Financial Controller

Financial Controller

Deze vacature is vervuld. Misschien kun je beter even kijken op de pagina van MiniBrew.
Utrecht

Retail, Start- & Scale-up

Finance

Publicatie: 12 april 2018

Kleinschalig en lokaal gebrouwen: dat zijn dé wereldwijde biertrends. Steeds meer restaurants en cafés brouwen hun eigen bier. Producten van lokale brouwerijen als Brouwerij ’t IJ en Jopenbier zijn niet meer weg te denken uit de supermarkt. De succesvolle start-up MiniBrew zet met hun unieke thuisbrouwerij de volgende stap door vol-automatisch brouwen mogelijk te maken voor consumenten en professionals. Het is MiniBrew gelukt om alle aspecten van een brouwerij in een handzaam product samen te voegen, waarmee iedere bierliefhebber zijn favoriete Pale Ale, IPA of witbier kan brouwen. De ontwikkeling is in volle gang en de eerste MiniBrew-systemen worden in de zomer van 2018 uitgeleverd.

Over MiniBrew

MiniBrew: een bier-revolutie

Slimme technologie is de sleutel tot het succes van MiniBrew. Een gebruiksvriendelijke machine in combinatie met slimme software maakt bierbrouwen voor iedereen leuk en toegankelijk. De onderdelen van de thuisbrouwerij zijn van hoge kwaliteit en worden grotendeels door 3D-print-technologie geproduceerd. Maar MiniBrew biedt niet alleen state-of-the-art apparatuur: alles is ingericht om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken. De pakketten met ingrediënten worden thuisbezorgd en de MiniBrew app voorziet de brouwer stap-voor-stap van instructies. De thuisbrouwer kan net als in een professionele brouwerij in 3,5 uur zijn eigen unieke bier brouwen. Na afloop van het brouwen moet de thuisbrouwer nog een paar dagen tot enkele weken geduld hebben tijdens het fermentatieproces, om uiteindelijk overal van zijn/haar eigen bier te kunnen genieten door het draagbare fust en de bijgeleverde tap.

App

Een onmisbaar onderdeel in het brouwproces is de app van MiniBrew. Aan de hand van interne sensoren voorziet de app brouwers van real-time informatie over het brouwproces en duidelijke instructies. Maar deze sensoren geven MiniBrew ook een uniek inzicht in consumentengedrag. De verzamelde data over smaak- en gebruiksvoorkeuren is interessant voor commerciële bierbrouwers en geven Minibrew een voorsprong in het ontwikkelen van nieuwe producten.

Ambities

De groeimarkt, opbrengsten uit zowel de verkoop van het product als de pakketten met ingrediënten én de data uit de app maken MiniBrew een aantrekkelijke start-up voor investeerders. Na een succesvolle crowdfunding-campagne zijn er op dit moment vijf investeerders die naast financiële middelen ook kennis inbrengen in het bedrijf.

“Bij het zoeken naar investeerders kijken we altijd kritisch naar het totaalplaatje – we willen graag een ecosysteem bouwen met partners die over de gehele linie een bijdrage leveren aan de groei van MiniBrew door kennis en kunde in te brengen.” – Edwin Blom, CEO Minibrew

Er zijn reeds 560 machines verkocht en de machines worden nog dit jaar geleverd aan de eerste klanten en crowdfunders. Maar dat is pas het begin. De biermarkt is groot en internationale ambities liggen voor de hand. CEO Edwin Blom, oud Directeur Grolsch, werkt hard aan het leggen van het fundament voor de grote ambities van Minibrew. In directe samenwerking met hem zorgt de Financial Controller dat de financiële organisatie staat als een huis.

Vacature: Hands-On Financial Controller

Het is een start-up met een complex technisch product – er worden bij MiniBrew dan ook dagelijks belangrijke beslissingen genomen op basis van financiële data en modellen. De Financial Controller voorziet het MT van de juiste rapportages en concrete adviezen op basis van die data, en vervult daarmee een sleutelrol in de verdere groei van de organisatie.

Op dit moment wordt de functie vervuld door een interim financial die werkt aan de financiële inrichting. De Financial Controller neemt zijn taken over en maakt de organisatie elke dag beter door bestaande en nieuwe processen simpel te maken. In de huidige fase ligt er nadruk op het monitoren van de cashflow en het opmaken en analyseren van rapportages en forecastmodellen. De Financial Controller werkt zelf hands-on over de hele breedte en analyseert welke kennis in-house moet worden gehaald, bijvoorbeeld met de hulp van investeerders. Daarnaast besluit de Financial Controller ook welke taken beter uitbesteed kunnen worden, zo is bijvoorbeeld de salarisadministratie al uitbesteed aan EY.

De functie van de Financial Controller groeit met de organisatie mee. Dat betekent dat er na het leggen van een stevig fundament in iedere fase nieuwe vraagstukken en projecten opgepakt moeten worden. Voorbeelden van projecten die op de plank liggen zijn het automatiseren van facturering, inrichten van (loon)administratie en BTW-structuren, en het aanschaffen van nieuwe financiële software gekoppeld aan het CRM systeem.

Team

Het team van MiniBrew bestaat uit acht vaste medewerkers waaronder een CEO, COO, CMO, Head Brewer & Supply Chain, Brew Technologist, Head of Software, Software Developer en een Marketeer. Daarnaast is er een flexibele schil met vijf vaste freelancers, een groot aantal parttime freelancers en vier stageplekken. Zij werken intensief samen vanuit een unieke locatie aan de Utrechtse grachten aan het veroveren van de biermarkt. De Financial Controller rapporteert direct aan CEO Edwin Blom en stuurt minimaal een stagiair aan, waarbij de verwachting is dat de Financial Controller evenredig met de groei van MiniBrew een groter team zal bouwen. 

Kandidaat

Achtergrond
– WO-opgeleid
– Minimaal 5 jaar relevante werkervaring
– Liefst ervaring in een start-up
– In staat om zelfstandig complexe financiële analyses en rapportages te maken

Persoonlijkheid

– Ondernemend
– Analytisch
– Proactief
– Communicatief
– Sterke projectmanager

MiniBrew werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Annelijn Nijhuis

Consultant

Inspirerend interview