Front-end Developer Android

Front-end Developer Android

 • IT
 • Technology
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 05 februari 2020
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 407 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • Minimaal drie jaar ervaring met het maken van Android-apps
 • Uitstekende kennis van Java en Android
 • Ervaring met digitale b2c-producten en agile-softwareontwikkeling
 • Heeft een creatieve mindset zonder de klantfocus uit het oog te verliezen
 • Perfecte beheersing van het Engels

Een revolutionaire health-app, dát is waarmee Fit For Free en zusterbedrijf Sportcity de competitieve fitnessmarkt gaan bestormen. Om van dit nieuwe, digitale product de nummer één te maken, is er ruimte voor een creatieve en datagedreven Front-end Developer Android.

Over: Fit for Free

Een ware online fitnessrevolutie ontketenen, dat is wat Fit For Free en Sportcity voor ogen hebben. Olympus Investment, het moederbedrijf van beide merken, ambieert namelijk een state-of-the-art gezondheids- en fitnessplatform te worden. Na de overname door Bencis Capital Partners in 2018 is een nieuw managementteam begonnen om deze ambitie te realiseren. Een belangrijk element daarin is de visie op ‘digital fitness’.

De digitale transformatie is in volle gang. Op basis van een geslaagde pilot is eind 2019 een nieuwe app gelanceerd die leden helpt om hun persoonlijke gezondheidsdoelen te behalen. Want wat blijkt? Veel leden verliezen hun motivatie om te sporten door een gemis aan personalisatie en het gevoel geen tijd te hebben. Het vernieuwde product biedt daarom gepersonaliseerde workouts die je toevoegt aan je eigen online kalender. De app werkt trouwens met een op machine-learning-gebaseerd algoritme. Hoe meer iemand de app gebruikt, hoe gepersonaliseerder deze wordt.

Dit alles is nog maar het begin. Olympus Investment werkt namelijk aan een geïntegreerde fitness journey die buiten de muren van de sportschool verdergaat. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van veel onderzoeken doen, productontwikkelingen, nieuwe features ontwerpen en bouwen. Alles richt zich hierbij op grensverleggende functionaliteiten binnen, maar vooral buiten de sportschool.

“Ons hoofddoel is om de nummer 1-health-app worden. Daarbij ligt de focus breder dan sport en bewegen. Zie het als een soort lifecoach. Deze app is in lijn met onze missie om happy & healthy ouder te worden.” – Tim de Jardine, Chief Product Officer

De basis ligt er al, maar er is nog veel werk aan de winkel om tot de ‘gym 2.0’ te komen. Daarom wordt er momenteel een nieuw team gevormd die deze digitale transitie verder uitbouwt. En hier ligt een mooie uitdaging op de experimenteel ingestelde Front-end Developer Android te wachten.

Vacature: Front-end Developer Android

De verbinder tussen de back-end en de gebuiker van de app, zo wordt de Front-end Developer Android ook wel genoemd. Dit Front-end-talent zorgt ervoor dat de Android-app-gebruikers altijd een toegankelijke interface voor zich hebben. Naast een flinke dosis creativiteit en fantasie heeft hij/zij een datagedreven mentaliteit. Van experimenteren en testen naar meten en aanpassen, het werkproces staat volledig in het teken van evidence-based werken.

Voor het opdoen van inspiratie denkt de Front-end Developer Android graag buiten de gebaande paden. Erg handig, want het werk van deze open-minded persoonlijkheid stopt niet bij het verfijnen van de huidige app. Hij/zij werkt de basis voor alle nieuwe features verder uit. En dat zijn er behoorlijk wat. Ruime ervaring met app-ontwikkeling, vooral complexe consumentenapps, is daarom een pre. Dankzij de slimme concepten en vaardigheden van dit creatieve wonder stijgt de conversieoptimalisatie tot ongekende hoogte.

Om tot de meest waardevolle front-ends voor mobiele Fit For Free-applicatie te komen, is er meer nodig dan de gebruikelijke vaardigheden. Net als alle andere teamleden uit het tech-lab verplaatst dit technische brein zich met gemak in de gewenste app-gebruiker. Een goed ontwikkeld zakelijk bewustzijn is daarom essentieel. Uiteindelijk zijn het de feitelijke gedragingen en de functionele behoeften van de gebruikers die de doorslag geven.

Kortom: er liggen veel interessante werkzaamheden voor de ‘gym 2.0′ op de Front-end Developer Android te wachten. Een grondige kennis van zowel Java en Android is een absolute must evenals een heldere visie op Android-development. Hij/zij werkt nauw samen met de UX Researcher en de UI Designer en fungeert als een goede sparringpartner voor het multidisciplinaire tech-team.

De Front-end Developer Android rapporteert aan de Technology Lead en werkt vanuit een nieuw kantoor in Amsterdam.

Fit For Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Front-end Developer Android

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.