Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Financial Controller

Financial Controller

  • Finance
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1817 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de MR MARVIS werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf vier jaar ervaring
  • In accounting
  • Opleiding in economie, finance of accounting
  • Vloeiend Engels

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

MR MARVIS is een van de snelstgroeiende merken van het moment. Het van oorsprong Amsterdamse bedrijf wil het #1 shortsmerk van de wereld worden. De Financial Controller bouwt de finance-organisatie verder uit zodat deze de ambitieuze groeiplannen van het populaire merk kan faciliteren.

Over MR MARVIS

In 2016 was ‘ie daar ineens: de ideale korte broek met perfecte pasvorm in allerlei kleuren. Met dank aan MR MARVIS. Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot het #1 shortsmerk op de Nederlandse markt. Sindsdien ging het hard. De collectie werd uitgebreid met swim- en sportswear, lange broeken, shirts en een juniorlijn. Ook geografisch was er sprake van flinke uitbreiding: het merk rekent inmiddels ook Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk, Spanje en Italië tot z’n belangrijkste afzetmarkten. En na fysieke winkels in Amsterdam en Antwerpen, openen begin 2023 de deuren van een nieuwe MR MARVIS-store in München en Den Haag.

Hoe groot MR MARVIS ook wordt, aan de succesformule wordt niet gesleuteld. Elk kledingstuk heeft nog steeds de authentieke, perfecte pasvorm waarmee de eerste shorts succesvol werden. Items worden nog altijd met de hand gemaakt in Portugal, met onverminderd grote aandacht. Voor de klant én voor de planeet. Duurzaamheid staat namelijk hoog op de agenda van MR MARVIS, dat met tijdloze, hoogwaardige kleding een voorvechter van ‘slow fashion’ is. Het merk gebruikt zoveel mogelijk duurzame materialen en beperkt daarmee haar CO2-uitstoot. Waar dit niet kan, wordt de CO2 uitstoot gecompenseerd. Op dit moment loopt ook MR MARVIS’ aanvraag voor een B Corp-certificering.

Behalve dynamisch en duurzaam, is MR MARVIS ook ongelooflijk ambitieus. De wereld veroveren, dat is het doel. Te beginnen met Europa, waar het bedrijf de afgelopen jaren al flink aan de weg timmerde. De komende jaren zal die stijgende lijn hier worden doorgetrokken met meer fysieke winkels en nieuwe webshops. Ook de sprong naar het Amerikaanse continent staat in de planning. Op dit moment werken er op het mooie kantoor in het centrum van Amsterdam ruim vijftig mensen voor MR MARVIS. Het is een dynamische werkomgeving, en het bedrijf is een werkgever waar vacatures doorgaans snel ingevuld worden.

Vacature: Financial Controller

Nationaal en internationaal zo snel blijven groeien als MR MARVIS kan alleen met een efficiënte en maximaal schaalbare finance-organisatie. De Financial Controller speelt een sleutelrol in het opzetten en inrichten van financiële processen die aan die efficiëntie- en schaalbaarheidseisen voldoen. Zij/hij optimaliseert bestaande processen en tuigt nieuwe op. Waar mogelijk automatiseert de Financial Controller processen. Dat geldt onder meer voor de maandafsluiting, die onder de verantwoordelijkheid van de Financial Controller valt. Ook implementeert de Financial Controller interne controls om te zorgen dat de finance-activiteiten op rolletjes verlopen.

De Financial Controller zorgt ervoor dat finance een centrale, sturende plek krijgt binnen MR MARVIS. Bij elk project of initiatief moet finance in het beginstadium betrokken worden, en het finance-team moet altijd precies weten wat er in het bedrijf speelt. En bij MR MARVIS speelt er heel veel. Zo wordt er op dit moment een nieuw ERP-systeem (Odoo) geïmplementeerd, wordt er een nieuw third-party logistics warehouse in de UK aan de supply chain toegevoegd en wordt er voor en achter de schermen hard gewerkt aan verdere internationale groei. De transformatie van de supply chain heeft onherroepelijk ook impact op finance. Om de daaruit voortkomende uitdagingen op te lossen en de kansen te benutten, werkt de Financial Controller nauw samen met het Supply Chain-team.

“MR MARVIS groeit ongelooflijk hard. Over een jaar kan de organisatie er heel anders uitzien dan nu. Aan de Financial Controller de taak om samen met het team de processen en controls zo in te richten dat onze organisatie de internationale groei met gemak kan bijbenen én verder uitbouwen.” – Christiaan Brommersma, Head of Finance

Werken bij MR MARVIS betekent werken in een omgeving vol mogelijkheden voor ontwikkeling en groei. Dat geldt zeker ook voor de Financial Controller, die van de Head of Finance – aan wie zij/hij direct rapporteert – alle ruimte krijgt om processen op te zetten en te professionaliseren. Het team wordt compleet gemaakt door een Junior Controller.

Het financeteam heeft op de korte termijn een glashelder doel: MR MARVIS klaarstomen voor de eerste externe audit door de accountant – voor wie de Financial Controller het eerste aanspreekpunt is – over het boekjaar 2022. Tegelijkertijd is het vizier van de Financial Controller altijd scherp gericht op de lange termijn: de finance-organisatie zo inrichten dat deze optimaal mee kan bewegen met ontwikkelingen in én buiten de organisatie.

Deze functie is een geweldige kans voor iemand met ervaring in accounting of accountancy die graag in een succesvolle organisatie binnen het hele financespectrum wil werken. Want dat is precies wat de Financial Controller te wachten staat: een 360-view in de keuken van MR MARVIS, en de kans om met haar/zijn professionaliteit en ervaring op alle verschillende facetten impact te maken. Hoe meer groei, hoe meer (internationale) verantwoordelijkheid de Financial Controller naar zich toe kan trekken.

 

Interesse?

MR MARVIS werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.