Finance Manager New Amsterdam Film Company

Finance Manager New Amsterdam Film Company

 • Finance
 • Financial Services
 • Amsterdam
 • 750 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Nederlandse MKB Participatiemaatschappij vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

New Amsterdam Film Company is een toonaangevende Nederlandse productiepartij. De succesvolle onafhankelijke studio vertelt echte, verrassende verhalen door middel van films, commercials, documentaires en impactvolle campagnes. Opdrachtgevers zijn grote nationale en internationale merken, waarvoor New Amsterdam al meer dan 1500 commercials heeft geproduceerd. De 25 films en documentaires die op hun naam staan worden internationaal vertoond en verkocht. Door de grote ambities en snelle groei is er ruimte ontstaan voor een ondernemende Finance Manager, die het script schrijft voor alle financiële processen.

New Amsterdam Film Company

New Amsterdam werkt vanuit drie divisies: ADS, FILM en DIRECT. ADS ontwikkelt in opdracht van lokale en internationale reclamebureaus korte en langere reclameproducties. FILM produceert zelfstandig speelfilms, documentaires en tv-series en DIRECT werkt als creatieve productiepartner rechtstreeks voor merken. De divisies hebben hun eigen werkwijze en projecten, maar profiteren maximaal van elkaars expertise en delen een financiële en creatieve back office. Zo wordt de kennis en het netwerk van ADS qua merken, klantgerichtheid en servicegerichtheid ingezet voor de productie en promotie van films. Terwijl de storytelling expertise van FILMS wordt gebruikt bij de creatie van innovatieve en creatieve reclamecampagnes voor zowel ADS als DIRECT.

Uniek model

Zo’n hybride model is uniek in de markt en biedt daarmee zowel op financieel als creatief vlak een interessante uitgangspositie. Om klanten volledig te kunnen bedienen in hun creatieve vragen haalt New Amsterdam steeds meer creatie en strategie in huis, waar iedere divisie van profiteert. Daarnaast worden de overheadkosten gedeeld. En door een grotere diverse organisatie ontstaat er meer ruimte om commerciële activiteiten voor opdrachtgevers te combineren met eigen content-creatie.

De ambitie is om dit succesvolle model verder te laten groeien in Nederland en daarbuiten. Om deze ambities te realiseren participeert de Nederlandse MKB Participatie Maatschappij met groeikapitaal in New Amsterdam. Met hen als partner bouwt de organisatie op dit moment aan een stevig fundament om de groei duurzaam vorm te geven, waarbij een strak ingerichte financiële organisatie een must is.

Finance Manager: een diverse realiteit

De Finance Manager heeft de regie over de financiële organisatie en ontwikkelt een strategie om deze zo efficiënt en schaalbaar mogelijk in te richten. Voor de uitrol stuurt de Finance Manager een klein team aan, dat wordt aangevuld met externe partners en freelancers. Met ogen gericht op de toekomst is er de vrijheid om een eigen team te bouwen.

De Finance Manager brengt structuur en inzicht in de financiële organisatie aan de hand van (maandelijkse) rapportages en cashflow-schema’s. Hiervoor zijn er urenregistratie-, boekhoud-, facturering- en accorderingsystemen ingericht. De Finance Manager analyseert en stroomlijnt deze resources, zodat zij elkaar optimaal versterken. Daarnaast beheert hij/zij samen met het MT de verzekeringsportefeuille.

De verschillende werkvormen van de divisies zorgen voor een complexe financiële realiteit. Dat levert diversiteit in vraagstukken uit de business op. Zo is de doorlooptijd voor reclameproducties kort en zijn er regelmatig ad-hoc opdrachten. Hierdoor komen producers vaak in tijdnood bij de financiële afhandeling van projecten. De productie van films en documentaires nemen daarentegen vaak jaren in beslag. En de producties zijn grotendeels afhankelijk van subsidies en investeerders. Daarom wordt er voor ieder project een complexe puzzel gelegd met de verdeling van risico’s en opbrengsten tussen alle stakeholders. En er wordt uitvoerig verantwoording afgelegd richting investeerders. Dat vereist een strakke financiële planning en interne controle. De Finance Manager zorgt daarom voor een efficiënte operatie en heeft daarbij oog voor zowel de grote lijnen als details. Hiervoor werkt hij/zij intensief samen met de Finance-afdeling en het team van Producers.

De Finance Manager is onderdeel van het MT en denkt op strategisch niveau mee over de toekomst van de organisatie. Hij/zij rapporteert direct aan Managing Partner Sander Verdonk.

Team & doorgroeimogelijkheden

New Amsterdam bestaat op dit moment uit 22 professionals die in dienst zijn bij de organisatie. Zij worden aangevuld met een flexibele schil van freelancers. Vanuit een prachtig pand in het centrum van Amsterdam werken zij aan het realiseren van de ambities van New Amsterdam. De verwachte uitbreiding van de organisatie biedt de Finance Manager diverse kansen voor doorgroei door bijvoorbeeld operationele taken op zich te nemen.

Kandidaatsprofiel

Ervaring

 • HBO/WO opgeleid
 • Minimaal 6 jaar relevante Finance ervaring
 • Ervaring met het inrichten van financiële (rapportage) systemen
 • Ervaring met management van (complexe) projecten
 • Ervaring in een dynamische omgeving

Persoonlijkheid

 • Creatief en proactief
 • Communicatief sterk
 • Oog voor detail, gestructureerd
 • Ondernemend
 • Strategisch en pragmatisch

New Amsterdam Film Company werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker via vivian@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.