Finance Manager

Finance Manager

  • Finance
  • Private Equity
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1704 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 8 jaar ervaring 
  • Met finance en controlling 
  • Hands-on mentaliteit 
  • Strategische sparringpartner op C-level 

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Investeringsmaatschappij Momentum Capital heeft diverse deelnemingen in sectoren zoals Climate Tech, Leisure, Lighting en Urban. Nu is er plaats voor iemand die een dubbelrol kan vervullen: als Finance Manager in het MT van de scale-up Seaborough en als Financial Controller van Momentum Capital.

Over Momentum Capital

Momentum Capital is een van oorsprong Nederlandse investeringsmaatschappij met een internationale scope en een portfolio met een waarde van circa 750 miljoen euro. Momentum Capital is overtuigd dat geld kan bijdragen aan een betere wereld. Daarom investeert in Momentum ondernemingen die oplossingen bieden op het gebied van klimaatverandering en vrijetijdsbesteding, met als doel naast financiële waarde ook zoveel mogelijk maatschappelijke en ecologische waarde te creëren. In ruim zeventien jaar heeft Momentum diverse impactcompanies gebouwd in sectoren zoals Climate Tech, Leisure, Lighting en Urban.

Over Seaborough

Seaborough is het vlaggenschip van de Lighting-tak van Momentum Capital. Er werken met name wetenschappers, onderzoekers en engineers bij Seaborough. Zij richten zich op R&D binnen drie programma’s. Te weten: Electronics – de ontwikkeling van OneTLed, een LED-buis die TL-lampen rechtstreeks kan vervangen, Materials – de ontwikkeling van nieuwe LED-technologie waarvan de productie milieuvriendelijker is en waarmee tot 20% energie bespaard kan worden en Life Science – toepassingen van licht voor de behandeling van uiteenlopende gezondheidsproblemen. De scale-up staat aan de vooravond van het commercialiseren van de technologieën die het bedrijf in huis heeft.

Vacature: Finance Manager

De Finance Manager vervult een dubbelrol: twee dagen per week als Finance Manager in het MT van Seaborough en drie dagen per week als Financial Controller van Momentum Capital. De Finance Manager rapporteert aan Pieter Six (CEO van Seaborough) en aan Rory van ’t Schip (Head of Finance and Control van Momentum Capital).

Voor een ervaren financial is het een unieke kans om zowel over de breedte van het hele portfolio van de investeringsmaatschappij te werken als de diepte in te duiken als strategisch sparringpartner voor de CEO van een deelneming. De Finance Manager kan dan ook snel schakelen tussen hands-on business control en grote strategische vraagstukken. Joost Lok, de huidige Finance Manager maakt een carrièrestap binnen Momentum Capital en zal het stokje overdragen van deze uitdagende rol.

“Als Finance Manager hou je je zowel bezig met de basics zoals financiële rapportages, salarisadministratie en het ERP-systeem maar je speelt ook een essentiële rol bij strategische high-impactbeslissingen. Ik heb enorm veel geleerd in deze rol, die mij als leider gevormd en aangescherpt heeft en mij nu de kans geeft succesvol te zijn in mijn nieuwe leiderschapspositie.” – Joost Lok , Group Finance Manager

De organisatie biedt veel ruimte voor eigen initiatief. De Finance Manager gaat een belangrijke rol spelen in het evalueren van de groeipotentie van Seaborough door het opstellen van gefundeerde business cases en waarderingsrapporten. Door continue focus op de financiële procesverbeteringen en de financiële KPI’s binnen Momentum Capital draagt de Finance manager bij aan het creëren van meer inzicht in de deelnemingen en aan het resultaat op lange en korte termijn.

 

Interesse?

Momentum Capital werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Daan Bouman via daan.bouman@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Daan Bouman Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.