FP&A Analyst

FP&A Analyst

  • Finance
  • Industrial
  • Apeldoorn
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 793 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Royal Reesink werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 5 jaar ervaring
  • In FP&A of controlling
  • Proactief
  • Zelfstarter

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Wat in 1786 begon als eenmanszaak in Zutphen, groeide uit tot internationaal marktleider op het gebied van hoogwaardige machines en diensten. Met veertig dochterondernemingen en 2500 medewerkers wereldwijd is Royal Reesink een toonaangevende speler in de markt. Om dat tot in lengte der dagen te blijven, trekt het bedrijf een gedreven FP&A Analyst aan.

Over Royal Reesink

Het is maar de vraag of Hendrik Reesink in 1786 ooit had kunnen bedenken hoe groot zijn eenmanszaak ooit zou worden. Het werd groot, heel groot. Vandaag de dag is Royal Reesink een van de grootste internationale distributeurs en serviceverleners op het gebied van hoogwaardige machines, componenten en diensten voor landbouw, landschapsonderhoud, intern transport, magazijninrichting en grond-, weg- en waterbouw.

Samen met fabrikanten van A-merken werkt Royal Reesink aan de ontwikkeling van schonere, slimmere en efficiëntere machines en systemen. Innovatie speelt daarin een cruciale rol, net als de continue zoektocht naar duurzamere oplossingen. Maar Royal Reesink gaat verder dan alleen het verkopen, leasen of verhuren van machines en systemen; de marktleider levert klanten op maat gemaakte service (inclusief onderhoud, snelle reparaties en levering van onderdelen), en ondersteuning en training om machines zo lang mogelijk te kunnen gebruiken. En dat al negen generaties lang.

Inmiddels telt het portfolio van Royal Reesink wereldwijd zo’n veertig dochterondernemingen met in totaal meer dan 2500 medewerkers. Al deze medewerkers delen een passie voor machines, kwaliteit, nuchterheid en ondernemersdrang. Ze zijn trots op de internationale marktpositie die het bedrijf verworven heeft en zetten zich elke dag vol overgave in om die positie te verstevigen. Binnen de Royal Reesink Group zijn lijnen kort, wordt snel geschakeld en is volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Transitie
De afgelopen jaren groeide Royal Reesink dankzij verschillende acquisities exponentieel. Deze bedrijven hebben altijd autonoom geopereerd. Hoewel zij ook als dochteronderneming van Royal Reesink hun eigen identiteit kunnen behouden, is het tijd om processen te alignen en te integreren. Dat vraagt om een ingrijpende transitie in meerdere lagen van de organisaties.

Vacature: FP&A Analyst

Een transitie zoals die waar Royal Reesink zich in bevindt, is het uitgelezen moment om slim en kritisch naar de huidige stand van zaken te kijken. Dat is in a nutshell de rol van de FP&A Analyst, die onderdeel uitmaakt van het FP&A team.

De FP&A Analyst brengt helder in kaart waar Royal Reesink haar tijd, geld en middelen aan zou moeten besteden. Zij/hij neemt de bedrijven en business cases in de portefeuille nauwkeurig onder de loep, en vertaalt de inzichten en conclusies die dat oplevert naar een heldere rapportages. Adviezen en inzichten koppelt zij/hij in een geconsolideerd overzicht terug aan de FP&A Reporting Manager, op basis waarvan de organisatie belangrijke beslissingen neemt.

Waar moeten we in investeren, en waarin niet? Hoe komen we aan de juiste informatie en welke modellen hebben we daarvoor nodig? Op al die vragen formuleert de FP&A Analyst het juiste antwoord. In die rol ben je van grote waarde voor de toekomst van Royal Reesink.

De FP&A Analyst blinkt uit in het opstellen van business cases en financiële modellen lezen, en ontwikkelt moeiteloos scenario-analyses binnen de context van de industrie en de economische omgeving. Zij/hij wil altijd het naadje van de bekende kous weten, en beweegt zich op zoek naar antwoorden soepel door alle verschillende lagen en afdelingen van de organisatie.

Het FP&A team – dat momenteel 3 fte telt – is volop in beweging. Dat betekent dat er voor de FP&A Analyst veel ruimte is om haar/zijn stempel te drukken en de rol in te vullen zoals zij/hij denkt dat dat het beste is. Die proactiviteit wordt vanuit de organisatie volop gestimuleerd.

De rol is een uitgelezen kans voor een gedreven professional met een achtergrond als analist of controller. Iemand die strategisch slim en scherp naar bedrijven kijkt, haar/zijn bevindingen minstens zo scherp op papier kan zetten en daarmee een belangrijk stempel drukt op de strategische koers en toekomst van Royal Reesink.

 

Interesse?

Royal Reesink werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.