Finance Manager

Finance Manager

  • Finance
  • Private Equity
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1330 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Momentum Capital werkgeverspagina voor andere vacatures

Deze rol combineert het beste van twee werelden: enerzijds controller over de breedte van het portfolio van Momentum Capital, anderzijds de diepgang als strategisch sparringpartner van de CEO van portfoliobedrijf Seaborough.

Over Momentum Capital

Momentum Capital is een van oorsprong Nederlandse investeringsmaatschappij met een internationale scope en een totale waarde van boven de 475 miljoen euro. Ze investeren buiten de beurs om met als doel naast financiële waarde ook zoveel mogelijk maatschappelijke en ecologische waarde te creëren. Zo hebben ze in vijftien jaar diverse impact companies gebouwd in sectoren zoals Leisure, Lighting en Urban.

Sinds oktober 2019 is het dagelijks bestuur in handen van Susanne Muntinga (CEO) en Marcel Verhoeven (CIO). Het bedrijf heeft circa 200 medewerkers, waarvan veertig op het hoofdkantoor in Amsterdam.

“Gekscherend zeggen wij intern ‘never a dull Momentum’, en dat klopt echt. Je wordt hier iedere dag uitgedaagd om te groeien en te bouwen aan meerwaarde.” – Rory van ’t Schip, Finance & Control Manager bij Momentum Capital

Over Seaborough

Seaborough is het vlaggenschip van de Lighting-tak van Momentum Capital. Er werken met name wetenschappers, onderzoekers en engineers bij Seaborough, en zij richten zich op R&D binnen drie programma’s:

  1. Electronics – de ontwikkeling van OneTLed, een LED-buis die TL-lampen rechtstreeks kan vervangen.
  2. Materials – de ontwikkeling van nieuwe LED-technologie waarvan de productie milieuvriendelijker is en waarmee tot 20% energie bespaard kan worden.
  3. Life Science – toepassingen van licht voor de behandeling van uiteenlopende gezondheidsproblemen.

De scale-up staat aan de vooravond van het commercialiseren van de technologieën die ze in huis hebben.

Vacature: Finance Manager

Dit is een duo-rol: drie dagen per week als Finance Manager in het MT van Seaborough en twee dagen per week als Financial Controller van Momentum Capital. De Finance Manager rapporteert aan Pieter Six (CEO van Seaborough) en aan Rory van ’t Schip (Head of Finance and Control van Momentum Capital).

Voor een ervaren financial is het een unieke kans om zowel over de breedte van het hele portfolio van de investeringsmaatschappij te werken alsook de diepte in te duiken als strategisch sparringpartner voor de CEO van een deelneming. De Finance Manager kan dan ook snel schakelen tussen hands-on business control en grote strategische vraagstukken.

“Er liggen bij Seaborough veel kansen voor groei en optimalisatie. Bijvoorbeeld door het maken van de business case rondom life science: waar zien we kansen in de markt, hoeveel investering hebben we hiervoor nodig.” – Pieter Six, CEO bij Seaborough

De organisatie biedt veel ruimte voor eigen initiatief. Over een jaar kijkt de Finance Manager terug op de groei die hij/zij voor Seaborough mogelijk heeft gemaakt en de financiële procesverbeteringen die hij/zij voor Momentum Capital in gang heeft gezet, waardoor de investeringsmaatschappij meer inzicht in de deelnemingen heeft.

Momentum Capital en Seaborough werken voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.