Finance Operations Manager

Finance Operations Manager

  • Finance
  • Consumer
  • Utrecht
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1612 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com levert producten aan ruim 11 miljoen klanten. Niet alleen het product moet aan alle verwachtingen voldoen; de financiële randvoorwaarden rondom elke verkoop moeten ook kloppen. Daar zorgen de Finance Operations Manager en haar/zijn high-performing financeteam voor.

Over bol.com

Bol.com is met afstand de populairste winkel van Nederland en België. Miljoenen klanten ervaren dagelijks het ultieme gemak van snel en soepel online winkelen. Winkelen bij ‘de winkel van ons allemaal’ is eenvoudiger en laagdrempeliger dan ooit. Artikelen – ruim 33 miljoen stuks – zijn in een paar klikken besteld en worden niet veel later bezorgd. Maar bol.com is meer dan alleen een webwinkel: het is ook een retail-techplatform waarop 47 duizend externe verkopers hun producten aanbieden.

In 2021 noteerde bol.com een omzet van 5,5 miljard euro. Op piekmomenten zoals Black Friday in 2021 was de webwinkel marktleider met 17,3 procent van het totaal aantal online bestellingen in Nederland. Bol.com groeit razendsnel en is nog lang niet uitgegroeid. Uitbreiden is het doel, zo snel als de organisatie aankan. Hiervoor werken 2400 medewerkers vanuit het hoofdkantoor in Utrecht voortdurend aan het verbeteren van proposities, het aantrekken van nieuw talent en het opschalen van logistiek.

Klanten door en door kennen
De motor achter de razendsnelle groei is het feit dat bol.com haar klanten door en door kent. Het bedrijf zet alles op alles om iedere bezoeker snel naar het voor hen perfecte artikel te loodsen. Het uiteindelijke doel is om eerder en beter te begrijpen waar klanten precies naar zoeken dan dat zij dat zelf weten. Zo kan bol.com zo relevant mogelijk informeren en een ongeëvenaarde winkelervaring neerzetten.

Vacature: Finance Operations Manager

De Finance Operations Manager stuurt een team van negen finance specialisten aan, dat onder haar/zijn leiding optimaal presteert. In de praktijk betekent dit dat de Finance Operations Manager het team zo coacht, inspireert en ontwikkelt dat het autonoom en uiterst efficiënt stuurt op finance operations excellence. Met als resultaat dat bol.com directe en indirecte inkoopfacturen altijd correct en op tijd betaalt en dat kortingen en andere B2B-gerelateerde vorderingen op tijd worden geïnd.

Toekomstbestendige processen
De Finance Operations Manager neemt processen zorgvuldig onder de loep en identificeert waar mogelijkheden voor verbetering zijn. Processen moeten optimaal toekomstbestendig, schaalbaar en meetbaar zijn. Veel van de processen zijn complex en afhankelijk van veel verschillende factoren. Om ze succesvol te optimaliseren, dient de Finance Operations Manager de verschillende processen in onderlinge samenhang te overzien en te begrijpen. Verandertrajecten die uit de analyse van de Finance Operations Manager volgen, jaagt zij/hij zelf aan.

Stakeholdermanagement
Stakeholdermanagement is een essentieel onderdeel van de rol. De Finance Operations Manager werkt nauw samen met verschillende interne en externe partijen, onder meer Commercie (buyers), Sourcing Excellence (contractmanagement), Leveranciersservice, Logistiek, Controlling en Marketing. Zij/hij rapporteert direct aan Director Accounting Risk & Compliance, Bas Walraven.

De ideale kandidaat is een gedreven financeprofessional die complexe procesomgevingen makkelijk doorgrondt en weet wat nodig is om ketens samenhangend te besturen en te optimaliseren. Bij dit alles houdt de Finance Operations Manager de impact van deze processen op finance in de gaten, en schakelt hierover met collega’s en stakeholders.

Teamspirit
Minstens zo belangrijk zijn de leidinggevende kwaliteiten van de Finance Operations Manager. Zij/hij weet wat nodig is om het financeteam als een geoliede machine te laten draaien, creëert een teamcultuur waarin talent erkend en ontwikkeld wordt en inspireert het team om buiten de gebaande paden te treden en de status quo te challengen.

 

Interesse?

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.