Financial Analyst

 • E-Commerce
 • Finance
 • Scale-up
 • Amsterdam
 • Published on: 19 april 2019

Minder.nl is een innovatief en snelgroeiend online bedrijf en bedient de markt met twee businessmodellen. Op het onafhankelijke vergelijkingsplatform Minder.nl kunnen ondernemers en bedrijven gemakkelijk het volledige aanbod van energieleveranciers vergelijken en direct zelf een contract afsluiten. Waar nodig krijgen ze aanvullend persoonlijk advies voordat ze, zonder gedoe, het best passende contract kunnen afsluiten. Zo maakt de succesvolle scale-up de zakelijke energiemarkt eerlijker, eenvoudiger én beter. Minder.nl heeft daarnaast via Contractportaal.com een stevige positie als service provider binnen de Resellermarkt.

Contractportaal.com biedt haar salespartners de mogelijkheid om vanuit eigen naam energie en aanverwante diensten  het aanbod van leveranciers te verkopen.

Zowel het team als de operatie zijn snel aan het opschalen waardoor er ruimte is ontstaan voor een scherpe en gedreven Financial Analyst / Finance Manager.

OVER MINDER.NL: SNELLER EENVOUDIGER EN BETER

Na jarenlange ervaring in de energiebranche startte Rob Leek (voormalig Nuon) eind 2015 Minder.nl: een start-up met een missie. Samen met partner Isatis Energy Comparison (waar ook Energieleveranciers.nl en Energievergelijken.nl onderdeel van uitmaken) bouwden zij een onafhankelijk vergelijkingsplatform om de zakelijke energiemarkt niet alleen eerlijker maar ook overzichtelijker en eenvoudiger maken. Compagnon en oud collega Arno Feenstra stapte eind 2015 in en samen zijn ze verantwoordelijk voor de dagelijkse directie.

Voor de komst van Minder.nl was het afsluiten van een zakelijk energiecontract voor veel bedrijven en ondernemers een vervelende en tijdrovende klus. In tegenstelling tot de particuliere markt bestond er nog geen onafhankelijk online vergelijkingsplatform voor ondernemers en bedrijven. Hier brengt Minder.nl verandering in met een onafhankelijk vergelijkingsoverzicht van alle aanbieders en persoonlijk advies van energie experts.

Met deze waardevolle proposities voor zowel de Resellermarkt via Contractportaal.com  als de Online markt via Minder.nl is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een zeer grote succesvolle scale-up. Vanuit het hoofdkantoor in hartje Amsterdam en de vestigingen Nijmegen en Sarajevo werkt een hecht en gedreven team van ruim tweeëntwintig ambitieuze professionals aan de verdere groei en professionalisering van het platform.

Een doortastende en bevlogen Financial Analyst zorgt binnen het team voor een feilloze financiële operatie.

OVER DE VACATURE: FINANCIAL ANALYST

In het complexe samenspel tussen partners, leveranciers en Minder.nl zorgt de Financial Analyst voor optimale financiële processen en een gestroomlijnde operatie. Hij/zij is verantwoordelijk voor de uitvoering van de maandelijkse facturatieprocessen en zorgt dat deze continu foutloos en tijdig verlopen.

Minder.nl werkt samen met twaalf groot- en kleinschalige energieleveranciers. De Financial Analyst voorziet hen van maandelijkse rapportages en draagt zorg voor accurate facturering. Hij/zij verzamelt de benodigde data en zorgt voor overeenstemming over de resultaten met de leverancier. Dat vereist naast nauwkeurig werken met een oog voor detail ook maatwerk, want de aanleverprocedure is voor iedere leverancier anders. Naast de leveranciers werkt Contractportaal.com ook met een zeer groot partnernetwerk die hun energiedeals via het whitelabel platform verkopen. Ook voor hen is de Financial Analyst een belangrijk aanspreekpunt. Hij/zij voorziet hen maandelijks van de juiste facturatie-rapportages en zorgt voor een foutloze en spoedige afhandeling van betalingen.

In deze rol werkt de Financial Analyst nauw samen met Directeur en eigenaar Arno Feenstra, aan wie hij/zij ook direct rapporteert. Samen met hem is hij/zij en is nauw betrokken bij diverse projecten om de Financiële operatie verder te optimaliseren. Zo onderzoeken zij de mogelijkheid tot automatisering van complexe financiële processen en integratie van datamanagement platformen en -technologie.  Naast de focus op de financiële operatie levert de Financial Analyst diverse rapportages en analyses aan verschillende in- en externe stakeholders. Zo werkt de Financial Analyst intensief samen met de Online marketing, Servicedesk en Partnermanagers. Hij/zij verzamelt, analyseert en vertaalt beschikbare data naar relevante stuurinformatie, om zo de operatie en resultaten van Minder.nl te optimaliseren.

KANDIDAATPROFIEL

De Financial Analyst staat midden in de organisatie én operatie en speelt daarbij een sleutelrol in de verdere groei van de Minder.nl en Contractportaal.com. Alles valt of staat met de juiste facturatie, en dat vereist van de Financial Analyst naast een hoge mate van discipline , nauwkeurigheid en accuratesse een zeer groot verantwoordelijkheidsgevoel en de drive om te leveren. Hij/zij werkt goed onder tijdsdruk, is communicatief zeer vaardig en een stevig aanspreekpunt voor externe partijen.

ERVARING

 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring
 • Vergevorderde expertise en ervaring met Excel
 • Gestructureerd en zelfstandig kunnen denken en werken
 • Analytische gedreven persoonlijkheid met zeer sterke communicatieve vaardigheden en oog voor detail
 • Proactieve hands-on mentaliteit: in staat om kansen voor verbetering te zien en verzilveren
 • Affiniteit met IT-systemen en kennis van moderne databasetechnologie is een pre
 • Service- en oplossingsgericht – Jouw kwaliteit is om gezamenlijk de organisatie een stap verder te brengen qua beheersing en besturing

Minder.nl werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via viviandendekker@topofminds.com.

Contactpersoon

Vivian den Dekker Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Financial Analyst

Ben je nu nog niet klaar om te solliciteren op deze functie maar wil je wel weten of deze vacature bij jou past? Aarzel niet en laat je e-mailadres achter

Solliciteer op deze functie

Financial Analyst

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
Stel een vraag

Financial Analyst

Vraag over deze vacature? Vraag het Vivian den Dekker

Aanmelden nieuwsbrief