Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

General Manager

General Manager

 • Scale-up
 • Consulting
 • De Kwakel
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 1768 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Sapje Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf acht jaar ervaring
 • Met online
 • Strategisch
 • Operationeel
 • Affiniteit met finance en IT

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Het is 100% biologisch, zit in een glazen fles, komt van lokale leveranciers en is heel lekker: de groentesappen van Sapje. De scale-up is marktleider in haar segment en wil de komende jaren in binnen- en buitenland verder groeien. Als eindverantwoordelijke voor het strategische, operationele en financiële domein speelt de General Manager een sleutelrol in het waarmaken van die ambitie.  

Over Sapje

Met 100% biologische, ambachtelijk geperste groentesappen en detoxkuren maakt Sapje mensen bewust van de kracht van gezonde voeding en de werking van het eigen lichaam. Dat ondervond Joël Goudsmit aan den lijve toen hij acht jaar geleden besloot gezonder te leven. Zijn vrouw begon met het juicen van biologische sapjes, die Joël gretig opdronk. Steeds vaker klopten buren, vrienden, ouders van school en andere kennissen bij hem aan voor ‘ook zo’n lekker, gezond sapje’, die vervolgens per bakfiets bezorgd werden.

Inmiddels is de keuken van oprichters Joël en Rosalynn verruild voor een Saplab in de Kwakel, vlakbij Amsterdam. Hier is elke dag een operatie gaande, die in de vroege ochtend begint wanneer de vrachtwagen met biologisch fruit en groenten arriveert. Na het wassen, grinden en slowjuicen worden de sapjes, shotjes, smoothies en soepen snel ingevroren voor optimale houdbaarheid. Daarna levert een distributiepartner ze af bij klanten in Nederland en België. Producten worden direct aan consumenten verkocht via een eigen website, maar de groentesappen, soepen en smoothies zijn ook verkrijgbaar bij verschillende restaurants, hotels en cateringbedrijven.

Vorig jaar nam Standard Investment Sapje over van de oprichters. Onder de vleugels van de nieuwe eigenaar wil de scale-up de komende jaren verder groeien en opschalen.

Vacature: General Manager

De strategische kennis en ervaring die de General Manager brengt, maakt haar/hem een onmisbare schakel binnen Sapje. Haar/zijn innovatieve, slimme ideeën en initiatieven zorgen ervoor dat Sapje verder kan groeien en opschalen. De ambities liegen er niet om: de laatste jaren is Sapje hard gegroeid en Sapje wil deze groei voortzetten. De groei moet zowel uit de huidige doelgroep en nieuwe kanalen in Nederland en België als uit nieuwe, internationale, markten komen. Sapje wil de komende jaren flink terrein winnen in andere Europese landen. In dat expansieproces speelt de General Manager een leidende rol.

Om nationale en internationale groei mogelijk te maken, is optimaliseren van werkprocessen een must. Dit doet de General Manager in nauwe samenwerking met de CMO, Iris van Zwol, met wie de General Manager de eindverantwoordelijkheid draagt. Samen zetten zij de strategische lijnen uit en implementeren ze Sapje’s ambitieuze groeiplannen.

Sapje’s operationele team telt meer dan 10 productiemedewerkers, geleid door een productie- en een locatiemanager. Dit duo runt de dagelijkse operatie en rapporteert direct aan de General Manager. Lijnen zijn kort: de General Manager, de productiemanager en de locatiemanager bespreken wekelijks – zo niet dagelijks – wat er in het Saplab speelt: van inkoop tot kwaliteitscontrole, van onderhoud van het pand tot biocertificatie en distributie. De focus ligt continu op procesoptimalisatie en innovatie.

Het IT-stuk van Sapje wordt uitgevoerd door een extern IT-team dat wordt aangestuurd door de General Manager. Dit team is verantwoordelijk voor ontwikkeling, bouw en design van de website, maar de General Manager kan met haar/zijn gedegen kennis van online goed meepraten en -denken over zaken als de ideale customer journey en conversiestuwende features.

Tot slot is de General Manager ook verantwoordelijk voor het financiële beleid van Sapje. Daar vallen onder meer het budget, het casfhlowmanagement en de financiële rapportages onder. Tevens is zij/hij het eerste aanspreekpunt voor aandeelhouders op het gebied van business updates. Daarmee is stakeholdermanagement een wezenlijk onderdeel van de rol.

Deze functie is een mooie kans voor een online-savvy professional die de strategische, analytische en communicatieve vaardigheden heeft om een organisatie te overzien en aan te sturen, maar ook uitgesproken hands-on is ingesteld. In een organisatie als Sapje staat men namelijk regelmatig zelf met de poten in de spreekwoordelijke klei. Dat vereist flexibiliteit, een ‘can-do’-mindset en een oplossingsgericht brein dat snel kan schakelen.

We zien uit naar de strategische kennis en de online ervaring die de General Manager meebrengt. Daarmee kunnen we echt belangrijke stappen zetten richting verdere groei en opschaling van Sapje.” – Iris van Zwol, CMO

Sapje staat aan het begin van een mooie reis. Aan de General Manager om Sapje hierin mee te nemen en de veelbelovende scale-up succesvol naar de volgende fase te brengen, samen met een sterk, gepassioneerd team en een ambitieuze investeringsmaatschappij als eigenaar. Het is een geweldige kans om niet alleen veel kennis en expertise naar een organisatie te brengen, maar ook heel veel te kunnen leren.

 

Interesse?  

Sapje werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

 

 

 

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.