General Manager The Greenhouse

General Manager The Greenhouse

 • General Management
 • Consumer
 • Barendrecht
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 2676 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de The Greenery werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 12 jaar ervaring
 • Met commercie
 • Binnen retail
 • Versproducten
 • Ketensamenwerking
 • Stakeholder management
 • Ketenoptimalisatie

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

The Greenery is een in Nederland gevestigde coöperatie van tweehonderd telers. Met de nieuwe BV The Greenhouse gaat de organisatie langdurig en exclusief samenwerken met Jumbo. De General Manager leidt de opbouw van dit nieuwe bedrijf in al zijn facetten en richt zich op het optimaliseren van de keten, van teler tot Jumbo-winkel.

Over The Greenery

Met tweehonderd eigen telers en een groot aantal externe ketenpartners levert The Greenery al ruim 25 jaar groente en fruit van hoge kwaliteit aan retailers, groothandels, cateraars en de voedselverwerkingsindustrie door heel Europa. The Greenery levert niet alleen producten, maar ondersteunt haar klanten ook met dienstverlening op gebieden als supply chain, logistiek, innovatie, verduurzaming, categoriemanagement, marketing en data.

In 2023 heeft The Greenery onder eigen vleugels een nieuwe BV opgericht: The Greenhouse by The Greenery. Dit dochterbedrijf levert exclusief groente, asperges, aardbeien en kiwifruit aan Jumbo vanuit een lange-termijnpartnership. The Greenhouse richt zich daarbij vanzelfsprekend op productkwaliteit en leveringszekerheid, maar wordt ook mede-eigenaar van een aantal belangrijke retail-KPI’s – zoals marktaandeel en omzetgroei van Jumbo. Het team van The Greenhouse werkt nauw met het AGF-team (aardappelen, groente en fruit) van Jumbo in de gehele keten samen, van teler tot schap.

AGF is bij uitstek een productgroep waar supermarkten op concurreren, en die concurrentie is stevig. Enerzijds is er de marktleider die, dankzij een jarenlange sterke inkoopstrategie en een breed, goed assortiment de klant aan zich weet te binden. Anderzijds is er de discounter met een groot Europees inkoopvolume, die zich juist veel meer flexibiliteit kan veroorloven in categoriemanagement. De gezamenlijke ambitie van het partnership tussen The Greenhouse en Jumbo is: Jumbo de beste supermarkt te laten zijn in verse groente en fruit, en van winkelklanten AGF-fans te maken.

Door eenheid te creëren in de keten en gedeelde belangen te identificeren, ontstaat er ruimte om dit gezamenlijk strategisch aan te pakken.

“In AGF zijn weer en temperatuur belangrijke factoren voor de totstandkoming van zowel vraag als aanbod, waardoor planning altijd uitdagend is. Je komt tot een betere commerciële strategie door met telers en retailers samen te werken en keuzes te maken in plaats van te optimaliseren voor een enkele oogst de vraag van een individuele klant. De exclusiviteit van de samenwerking maakt het mogelijk om deze in volledige transparantie op te zetten.” – Willem-Jan Boelema, Directeur The Greenery International

Vacature: General Manager van The Greenhouse

The Greenhouse is begin 2023 van start gegaan. Aan het eind van het jaar moeten alle producten en operaties die onder het partnership vallen, zijn overgeheveld vanuit de vorige leveranciers naar deze nieuwe organisatie. De General Manager gaat in deze opstartfase de organisatie vormgeven en alle activiteiten aansturen vanuit een heldere langetermijnvisie. Zij/hij is verantwoordelijk voor de relatie met Jumbo en voor strategische beslissingen op het gebied van ketenoptimalisatie, cultuur en duurzaamheid. Ook is zij/hij als het gezicht van The Greenhouse een belangrijk contactpunt voor stakeholders – zowel telers en logistieke partners als het AGF-team van Jumbo. De General Manager heeft vijf direct reports; bij The Greenhouse werken in totaal zo’n dertig mensen in-house.

De General Manager is verder verantwoordelijk voor de klanttevredenheid, evenals de commerciële en financiële resultaten van de BV. Zij/hij organiseert, samen met het team, de sourcing, planning, operations en logistiek en onderhoudt sterke relaties met telers en de klant (Jumbo). Dit betekent bijvoorbeeld dat de General Manager persoonlijk bekend is bij telers en begrijpt wat zij nodig hebben om goed te kunnen samenwerken en tijdige leveringen met een hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Daarnaast onderhoudt de General Manager uitstekende relaties met Jumbo, in de vorm van zowel formele, periodieke meetings als van informele en laagdrempelige contacten rondom specifieke acties of omstandigheden. Vanuit een goed begrip van de strategie en cultuur van The Greenery en Jumbo maakt de General Manager commercieel beleid voor The Greenhouse en voert dit uit. De General Manager is daarbij voor Jumbo sparringpartner op directieniveau, die ernaar streeft elke stap in de keten commercieel, financieel en op duurzaamheidsgebied te optimaliseren. Tegelijkertijd behoudt de General Manager een brede commerciële blik en denkt zij/hij vanuit alle stakeholders.

“De General Manager optimaliseert de waardeketen voor alle stakeholders: een strategische en commerciële puzzel. The Greenhouse heeft het mandaat proactief met de klant mee te denken over mogelijkheden op het gebied van planning en logistiek, maar bijvoorbeeld ook van marketing en aanbiedingen. Daarbij verliest The Greenhouse de belangen van de telers niet uit het oog. De General Manager neemt hier het voortouw in, vanuit een stevig begrip van de retailomgeving en het landschap van versproducten, uitstekende relaties met stakeholders en een goede strategisch-commerciële basis.” – Willem-Jan Boelema, Directeur The Greenery International

Dit is een bijzondere uitdaging voor een kandidaat met leiderschapservaring in retail/FMCG en versproducten, die het concept van een seizoensgedreven waardeketen goed begrijpt. Zij/hij deelt de passie voor de producten en missie van The Greenhouse en zet haar/zijn reeds opgedane kennis en ervaring vanuit de versketen (of retail-serviceprovidermodellen) in om snel veranderingen door te voeren. De General Manager motiveert en coacht het team en externe stakeholders om de gestelde doelstellingen te halen. Zij/hij krijgt de kans om met strategisch inzicht, nieuwsgierigheid en ijzersterke communicatievaardigheden van de onderneming een succes te maken.

 

Interesse?

The Greenery werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.