Finance Lawyer

Finance Lawyer

  • Legal
  • Amsterdam
  • Vanaf 2 jaar werkervaring
  • 1138 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Freshfields Bruckhaus Deringer LLP werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Ten minste 2 jaar werkervaring als advocaat
  • Ervaring met financiering, insolventierecht en/of het ondernemingsrecht in brede zin
  • Beheersing van Nederlands en Engels

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Freshfields Bruckhaus Deringer LLP is een van de meest prestigieuze advocatenkantoren ter wereld. De professionaliteit van (internationale) cliënten en de snelheid van transacties zorgen voor een dynamische en inspirerende werkomgeving. Dat maakt het de ideale carrièrestap voor een ambitieuze advocaat die in een internationale omgeving op het hoogste niveau wil werken.

Over Freshfields Bruckhaus Deringer

Op het Amsterdamse kantoor van Freshfields vinden zo’n honderd advocaten, fiscalisten en (kandidaat-)notarissen het beste van twee werelden: een Nederlands kantoor met een sterke cohesie, een persoonlijke sfeer en een sterke positie in de Nederlandse markt, dat tegelijkertijd deel uitmaakt van een wereldwijd opererend internationaal kantoor, met bijna dertig vestigingen. De cultuur laat zich best omschrijven als ‘excellent and not too serious’.

In de internationale financieringspraktijk van Freshfields werken meer dan vijfhonderd advocaten. Zo’n vijftien advocaten doen dat vanuit Amsterdam, onder leiding van drie partners. Dit jonge, ambitieuze team buigt zich elke dag over de meest uitdagende financieringsvraagstukken. Doorgaans gaat het om complexe vraagstukken die verschillende rechtsgebieden raken, waaronder het insolventierecht, ondernemingsrecht, effectenrecht, vermogensrecht en financiële regulering. Freshfields is een toonaangevende speler op het gebied van innovatieve financieringsstructuren, zoals de financiering van overnames, vastgoedfinancieringen, kapitaalmarktfinancieringen, herstructureringen, leaseconstructies en andere hybride vormen van financieringen. Ook heeft het Amsterdamse kantoor een volwaardige securitisation-praktijk waarin cliënten worden bijgestaan in het structureren en uitvoeren van complexe (kapitaalmarkt)transacties middels bepaalde activa zoals vorderingen uit hoofde van hypotheekleningen of leasecontracten.

Vacature: Finance Lawyer

De financieringspraktijk van Freshfields adviseert op het gebied van Banking en Finance, Restructuring en Insolvency, Debt Capital Markets en Securitisations. Als onderdeel van het Nederlandse team werkt de Finance Lawyer aan nationale en internationale transacties voor de meest gerenommeerde klanten. Zij/hij schakelt snel en is doortastend, zonder daarbij op kwaliteit in te boeten. Freshfields heeft namelijk een missie: cliënten overal en altijd de beste dienstverlening bieden.

De dagelijkse werkzaamheden strekken zich uit tot het adviseren van nationale en internationale cliënten over financieringen en het vestigen van zekerheden, inclusief de onderhandelingen daarover met advocaten in binnen- en buitenland. Daarnaast adviseert de Finance Lawyer ondernemingen, hun bestuurders en geldverstrekkers over consensuele en niet-consensuele herstructureringen en over faillissementen, waaronder door als finance-specialist het core litigation-team te ondersteunen bij het voeren van juridische procedures die daar mogelijk mee gepaard gaan.

“Doordat je als Finance Lawyer voor drie partners en hun praktijken werkt, beperk je je niet tot één rechtsgebied, maar heb je te maken met verschillende rechtsgebieden en –onderdelen. Dat betekent dat je je in de volle breedte van het vak kunt oriënteren en ontwikkelen.” – Juliette Willems, associate financing & restructuring.

Bij Freshfields staat kwaliteit voorop, zowel in het type werk dat het kantoor aantrekt als in de onderlinge samenwerking. Collega’s werken intensief samen en dagen elkaar graag op inhoudelijk niveau uit in een informele werkomgeving waar ruimte is voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Iedereen werkt vanaf dag één als volwaardig teamlid mee. Om in deze omgeving te excelleren is een gezonde dosis leer- en nieuwsgierigheid essentieel – ook buiten de comfortzone van de eigen expertise. Werken bij Freshfields staat gelijk aan een steile leercurve en een aaneenschakeling van persoonlijke en professionele uitdagingen. Dat maakt het een ideale omgeving voor een (startende) advocaat die goed gedijt in een hechte, high-performing organisatie en zich in die setting maximaal wil ontwikkelen.

Interesse?

Freshfields Bruckhaus Deringer werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.