Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Finance Manager

Finance Manager

  • Finance
  • Energy
  • Amsterdam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 1490 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de VTTI werkgeverspagina voor andere vacatures

VTTI  is een internationaal tankopslagbedrijf. Het bedrijf heeft terminals in vijftien landen op vijf continenten. De terminal in Amsterdam is een van de grootste in de Amsterdamse haven. VTTI wil zo snel mogelijk overstappen naar schone biobrandstoffen en is daar volop mee bezig. De Finance Manager speelt op verschillende vlakken een belangrijke rol in die transitie van deze terminal.  

Over VTTI

VTTI is gespecialiseerd in de opslag van fossiele brandstoffen. Het internationale tankopslagbedrijf heeft drie eigenaren, waarvan het Nederlandse Vitol – ‘s werelds grootste olietrader – 45% van de aandelen in handen heeft. VTTI opereert in vijftien landen op vijf continenten. Met haar bouwjaar (1880) geldt de terminal in Amsterdam als een van de oudste in de haven van Amsterdam, met meerdere productstromen.

Eurotank Amsterdam (ETA) wil zo snel mogelijk verduurzamen: fossiele brandstoffen moeten plaatsmaken voor schone, biobrandstoffen. Het beeld dat ETA een oude terminal is die alleen maar met olie bezig is, behoort tot het verleden: ETA is een proactieve terminal die volop aan het verduurzamen is. Verschillende biodiesel projecten en andere duurzame trajecten worden as we speak gerealiseerd of staan op punt van beginnen. ETA is continu in gesprek met klanten, leveranciers, overheidsinstanties en andere partijen om te kijken hoe het de energietransitie verder kan aanjagen. De drive om die transitie te realiseren is diep in het dna van VTTI en ETA verweven.

Vacature: Finance Manager

De energietransitie stelt ETA ook op financieel gebied voor belangrijke keuzes. Aan verduurzaming kleven immers ook financiële afwegingen en implicaties. De Finance Manager brengt voor elke business case het kostenplaatje in kaart en rekent financiële modellen door. Een sterk financieel en scherp analytisch brein is onmisbaar, net als een flexibele, oplossingsgerichte persoonlijkheid. Als een financieel model niet toereikend blijkt of het project kaatst om een andere reden af, schakelt de Finance Manager moeiteloos over naar een alternatief. In een industrie waarin marges relatief laag zijn, moeten weloverwogen keuzes gemaakt worden.

Financieel bewustzijn in de organisatie creëren
Die uitdaging is onlosmakelijk verbonden met het creëren van financieel bewustzijn. Waar geeft ETA haar geld aan uit, zijn dat de juiste activiteiten, worden deze activiteiten wel de juiste manier en zo efficiënt mogelijk uitgevoerd? De Finance Manager zorgt ervoor dat deze vragen in alle lagen van ETA gaan leven. Door met iedereen – op de vloer tot aan C-level – transparant over financiën te spreken en duidelijk te maken wat precies de impact van financiële beslissingen is, zorgt de Finance Manager ervoor dat dit bewustzijn overal in de organisatie landt. Overtuigende communicatieve vaardigheden zijn een must, net als een verbindende persoonlijkheid. Deze zijn overigens niet alleen nodig om intern draagvlak te creëren, maar ook om relaties met externe stakeholders op te bouwen en te onderhouden.

Digitalisering van financiële processen
De financiële afdeling waar de Finance Manager leiding aan geeft – bestaande uit twee financial controllers – functioneert goed. Waar de Finance Manager met name waarde kan toevoegen, is op het gebied van digitalisering. Digitalisering om processen (verder) te verbeteren, maar ook door meer en beter gebruik te maken van data. Voor financiële, fiscale en juridische vraagstukken en rapportages werkt de Finance Manager nauw samen met het Rotterdamse hoofdkantoor van VTTI.

Rechterhand van de General Manager
De Finance Manager rapporteert direct aan Margit Blok, General Manager ETA, met een dotted line naar Hans van Geloven, CFO van VTTI. Voor de General Manager speelt de Finance Manager een belangrijke rol; als rechterhand en sparringpartner ondersteunt en adviseert de Finance Manager haar op meerdere domeinen.

De ideale kandidaat is een teamplayer die aan elke tafel een plezierige en overtuigende gesprekspartner is. Iemand met een stevige financiële achtergrond en dito ervaring, die er niet voor terugdeinst om de status quo te challengen en haar/zijn mening of visie kenbaar te maken.

De Finance Manager speelt een belangrijke rol in het vormgeven van Eurotank Amsterdam als duurzame terminal van de toekomst. Op die manier maakt je echt impact op onze bedrijfsvoering en op de energietransitie waar we ons in bevinden.” – Margit Blok, General Manager


Interesse?

VTTI werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via
annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.