Financial Controller

Financial Controller

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 8 november 2019
 • Vanaf 1 jaar werkervaring

Voor wie?

 • Vanaf 1 jaar ervaring in Accounting of Controlling
 • Big 4 of ervaring bij een multinational is een pre
 • Sterke relatiebouwer op alle niveaus in de organisatie
 • Affiniteit met IT en rapportages

Er lopen in Nederland meer dan vier miljoen huisdieren rond. En net als hun baasjes worden ook zij wel eens ziek. Jaarlijks besteden hun eigenaren meer dan een half miljard euro bij de dierenarts – en de markt groeit. Internationale dierenzorgverlener AniCura speelt hierop in met een grootschalig internationaal netwerk van klinieken die hoogwaardige eerste- en tweedelijns dierenzorg aanbieden. De Financial Controller zorgt ervoor dat zowel AniCura als de klinieken in Nederland en België beter inzicht krijgen in hun resultaten en biedt hen handvatten om die continu te verbeteren.

Over AniCura

AniCura is ontstaan in 2011 na de fusie van een aantal Scandinavische dierenziekenhuizen. Het doel was om nog betere zorg te kunnen leveren door het delen van zowel kennis als middelen – en dat doet AniCura nog steeds. Inmiddels is AniCura uitgegroeid tot de meest toonaangevende spelers in de branche met 5000 medewerkers en 250 klinieken verspreid over tien Europese landen.

Sinds 2015 is AniCura ook actief in Nederland, waar het met 75 vestigingen en 850 medewerkers een van de grootste dierenzorgaanbieders is. Steeds meer zelfstandige dierenklinieken en ketens, zoals Sterkliniek Dierenartsen, sluiten zich aan bij AniCura om nog betere zorg te kunnen leveren. Want deel uitmaken van een grootschalige internationale organisatie levert een breed scala aan voordelen op. Zo profiteren klinieken onder andere van kennisdeling, administratieve ondersteuning en efficiëntere inkoop en het grote netwerk biedt een breed aanbod aan mogelijkheden voor bijscholing. Daarnaast zijn ondernemers verzekerd van de continuïteit van hun kliniek, kunnen klinieken de werkdruk beter verdelen en zich eventueel verder specialiseren. Wat uiteindelijk allemaal de kwaliteit van de zorg ten goede komt.

De markt groeit en daarom zijn de ambities groot. AniCura zet stevig in op verdere groei en profiteert hierbij van de kennis van Mars Petcare – wereldwijd marktleider in dierengeneeskunde – waar het bedrijf sinds 2018 onderdeel van uitmaakt. Samen met hen werkt AniCura aan continue verbetering van de zorg, het realiseren van de landelijke dekking en verdere professionalisering van de organisatie. De Financial Controller speelt hierin een belangrijke rol en zorgt dat de financiële organisatie zich steeds verder professionaliseert.

Vacature: Financial Controller

De Financial Controller werkt in een ervaren en dynamisch finance team met als doel om samen de drijvende kracht te vormen achter de efficiëntie-slag en professionalisering van Anicura. Met de beschikbare financiële gegevens zorgt hij/zij dat AniCura én de individuele vestigingen in Nederland en België continu kunnen sturen op actuele financiële data. Hiervoor schakelt de Financial Controller intensief met diverse klinieken om zowel hun behoefte als werkwijze in kaart te brengen en ontwikkelt hij/zij processen en systemen die laagdrempelig te integreren zijn.

Zo zorgt de Financial Controller ervoor dat de financiële rapportages betrouwbaar en accuraat zijn en de klinieken strategische en operationele beslissingen kunnen nemen. Hij/zij richt zich meer op de achtergronden, maakt resultaten beschikbaar en toegankelijk door de juiste dashboards, maandelijkse- en jaarlijkse rapportagesystemen (en afsluitingen) en KPI’s in te richten en uit te voeren.

Kandidaatprofiel

Persoonlijkheid
 • Analytisch
 • Ondernemend
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Zelfstandig
 • Kritisch

AniCura werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com.

Contact

Vivian den Dekker Mail

Neem contact op

Match

Financial Controller

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Financial Controller

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Financial Controller

Vraag over deze vacature? Vraag het Vivian den Dekker

Consultant Business TechnologyIG&H
Volgende vacature
Business Development Manager ConsultancyGCO Global

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.