Financial Controller

Financial Controller

 • Finance
 • Financial Services
 • Utrecht
 • 645 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de RNHB werkgeverspagina voor andere vacatures

Na het verwerven van volledige zelfstandigheid in 2017, is voor vastgoedfinancierder RNHB het moment aangebroken waarop de verdere professionalisering moet versnellen. Het doel is de komende jaren fors te groeien. Organische groei en overnames zullen hiervoor zorgen. De finance-organisatie is in opbouwfase en zal deze ambities gaan ondersteunen. Binnen die organisatie is er een vacature voor Financial Controller.

Over RNHB

Met ruim 125 jaar ervaring heeft RNHB een vaste positie in de Nederlandse vastgoedmarkt. Toch voel je, eenmaal binnen in hun kantoor in hartje Utrecht, de dynamiek van een start-up. Bij deze innovatieve aanbieder van hypothecaire kredieten is er geen sprake van een traditionele hiërarchie, het is een platte organisatie met een praktische inslag: ‘Kom met een goed plan en dan gaan we daar mee aan de slag.’

Op dit moment bevindt de organisatie zich in een fase waarin veel projecten naast elkaar lopen en waarbij groei, professionalisering en vernieuwing voorop staan. Er zijn al grote successen geboekt (volledige zelfstandigheid en verschillende overnames), maar er zijn nog minstens zoveel uitdagingen te gaan. Om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden investeert RNHB in betrokken en ambitieuze medewerkers die het verschil willen maken.

“RNHB is niet het ‘standaard type’ financiële dienstverlener met een corporate cultuur. Mensen zijn open en direct naar elkaar, er wordt flexibel gewerkt en medewerkers dragen de kleding waarin ze zich prettig voelen.” – Thijs Roovers, HR Director bij RNHB.

Vacature: Financial Controller

Juist omdat er zoveel belangrijke projecten naast elkaar lopen, is het belangrijk dat de Board over de juiste informatie beschikt om toekomstbepalende beslissingen te kunnen nemen. De Financial Controller is eigenaar van de financial control cyclus en alles wat daarbij komt kijken. Om hier de regie over te kunnen voeren, is strakke coördinatie en overleg met de Board en andere stakeholders cruciaal. Hiervoor werkt de Financial Controller samen met externe accountants en leveranciers zoals serviceproviders voor leningenadministratie, trustkantoren en banken. Om zo de financial accounting van RNHB naar een hoger niveau te brengen en te houden.

De Financial Controller is verantwoordelijk voor het aansturen van de grootboekadministratie, salarissen en leningen en Cash Management in samenwerking met Treasury. Daarnaast is hij/zij verantwoordelijk voor het opstellen van jaarverslagen, belastingen en heffingen, crediteuren- en debiteurenadministratie en de doorvertaling van KPI’s naar systemen en processen. De Financial Controller kent deze verantwoordelijkheden als geen ander en weet junior en/of externe medewerkers hierin sturing te geven.

Resultaatgebieden

Informatievoorziening

De Financial Controller zorgt voor de juiste kaders voor het voeren van een juiste en betrouwbare volledige financiële administratie (debiteuren, crediteuren, rekening courant, vaste-activa en securitisatie-administratie), betalingsverkeer en IFRS-verslaglegging. Hij/zij bewaakt de aansluiting van de informatievoorziening met de wet- en regelgeving. Heeft oog voor klantbelang en ziet erop toe dat ook aan toekomstige financiële regelgeving wordt voldaan. Draagt zorg voor tax-accounting. Laat jaarrekeningen en accountantsverklaringen opstellen en is verantwoordelijk voor de juistheid. Is verantwoordelijk voor de coördinatie van het beheer van het financieel pakket (AFAS).

Maandafsluiting en consolidatie

De Heaf of Financial Control is verantwoordelijk voor het volledige, tijdige en juiste maand-, kwartaal- en jaar-afsluitingen inclusief de (sub)consolidatie. Hij/zij ziet toe op de controle en de analyses van het grootboek voor de consolidatie. Informeert het management en de stakeholders over de uitkomsten. Analyseert de aangeleverde informatie en voert regelmatig overleg met de aanleveraars om de kwaliteit van de gegevens te beoordelen.

Optimaal accounting proces

De Financial Controller definieert controles en periodieke (risk) assessment. Hij/zij stelt vast dat het accountingproces “in control” is wat betreft de tijdigheid, juistheid en volledigheid van het grootboek. Initieert controles, voert bestaande controles uit en bepaalt periodiek risico’s en mitigerende maatregelen. Zorgt dat er werkinstructies en richtlijnen voor het accountingproces zijn. Bewaakt de voortgang en de content van het accountingproces. Evalueert met alle relevante partijen regelmatig het proces en laat verbeteringen uitvoeren.

Project-deskundigheid

De Financial Controller leidt of participeert in projecten en brengt daarbij specifieke deskundigheid in. Hij/zij inventariseert de consequenties van in- en externe ontwikkelingen, maakt afspraken met projectleiders en medewerkers over samenwerking en verwachtingen en stemt met de projectleiders en medewerkers de voortgang van de werkzaamheden af.

VOOR WIE IS DIT INTERESSANT?

Een Financial Controller met minimaal 10 jaar ervaring in de financiële sector, hypotheekmarkt of accountancy. Hij/zij is een stevige professional die de Board gevraagd én ongevraagd adviseert, maar ook in staat is de financial-control-cycle in volle omvang te managen. Interessant voor een gedreven specialist die het werken in een snelgroeiende en veranderende organisatie aanspreekt. Iemand die zowel energie krijgt van concrete accounting-vraagstukken oplossen, als van het sparren met stakeholder op allerlei niveaus.

Ervaring

 • Ervaring met het opzetten en/of aansturen van een Financial Control team en administratieve organisatie
 • Specialist in financial accounting, grootboeksystemen, control en jaarrekeningtraject, interne en externe audits
 • Aansturen van specialisten
 • Bekend met secutarisaties, treasury, funding, acquisities, productontwikkeling, prijsstelling, risicomanagement, cash management, hypotheekproces, boekingsgangen, etc.
 • Kennis van IFRS en control framework
 • Academische opleiding, bijvoorbeeld RA

Persoonlijkheid

 • Initiatiefrijk, flexibel en pragmatisch
 • Goed in stakeholdermanagement en overtuigend
 • Analytisch en nauwkeurig
 • Resultaatgerichte regisseur die het overzicht bewaart

RNHB werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.