Functional Analyst

Functional Analyst

  • IT
  • Energy
  • Amsterdam
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 625 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Minder.nl werkgeverspagina voor andere vacatures

Met minder moeite tegen minder kosten een zakelijk energiecontract afsluiten. Precies dat is de missie van Minder.nl. De zaken gaan voor de wind en het online B2B-bedrijf heeft een flinke groei voor ogen. Om dit te realiseren is er een belangrijke rol weggelegd voor de Functional Analyst. Deze expert gaat zich focussen op de doorontwikkeling en uitbreiding van de geavanceerde Minder.nl-website en bijbehorende tools.

Over Minder.nl

Na bijna tien jaar bij energiegiganten NUON en Vattenfall te werken, is Rob Leek toe aan een uitdaging. In 2013 denkt en werkt hij aan zijn keukentafel een nieuw businessconcept uit: een onafhankelijk, online vergelijker voor de bemiddeling van grootzakelijke energie. Naast de vele vergelijkers voor consumenten blijkt die voor de ZZP/MKB en grootzakelijke energiemarkt een nog onontdekte parel. Maar wel een met een enorm potentieel.

Samen met IT-partner Isatis Energy Comparison verwerkt Leek het concept in een online platform. Na de complexe bouw van bijna een jaar is de website Minder.nl geboren. Eind 2015 stapt oud-Nuon-collega Arno Feenstra in om samen met Leek meer richting te geven aan de groei van het bedrijf. Mede dankzij hun achtergronden in Marketing en Sales & Finance blijkt de samenwerking een gouden zet.

Of het nu gaat om een bank, retailer of bouwbedrijf, iedere ondernemer is anders en heeft andere eisen en wensen. Minder.nl brengt de verschillende situaties zo volledig mogelijk in kaart. Zit er een complexe aanvraag bij? Dan volgen de accountmanagers deze persoonlijk op. Op deze manier streeft Minder.nl naar een eerlijke, eenvoudige en overzichtelijke zakelijke energiemarkt.

“Onze accountmanagers worden getraind op dienstverlening in plaats van sales. Zij pushen niet, zoeken naar een win-win en helpen ondernemers geld te besparen. Daarnaast hebben zij geen incentive om een bepaalde aanbieder naar voren te schuiven. Daardoor is ons advies echt onafhankelijk.” – Rob Leek, founder Minder.nl

Het businessmodel van scale-up Minder.nl is tweeledig. Enerzijds sluiten klanten via de website direct een contract af. Anderzijds is er het resellersportaal waar salespartners vanuit eigen naam hun energiecontracten kunnen verkopen. Bovendien helpt het bedrijf zijn klanten tegenwoordig met diensten op het gebied van energiebesparing, verduurzaming én zakelijk internet. Aan de Functional Analyst de taak om het platform verder door te ontwikkelen.

Vacature: Functional Analyst

De Functional Analyst is de spil in het web tijdens het ontwikkelen van de IT-oplossingen. Deze persoon verzamelt alle business-requirements bij de verschillende stakeholders. Denk hierbij aan online marketeers, accountmanagers en partnermanagers. Dankzij de inhoudelijke kennis van softwaresystemen vertaalt hij/ zij deze info naar een kant-en-klaar functioneel ontwerp. UX-design-ervaring is handig, maar geen must. Een sterke teamgeest overigens wel

Zodra een ontwerp af is, dan weet deze enthousiaste persoonlijkheid het geheel vol overtuiging aan de betrokken partijen voor te leggen. Al met al vergt de functie dus niet alleen technische kennis, maar ook stevige communicatieve skills. Het developmentteam is trouwens gestationeerd in zowel Nijmegen als Sarajevo. Een doortastende houding en cultuursensitief vermogen helpen binnen deze rol dus erg mee. Bovendien zorgt een goed ontwikkelde helikopterblik ervoor dat deze persoon altijd het totaaloverzicht houdt.

Met een paar jaar werkervaring op zak staat deze Functional Analyst stevig in zijn/ haar schoenen. Deze persoon neemt zonder moeite de regie in handen en heeft een duidelijke visie. En vindt binnen het werk altijd de juiste balans tussen kwaliteit en pragmatisme. Bang voor eentonig werk hoeft deze Functional Analyst absoluut niet te zijn. De twee verschillende businessmodellen van Minder.nl maken deze rol namelijk zowel breed als divers.

De Functional Analyst werkt vanuit het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Prinsengracht en bezoekt regelmatig het developmentteam in Nijmegen.

Minder.nl werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.