindset een must-have, net als een scherp commercieel brein. Tot slot kunnen ook perfecte communicatieve vaardigheden, goede social skills en affiniteit met innovatie niet ontbreken.

 JDE werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.