Functional Analyst

Functional Analyst

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 4 december 2019
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Minder.nl werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau, bij voorkeur richting bedrijfskunde of informatica
 • Werkervaring als Business Analyst of Functioneel Ontwerper
 • Snel kunnen schakelen tussen business en IT
 • Bezit een stevige theoretische basis en past deze pragmatisch toe
 • Achterhaalt graag de klantbehoefte en ontwerp daar perfecte oplossingen voor
 • Werkt graag in een dynamische markt en een internationaal development-team

Met minder moeite tegen minder kosten een zakelijk energiecontract afsluiten. Precies dat is de missie van Minder.nl. De zaken gaan voor de wind en het online B2B-bedrijf heeft een flinke groei voor ogen. Om dit te realiseren is er een belangrijke rol weggelegd voor de Functional Analyst. Deze expert gaat zich focussen op de doorontwikkeling en uitbreiding van de geavanceerde Minder.nl-website en bijbehorende tools.

Over Minder.nl

Na bijna tien jaar bij energiegiganten NUON en Vattenfall te werken, is Rob Leek toe aan een uitdaging. In 2013 denkt en werkt hij aan zijn keukentafel een nieuw businessconcept uit: een onafhankelijk, online vergelijker voor de bemiddeling van grootzakelijke energie. Naast de vele vergelijkers voor consumenten blijkt die voor de ZZP/MKB en grootzakelijke energiemarkt een nog onontdekte parel. Maar wel een met een enorm potentieel.

Samen met IT-partner Isatis Energy Comparison verwerkt Leek het concept in een online platform. Na de complexe bouw van bijna een jaar is de website Minder.nl geboren. Eind 2015 stapt oud-Nuon-collega Arno Feenstra in om samen met Leek meer richting te geven aan de groei van het bedrijf. Mede dankzij hun achtergronden in Marketing en Sales & Finance blijkt de samenwerking een gouden zet.

Of het nu gaat om een bank, retailer of bouwbedrijf, iedere ondernemer is anders en heeft andere eisen en wensen. Minder.nl brengt de verschillende situaties zo volledig mogelijk in kaart. Zit er een complexe aanvraag bij? Dan volgen de accountmanagers deze persoonlijk op. Op deze manier streeft Minder.nl naar een eerlijke, eenvoudige en overzichtelijke zakelijke energiemarkt.

“Onze accountmanagers worden getraind op dienstverlening in plaats van sales. Zij pushen niet, zoeken naar een win-win en helpen ondernemers geld te besparen. Daarnaast hebben zij geen incentive om een bepaalde aanbieder naar voren te schuiven. Daardoor is ons advies echt onafhankelijk.” – Rob Leek, founder Minder.nl

Het businessmodel van scale-up Minder.nl is tweeledig. Enerzijds sluiten klanten via de website direct een contract af. Anderzijds is er het resellersportaal waar salespartners vanuit eigen naam hun energiecontracten kunnen verkopen. Bovendien helpt het bedrijf zijn klanten tegenwoordig met diensten op het gebied van energiebesparing, verduurzaming én zakelijk internet. Aan de Functional Analyst de taak om het platform verder door te ontwikkelen.

Vacature: Functional Analyst

De Functional Analyst is de spil in het web tijdens het ontwikkelen van de IT-oplossingen. Deze persoon verzamelt alle business-requirements bij de verschillende stakeholders. Denk hierbij aan online marketeers, accountmanagers en partnermanagers. Dankzij de inhoudelijke kennis van softwaresystemen vertaalt hij/ zij deze info naar een kant-en-klaar functioneel ontwerp. UX-design-ervaring is handig, maar geen must. Een sterke teamgeest overigens wel

Zodra een ontwerp af is, dan weet deze enthousiaste persoonlijkheid het geheel vol overtuiging aan de betrokken partijen voor te leggen. Al met al vergt de functie dus niet alleen technische kennis, maar ook stevige communicatieve skills. Het developmentteam is trouwens gestationeerd in zowel Nijmegen als Sarajevo. Een doortastende houding en cultuursensitief vermogen helpen binnen deze rol dus erg mee. Bovendien zorgt een goed ontwikkelde helikopterblik ervoor dat deze persoon altijd het totaaloverzicht houdt.

Met een paar jaar werkervaring op zak staat deze Functional Analyst stevig in zijn/ haar schoenen. Deze persoon neemt zonder moeite de regie in handen en heeft een duidelijke visie. En vindt binnen het werk altijd de juiste balans tussen kwaliteit en pragmatisme. Bang voor eentonig werk hoeft deze Functional Analyst absoluut niet te zijn. De twee verschillende businessmodellen van Minder.nl maken deze rol namelijk zowel breed als divers.

De Functional Analyst werkt vanuit het hoofdkantoor aan de Amsterdamse Prinsengracht en bezoekt regelmatig het developmentteam in Nijmegen.

Minder.nl werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Functional Analyst

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Functional Analyst

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Functional Analyst

Vraag over deze vacature? Vraag het Hayke Tjemmes

Volgende vacature
Head of SalesRivièra Maison

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.