Finance Manager

Finance Manager

 • Finance
 • Consumer
 • Oudewater
 • Gepubliceerd op: 31 mei 2017
 • 507 views

Viteau is sinds 1997 een van de grootste Nederlandse leveranciers van (bron)water, fruit en koffie aan het midden- en kleinbedrijf. De missie is om in 2025 meer dan één miljoen eindgebruikers te ondersteunen in een vitale levensstijl door hen voldoende hydratatie, vitaminen en energie te bieden tijdens kantoortijd. Om dit doel te realiseren wordt een ambitieuze Finance Manager aangetrokken die de samen met de rest van het MT de organisatie klaarmaakt voor toekomstige groei.

Viteau: voel je goed

Viteau is in 1997 opgericht door Benno Kuijf. Voedingstrends en hypes rondom gezondheid die nu dagelijks trending topic zijn stonden toen nog in de kinderschoenen. Wat wel van meet af aan duidelijk was en waar ook over werd geadviseerd door onder andere het Voedingscentrum: drink voldoende water. Het liefst 1,5 liter per dag. Kuijf anticipeerde daarop door gekoeld bronwater te leveren aan het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Viteau is één bedrijf, met één team, maar voert inmiddels twee merken en levert producten in drie categorieën: water, koffie en fruit. Het water van Viteau komt uit hun eigen waterbron in het Drentse natuurgebied Hunzedal en wordt geleverd in gekoelde watertanks waar mensen gemakkelijk een beker of kan water uit kunnen tappen. De koffie van Gio Coffee behoort tot de lekkerste koffie van Europa en het fruit komt uit het Groene Hart.

Viteau is een one-stop-shop voor elke ondernemer die de vitaliteit van werknemers hoog in het vaandel heeft staan. Op dit moment wordt een omzet van zo’n 15 miljoen euro gerealiseerd, maar binnen de propositie van vitaliteit op de werkvloer is nog veel mogelijk omtrent het uitbreiden van het portfolio en het verder ontwikkelen van de huidige producten en diensten.

Organisatie

Een start-up is Viteau al lang niet meer. Toch maken ze op dit moment een transitie door waar menig start-up ook voor staat. In november 2016 is Sjoerd Keer aangenomen als General Manager. Zijn taak is om Viteau verder te professionaliseren en klaar te maken voor verdere opschaling en uitbreiding.

Allereerst heeft hij de organisatiestructuur herzien. Benno Kuijf (CEO/Founder) is het gezicht naar buiten. Hij zal zich focussen op het uitwerken van innovatieve ideeën en het verkennen van nieuwe partnerships. Sjoerd Keer zorgt er samen met zijn team voor dat de groei gefaciliteerd wordt. Aan Keer rapporteren een Sales & Marketing Manager, twee Operational Managers, een HR Manager, een Business Development Manager en de Finance Manager.

Vacature voor Finance Manager

De functie van Finance Manager is onderdeel van het MT en een key position om het groeipotentieel van Viteau waar te maken. De Finance Manager evalueert de huidige processen en software en past deze aan waar nodig. Hij/zij brengt de finance organisatie volledig op orde zodat Viteau klaar is voor de groei die ze zullen doormaken. Deze professional zal binnen zijn/haar functie ontwikkelen tot Business Partner en meedenken over onderwerpen als uitbreiding van het portfolio en de verbetering van het businessmodel.

Het doel van de Finance Manager is om binnen twaalf maanden de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van alle financiële cijfers sterk te verhogen. De verantwoordelijkheden van de Finance Manager omvatten naast werkzaamheden zoals het maken van financiële rapportages, cash flow management, budgettering en beheersing van de planning- en controlcyclus, ook een aantal bredere en meer ICT gerichte taken. Hij/zij implementeert innovatieve financiële systemen, bouwt een Data Warehouse en optimaliseert administratieve en bedrijfsprocessen.

De Finance Manager geeft leiding aan het Finance team (financiële administratie, 6 fte) en trekt op termijn een nieuwe Business Intelligence Manager aan. Daarnaast heeft deze persoon veel contact met ICT leveranciers en (externe) consultants. De Finance Manager rapporteert aan de Managing Director.

Contact

Finance Manager Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Finance Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.