Financial Manager

Financial Manager

 • Finance
 • Energy
 • Amsterdam
 • 714 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Minder.nl werkgeverspagina voor andere vacatures

Minder.nl is een innovatief en snelgroeiend online bedrijf en bedient de markt met twee businessmodellen. Op het onafhankelijke vergelijkingsplatform Minder.nl kunnen ondernemers en bedrijven gemakkelijk het volledige aanbod van energieleveranciers vergelijken en direct zelf een contract afsluiten. Waar nodig krijgen ze aanvullend persoonlijk advies voordat ze, zonder gedoe, het best passende contract kunnen afsluiten. Zo maakt de succesvolle scale-up de zakelijke energiemarkt eerlijker, eenvoudiger én beter. Minder.nl heeft daarnaast via Contractportaal.com een stevige positie als service provider binnen de Resellermarkt.

Over Minder.nl: sneller, eenvoudiger en beter

Na jarenlange ervaring in de energiebranche startte Rob Leek (voormalig Nuon) eind 2015 Minder.nl: een start-up met een missie. Samen met partner Isatis Energy Comparison (waar ook Energieleveranciers.nl en Energievergelijken.nl onderdeel van uitmaken) bouwden zij een onafhankelijk vergelijkingsplatform om de zakelijke energiemarkt niet alleen eerlijker maar ook overzichtelijker en eenvoudiger maken. Compagnon en oud collega Arno Feenstra stapte eind 2015 in en samen zijn ze verantwoordelijk voor de dagelijkse directie.

Voor de komst van Minder.nl was het afsluiten van een zakelijk energiecontract voor veel bedrijven en ondernemers een vervelende en tijdrovende klus. In tegenstelling tot de particuliere markt bestond er nog geen onafhankelijk online vergelijkingsplatform voor ondernemers en bedrijven. Hier brengt Minder.nl verandering in met een onafhankelijk vergelijkingsoverzicht van alle aanbieders en persoonlijk advies van energie experts.

Met deze waardevolle proposities voor zowel de Resellermarkt via Contractportaal.com (Contractportaal.com biedt haar salespartners de mogelijkheid om vanuit eigen naam energie en aanverwante diensten het aanbod van leveranciers te verkopen) als de Online markt via Minder.nl is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een zeer grote succesvolle scale-up. Vanuit het hoofdkantoor in hartje Amsterdam en de vestigingen Nijmegen en Sarajevo werkt een hecht en gedreven team van ruim tweeëntwintig ambitieuze professionals aan de verdere groei en professionalisering van het platform.

Een doortastende en bevlogen Financial Manager zorgt binnen het team voor een feilloze financiële operatie.

Over de vacature: Financial Manager

In het complexe samenspel tussen partners, leveranciers en Minder.nl zorgt de Financial Manager voor optimale financiële processen en een gestroomlijnde operatie. Hij/zij is verantwoordelijk voor de maandelijkse facturatieprocessen en zorgt dat deze continu foutloos en tijdig verlopen. Daarnaast werk je aan de verdere professionalisering van deze scale-up.

Minder.nl werkt samen met twaalf groot- en kleinschalige energieleveranciers. De Financial Manager voorziet hen van maandelijkse rapportages. Hij/zij verzamelt de benodigde data en zorgt voor overeenstemming over de resultaten met de leverancier. Dat vereist naast nauwkeurig werken met een oog voor detail ook maatwerk, want de aanleverprocedure is voor iedere leverancier anders. Naast de leveranciers werkt Contractportaal.com ook met een zeer groot partnernetwerk die hun energiedeals via het whitelabel platform verkopen. Ook voor hen is de Financial Manager een belangrijk aanspreekpunt.

In deze rol werkt de Financial Manager nauw samen met Directeur en eigenaar Arno Feenstra, aan wie hij/zij ook direct rapporteert. Samen met hem is hij/zij en is nauw betrokken bij diverse projecten om de Financiële operatie verder te optimaliseren. Zo onderzoeken zij de mogelijkheid tot automatisering van complexe financiële processen en integratie van datamanagement platformen en -technologie.  Naast de focus op de financiële operatie levert de Financial Manager diverse rapportages en analyses aan verschillende in- en externe stakeholders. Zo werkt de Financial Analyst intensief samen met de Online marketing, Servicedesk en Partnermanagers. Hij/zij verzamelt, analyseert en vertaalt beschikbare data naar relevante stuurinformatie, om zo de operatie en resultaten van Minder.nl te optimaliseren.

Kandidaatprofiel

De Financial Manager staat midden in de organisatie én operatie en speelt daarbij een sleutelrol in de verdere groei van de Minder.nl en Contractportaal.com. Alles valt of staat met de juiste facturatie, en dat vereist van de Financial Analyst naast een hoge mate van discipline , nauwkeurigheid en accuratesse een zeer groot verantwoordelijkheidsgevoel en de drive om te leveren. Hij/zij werkt goed onder tijdsdruk, is communicatief zeer vaardig en een stevig aanspreekpunt voor externe partijen.

Ervaring
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring
 • Vergevorderde expertise en ervaring met Excel
 • Gestructureerd en zelfstandig kunnen denken en werken
 • Analytische gedreven persoonlijkheid met zeer sterke communicatieve vaardigheden en oog voor detail
 • Proactieve hands-on mentaliteit: in staat om kansen voor verbetering te zien en verzilveren
 • Affiniteit met IT-systemen en kennis van moderne databasetechnologie is een pre
 • Service- en oplossingsgericht – Jouw kwaliteit is om gezamenlijk de organisatie een stap verder te brengen qua beheersing en besturing

Minder.nl werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.