Finance Manager

Finance Manager

 • Finance
 • Health
 • Amsterdam
 • 803 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AniCura vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In meer dan vier miljoen Nederlandse huishoudens vind je een of meerdere huisdieren. Jaarlijks besteden huisdiereigenaren meer dan een half miljard euro aan de zorg voor hun huisdieren bij de dierenarts. De markt groeit fors, en AniCura nog meer. De internationale dierenzorgaanbieder AniCura speelt slim op die groei in door de hoogste kwaliteit zorg te bieden en in te zetten op landelijke dekking en specialisatie van dierenartsen. Door de snelle groei is er in de Nederlandse organisatie ruimte ontstaan voor een ondernemende Finance Manager.

AniCura

AniCura is opgericht in Zweden en levert hoogwaardige eerste- en tweedelijns zorg aan (huis)dieren. De organisatie kwam in 2015 naar Nederlands en is daarnaast ook actief in Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In totaal werken er zo’n 4.000 medewerkers, waarvan een groot gedeelte ook mede-eigenaar van het bedrijf is. Door een uniek investeringsbeleid kan iedereen binnen het bedrijf kan een aandeel verkrijgen in de organisatie. Hierdoor heeft AniCura veel ondernemende veterinaire specialisten aangetrokken die van hun vak houden en begrijpen hoe de markt werkt.

Naast de medewerkers zijn er ook twee PE-investeerders die zowel financiële middelen als kennis inbrengen. Samen met hen is er een duidelijke strategie uitgetekend om zowel nieuwe markten te betreden als verder te groeien in de huidige landen, waaronder Nederland. Inmiddels is AniCura met meer dan 60 klinieken en landelijke dekking de grootste dierenzorgaanbieder in Nederland. En de organisatie blijft groeien. Zo heeft de AniCura vorig jaar de franchiseorganisatie Sterkliniek Dierenartsen overgenomen. Ook openen ze door heel Nederland nieuwe klinieken. De Finance Manager vervult een sleutelrol in de groei van AniCura door een stevig financieel fundament te leggen voor de Nederlandse organisatie.

Over de functie: Finance Manager

De Finance Manager staat als architect aan de basis van het hele financiële model van AniCura Nederland. Uniformiteit in financiële processen is een belangrijke voorwaarde voor het succesvol uitrollen van de groeistrategie. De Finance Manager zorgt daarvoor door een eenduidig beleid neer te zetten voor alle financiële processen en rapportages.

A tot Z finance management

Dit betekent dat alle financiële activiteiten, met uitzondering van backoffice taken, binnen de scope van de Financial Manager vallen. Van maandelijkse- en jaarlijkse verslaglegging tot risk-management en optimalisatie van cashflow-processen. Maar ook de aansturing van het externe Shared Service Center, het optimaliseren van compliance processen en de coördinatie van aansluiting van nieuwe klinieken horen daarbij. Samen met in- en externe stakeholders kijkt de Finance Manager kritisch naar al deze financiële processen en voert hij/zij proactief wijzigingen door wanneer er ruimte voor verbetering is.

Stakeholdermanagement

Door de breedte van de functie schakelt de Finance Manager met diverse interne en externe stakeholders. Hij/zij is het eerste aanspreekpunt voor de CFO en Finance afdelingen in Zweden, waaronder Controlling, Reporting en Treasury. Ook schakelt hij/zij in Nederland met het externe Shared Service Center, de auditor, fiscaal adviseur en de interne AniCura-organisatie.

Cultuur

Professioneel en ondernemend, dat zijn de kernwoorden in de cultuur van AniCura. Mede doordat veel medewerkers ook eigenaar zijn van de organisatie is iedereen zeer gedreven om goede resultaten te behalen. Maar zonder concessies te doen aan de professionaliteit van de organisatie of kwaliteit die geleverd wordt. Een combinatie die je ook terug ziet in de directie die grotendeels bestaat uit ondernemende oud-strategieconsultants van o.a. McKinsey en oud-investment-bankers.

“AniCura is een hele positieve en platte organisatie waarin iedereen de vrijheid en het vertrouwen krijgt om zijn eigen mini-onderneming te runnen. Dat betekent dat ik niet continu bezig ben met het afstemmen van mijn plannen maar dat ik die tijd kan steken in het uitvoeren er van. Als ik nu iets bedenk, kan ik er morgen mee aan de slag.” – Jakko Vinken, Business Area Manager AniCura

Reasons to join

AniCura is marktleider in een groeimarkt en combineert een professionele organisatie met de vrijheid om te ondernemen. Een sterke positie om de stevige groei van de afgelopen jaren door te zetten. De Finance Manager draagt tastbaar bij aan deze groei en heeft daarmee een zeer zichtbare functie in de organisatie. Dit samen met de brede financiële scope van de rol maakt de functie een zeer goed uitgangspunt voor doorgroei naar een MT-positie binnen of buiten AniCura.

Kandidaatsprofiel

Ervaring

 • Academisch opgeleid
 • Minimaal 8 jaar in diverse financiële rollen
 • Binnen een start- of scale-up of PE-omgeving is een pre

Persoonlijkheid

 • Ondernemend
 • Strategisch
 • Proactieve zelfstarter
 • Sterk in stakeholdermanagement

AniCura werkt voor de invulling van de vacature van Finance Manager met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.