Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Financieel Directeur België

Financieel Directeur België

  • Finance
  • Consumer
  • Rotselaar
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1618 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Sligro werkgeverspagina voor andere vacatures

Na een turbulent jaar voor de foodindustrie, gaat Sligro Food Group vol voor groei. De groothandel zet in op technologische innovatie en internationale uitbreiding. De Financieel Directeur België is een belangrijke kracht om die ambities in de Belgische markt waar te maken.

Over Sligro Food Group

Door uit te blinken in klantbeleving en rendement is Sligro Food Group dé onbetwiste marktleider in foodservice in de Benelux. De groothandel is in Nederland en België actief binnen alle belangrijke segmenten van de foodservicemarkt: van restaurant tot fastfood, van ziekenhuis tot hotel, van cateraar tot convenience, van pretpark tot sportvereniging, van mkb’er tot multinational, en van café tot bioscoop.

“We hebben een resultaatgerichte en ondernemende cultuur, passend bij een beursgenoteerd familiebedrijf. Onze klanten en onze gezamenlijke passie voor lekker, goed en eerlijk eten staan daarin centraal.” – Koen Slippens, CEO

Sligro Food Group biedt een totaalpakket aan food en food-gerelateerde producten en diensten. De verschillende onderdelen van het bedrijf richten zich primair op de klant en hebben een duidelijk eigen gezicht naar de markt. Ze worden centraal aangestuurd en ondersteund door een grotendeels internationaal geïntegreerde, professionele en efficiënte backoffice. Er wordt op nationaal niveau, maar ook tussen Nederland en België, intensief samengewerkt en kennis uitgewisseld om een zo hoog mogelijke interne synergie te bereiken.

Voor België staat de voorbereiding op een nieuw ERP-landschap dominant op de agenda. Ook is er gewerkt aan het verder vergroten van de commerciële slagkracht door de ontwikkeling en introductie van gerichte concepten, harmonisatie van assortimenten en een verdere integratie van het logistieke netwerk met de Groep. Daarmee heeft Sligro Food Group de basis gelegd om, via een combinatie van autonome groei en acquisities, een leidende positie in de Belgische foodservicemarkt te verwerven.

Vacature: Financieel Directeur België

De nieuwe fase in de groei en professionalisering van de Belgische organisatie vragen om een ervaren en slagvaardige Financieel Directeur. Zij/hij wordt – samen met de Directeur Foodservice België – verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van Sligro Food Group België. Gezamenlijk zorgen zij voor de benodigde veranderingen en realiseren zij de strategie. De Financieel Directeur geeft leiding aan de financiële teams, bestaande uit 22 professionals, in en vanuit België. Zij/hij rapporteert aan de CFO van Sligro Food Group NV, is onderdeel van het directieteam België en van het internationale Finance Management Team bestaande uit de CFO, de Corporate Controller en de Financieel Directeur Nederland.

“De Financieel Directeur leidt – met de Directeur Foodservice – de Belgische organisatie. Vanuit het hoofdkantoor ondersteunen wij met standaardisatie: beleid, richtlijnen en structuren. Daardoor kan zij/hij zich volledig richten op de professionalisering van de financiële teams en de implementatie van de strategie.” – Rob van der Sluijs, CFO

De Financieel Directeur is de eindverantwoordelijke voor alle financiële processen en activiteiten in België. Daaronder vallen onder andere: opstellen van financiële jaarplannen, rapportages, prognoses en budgetten, bedrijfsprestaties sturen en inzichtelijk maken met dashboards en KPIs, leiden van financiële projecten en Sligro Food Group België vertegenwoordigen richting belangrijke externe stakeholders. Ook speelt de Financieel Directeur een prominente rol in toekomstige overnames in België. Zij/hij leidt de due diligence en coördineert de integratie met de huidige business.

De Financieel Directeur België vormt een hecht team met de Directeur Foodservice België en stelt zich daarin op als kritische businesspartner. Zij/hij denkt strategisch mee en is intensief betrokken bij de operationele en tactische executie. Vanuit financial control biedt de Financieel Directeur tegenwicht aan de commerciële plannen. Daarin heeft zij/hij een ondernemende houding: de Financieel Directeur signaleert risico’s en komt vervolgens met oplossingen en mitigaties om de plannen van de business optimaal te faciliteren.

Sligro Food Group is volop in transitie. Het bedrijf is de internationale structuur nog aan het neerzetten en werkt aan de implementatie van een nieuwe ERP-omgeving; een traject waarin de Financieel Directeur ook een belangrijke rol gaat spelen. Dat maakt instappen in deze fase uitdagend en tegelijkertijd een mooie kans. Juist nu krijgt de Financieel Directeur de kans om haar/zijn stempel te drukken en leiding te geven aan een groeiend bedrijf dat, mede door acquisities, straks twee tot drie keer zo groot zal zijn.

 

Interesse?

Sligro Food Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis
via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.