Financieel Analist

Financieel Analist

  • Rotterdam
  • 984 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Coolblue werkgeverspagina voor andere vacatures

Werken bij Coolblue

Cooblue is een webwinkel met meer dan 327 specialistische webshops en zeven winkels in Amsterdam, Eindhoven, Groningen Rotterdam en Utrecht. Het bedrijf is opgericht in 1999 en is op dit moment één van de snelst groeiende bedrijven in de Benelux. Als je zo hard groeit als Coolblue, wordt schaalbaarheid een ding. De Financieel Analist ondersteunt Coolblue’ers in het nemen van beslissingen voor de toekomst. Op basis van data en in samenwerking met andere afdelingen bouwt de Financieel Analist business cases die antwoord geven op ingewikkelde vraagstukken.

Op de werkvloer

Niet lullen, maar poetsen. Geen woorden, maar daden. In Rotterdam hebben ze er genoeg gezegdes voor. Coolblue beschikt ook over deze nuchtere mentaliteit: gewoon doen. Je idee is niets waard zonder uitvoering. Coolblue wacht niet tot een idee perfect is. Coolblue durft en doet, dat is de snelste weg naar succes.

Vacature voor Financieel Analist

Coolblue kan niet alleen maar blijven groeien, het moet ook slim groeien. Een voorbeeld: een nieuw distributiecentrum waarvan nu nog maar de helft wordt gebruikt, is dat slim? Het kan op termijn meer opleveren, maar het is nu een overinvestering. Ander voorbeeld: kunnen leveranciers in termijnen betalen of is dat niet goed voor de cashflow? En het retourbeleid: hoe weegt dertig dagen nadenken over je aankoop af tegen de kosten voor terugsturen? Allerlei vraagstukken die de Financieel Analist doorberekent en in business cases optekent om andere afdelingen te helpen betere beslissingen te nemen. Zonder de groei te remmen.

De structuur

Aan de CFO rapporteren naast Finance ook de afdelingen HR, Logistiek, Inkoop en Business Analyses. Daardoor is de Financieel Analist enerzijds betrokken bij traditionele finance-werkzaamheden maar gaat anderzijds adviserend aan de slag. De business cases waar de Financieel Analist aan werkt zijn dus niet alleen financiële vraagstukken. Daphne Smit (Manager Corporate Finance): “Wij kijken kritisch naar Coolblue, op allerlei fronten. Maar iedereen komt ook proactief naar ons toe om te sparren. Dat vind ik het leuke aan deze structuur.”

Profiel

De ideale kandidaat is adviseur geweest voor een aantal grote corporates en snapt hoe groeimodellen en schaalvoordelen in elkaar steken. Deze rol sluit aan op het profiel van een (strategie)consultant. “Maar bij Coolblue worden plannen sneller uitgevoerd en heb je meer impact. Ik hoor vaak terug dat consultants daar naar op zoek zijn,” zegt Imke Peters (Top of Minds). De Financieel Analist is analytisch, pragmatisch, luistert zonder te oordelen en geeft passend advies.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.