Global Business Development Analyst

Global Business Development Analyst

 • Consulting Exit
 • Industrial
 • Ede
 • Vanaf 2 jaar werkervaring
 • 820 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de De Heus werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf twee jaar ervaring
 • Met strategieconsulting, investment management of M&A
 • Analytisch
 • Stakeholdermanagement
 • Zelfstarter
 • Strategisch
 • Affiniteit met M&A

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Als leverancier van hoogwaardig veevoer voorziet De Heus haar klanten van kennis over voeding, diergezondheid, veehouderij en veeteelt. In ruim honderd jaar groeide het familiebedrijf uit tot een van de grootste spelers in de internationale markt. Opererend op het snijvlak van strategie en M&A, speelt de Global Business Development Analyst een belangrijke bijdrage aan verdere groei van het bedrijf.

Over De Heus

Koninklijke De Heus is een van de grootste Nederlandse familiebedrijven met een rijke historie. Na de oprichting in 1911 richtte het bedrijf zich aanvankelijk vooral op Nederland, maar sinds 2002 is De Heus internationaal stevig doorgebroken. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer – broers Koen en Co de Heus delen de rol van CEO – en werken er wereldwijd meer dan 10.000 mensen voor het bedrijf. Met ruim negentig productielocaties in meer dan twintig landen staat De Heus in de top 10 van grootste spelers ter wereld.

De komende jaren groeit de wereldbevolking hard door. Naar schatting telt de wereldbevolking in 2050 zo’n 9,8 miljard mensen. Dat betekent dat de voedselketen aanzienlijk efficiënter en duurzamer moet worden. Bij De Heus staat dit thema hoog op de agenda, en met het Responsible Feeding-programma – gericht op de ontwikkeling van een duurzame voedselketen en verbetering van de levensstandaard van de lokale bevolking – levert het bedrijf een wezenlijke bijdrage aan het realiseren van dit doel.

De afgelopen jaren groeide De Heus in binnen- en buitenland hard, zowel organisch als door acquisities in onder meer Vietnam, Polen, Indonesië en Nederland. Naast een stevigere internationale aanwezigheid, brengen de aanhoudende groei en de ontwikkelingen in de markt en voedselketen ook diverse strategische vraagstukken met zich mee.

Global Business Development team
Het Global Business Development team buigt zich over deze vraagstukken en bepaalt de langetermijnstrategie en -doelstellingen waarmee De Heus haar groeiambities kan realiseren. Het team bestaat uit Janneke Haverkamp (Group Director Strategy & Business Development), Jurry van Rooijen (M&A Director), Roy Hamstra (Strategy Manager) en Bo Heijn (Business Development Analyst). Laatstgenoemde werkt sinds de overname van het Vietnamese bedrijf MNS Feed vanuit Ho Chi Minh City voor De Heus.

Vacature: Global Business Development Analyst

De Global Business Development Analyst richt zich op twee domeinen: M&A en strategie. Op beide gebieden is er alle ruimte om initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen voor haar/zijn werk.

Bij M&A-trajecten schakelt de Global Business Development Analyst direct met de functionele- en business leaders in de verschillende landen, haalt relevante informatie op en stelt zelfstandig het waarderingsmodel op. De strategische vraagstukken hebben onder meer te maken met verdere internationale expansie, innovatie, samenwerking binnen de waardeketen en verduurzaming van de sector. Aan de Global Business Development Analyst de taak om gestructureerd en overtuigend verschillende business cases op papier te zetten. Ook hier werkt zij/hij nauw samen met de business en met verschillende global teams. De rol komt dus met veel exposure naar senior leadership en de Executive Board.

De Global Business Development Analyst rapporteert direct aan Janneke Haverkamp, Group Director Strategy & Business Development. Lijnen binnen het team en met de organisatie zijn kort: in deze ondernemende organisatie houdt men ervan snel te schakelen zodra een kans zich voordoet. Dat geldt bij uitstek voor het Global Business Development-team, dat ondanks haar relatief kleine omvang enorme impact maakt.

Als Global Business Development Analyst heb je veel impact op de groei van De Heus. In de dynamische, platte en ondernemende organisatie die we zijn, kun je in deze rol echt het verschil maken.” – Janneke Haverkamp-Dijkhuizen, Group Director Strategy & Business Development.

Voor een (startende) professional met ervaring in strategieconsulting en/of M&A biedt de rol een uitgelezen kans om zich op beide domeinen verder te ontwikkelen. De ideale kandidaat is initiatiefrijk en intelligent, en kan goed zelfstandig projecten leiden.

Door op het hoogste niveau betrokken te zijn en onderdeel uit te maken van een team vol professionals met een bewezen staat van dienst, is De Heus een geweldige leerschool. Niet alleen om een enorme stap in de eigen ontwikkeling en carrière te zetten, maar ook om positieve impact te hebben op de verduurzaming van de voedselketen, een van de grootste uitdagingen van onze tijd.

 

Interesse?

De Heus werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Sophie Jansen via sophie.jansen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Sophie Jansen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.