Global Digital Marketing Manager

Global Digital Marketing Manager

 • Marketing
 • Consumer
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 27 december 2019
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 874 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • 8+ jaar werkervaring in een commerciële rol, waarvan 3+ jaar in het digitale domein
 • Ervaring met SEO/SEM, marketing databases, social media en display advertising campaigns
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Ervaring met (internationaal) stakeholdermanagement
 • Vloeiend in de Engelse taal (woord en geschrift)

Digital frontrunner worden: dat is de ambitie van Jacobs Douwe Egberts (JDE). Het bedrijf ziet volop kansen om digitaal veel waarde aan de value chain toe te voegen. De Global Digital Marketing Manager ontwikkelt een succesvolle digitale marketingstrategie. Nieuwe leads genereren en design van de digitale toolkit staan voorop. Vanuit het hoofdkantoor rolt de Global Digital Marketing Manager de strategie uit naar andere JDE-landen.

Over Jacob Douwe Egberts

In 1753 openden Johann Jacobs en Egberts Douwes in Joure een kruidenierswinkeltje. Dat ze daarmee de eerste stappen zetten richting een toonaangevend wereldbedrijf dat de markt drastisch zou veranderen, hadden ze nooit gedacht. Hun voornaamste ambitie was om mensen de lekkerste koffie te bieden. Die missie is vandaag de dag, 266 jaar later, nog altijd leidend binnen de gehele organisatie.

JDE Professional is de out-of-home tak van het bedrijf dat koffie en thee levert aan onder andere kantoren, cafés, restaurants, hotels, ziekenhuizen en theaters. Ook daar willen mensen graag lekkere koffie die past bij het moment. Met merken zoals Douwe Egberts, Pickwick, Tassimo, Laurentis, Piazza D’Oro, Senseo, L’OR en Kenco is JDE het grootste pure-play koffiebedrijf ter wereld.

Vacature: Global Digital Marketing Manager

Om digital frontrunner te worden, is een succesvolle digitale marketingstrategie essentieel. De Global Digital Marketing Manager neemt daarin het voortouw. Welke tools en technische enablers zijn er nodig; welke campagnes moeten er gedraaid worden op welke media; en hoe kan het eigen platform geoptimaliseerd worden? Slechts enkele van de vraagstukken waar de Global Digital Marketing Manager zich over buigt, en doorvertaalt naar een effectieve digitale marketingstrategie. Vanuit Utrecht wordt de strategie vervolgens uitgerold naar alle JDE-landen. Door daar capabilities te bouwen en een heldere, executiegedreven strategie aan te bieden, is elke markt verzekerd van de meest effectieve aanpak.

Optimale generatie van nieuwe leads

Het genereren van nieuwe leads en het ontwerpen van een digitale toolkit zijn de hoogste prioriteit van de Global Digital Marketing Manager. De route naar optimale lead generatie is zeker geen one size fits all, maar kan per lokale markt flink verschillen. Met haar/zijn gedegen kennis, ruime ervaring en de data die het DevOps team paraat heeft, weet de Global Digital Marketing Manager precies hoe het bedrijf op alle markten in de JDE-landen de hoogste ROI op haar investeringen in digital haalt.

Designing the digital toolkit

De tweede grote uitdaging waar de Global Digital Marketing Manager voor staat is om de digital toolkit van het bedrijf te ontwerpen. Die toolkit is de blueprint waarmee alle JDE-landen direct aan de slag kunnen om capabilities aldaar te verstevigen en de digitale marketingstrategie succesvol te implementeren. Naast concreet en praktisch, moet de toolkit vooral ook een bron van inspiratie zijn.

Digital frontrunner to be

‘Inspirerend’ is onherroepelijk een sleutelwoord voor deze rol. Van de Global Digital Marketing Manager wordt verwacht dat zij/hij collega’s uitdaagt en inspireert om de organisatie op innovatieve wijze voor te bereiden op de toekomst. Hoe kan het platform en de webshop beter doorontwikkeld en gepositioneerd worden; hoe kunnen machine alerts helpen om het onderhoud van apparaten te regelen en hoe zorgt JDE ervoor dat klanten op elk moment van de customer journey met de juiste content benaderd worden? Antwoorden op deze vragen komen terug in de strategische langetermijnvisie waarmee JDE zich verzekert van de positie van digital frontrunner.

De Global Digital Marketing Manager werkt nauw samen met het DevOps team en schakelt veel met de internationale Category Managers en Digital B2C teams. Op dit moment stuurt de Global Digital Marketing Manager één persoon aan, maar het team zal in de nabije toekomst waarschijnlijk verder groeien. Zij/hij reist ongeveer een keer per maand naar andere JDE-landen en rapporteert direct aan Sonja Wegscheider, Global Sales & Marketing Director JDE Professional.

“Alle JDE-landen zijn enorm actief bezig met digital. Een goed gecoördineerde global strategie gaat voor de organisatie hét verschil maken.”Sonja Wegscheider, Global Sales & Marketing Director JDE Professional

Kandidaatprofiel

De ideale kandidaat is een ambitieuze, proactieve go-getter die uiterst gedisciplineerd en gestructureerd te werk gaat. Zij/hij volgt de laatste ontwikkelingen op digital op de voet en weet precies waar JDE op moet inspringen – én waarop niet. Een resultaatgedreven teamplayer die heel graag haar/zijn kennis met de organisatie deelt, maar ook openstaat voor alles wat er bij JDE te leren valt.

JDE werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com.

 

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Global Digital Marketing Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.